• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Lipiec 2009

Po pierwsze to witam się w ten słoneczny ale zimny (przynajmniej u mnie) niedzielny poranek:-):-):-) i życzę udanego dnia wszystkim

Po drugie Alusia wszystkiego najlepszego z okazji 1 rocznycy ślubu, oby było ich jak najwięcej i oby wasze wspólne życie układało się zawsze po waszej wspólnej myśli

Po trzecie ja w sny nie wierzę, ale to moze dlatego,że mi się bardzo rzadko coś śni, jak już się coś przyśni to nidgy nie pamiętam co to było

Po czwarte: Dmuchawcu i jak tam ząbki się przebiły??

idę teraz poczytać was na innych wątkach, odezwę się po południu

reklama
Dziękuje za życzonka :-)
Ale ogólnie jest 9 rano a ja wiem że ten dzień jest już zmarnowany ...
Mój S poszedł spać po nocce , mam go obudzić o 14 i on jedzie po babcie i na 16 przychodzą goście?!! I co ? Pół dnia sama a potem będe usługiwać babciom bo przyjdą się najeśc ... JESTEM ZŁA , WŚCIEKŁA I ZARAZ MNIE ROZWALI ZE ZŁOŚCI :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
A przyjdzie wieczór to padne ze zmęczenia i tyle będzie z tego dnia :wściekła/y::wściekła/y:
Więc dziewczyny może dotrzymacie mi towarzystwa dzisiaj na bb? :-D

No a teraz mam pytanka do Ani :-D A raczeej historie mojego Jasia :-)
Więc tak ... Jasiek w dzień zasypia bujany w wózku tylko że trzeba go bujac gdzieś nawet 20 mniut bo się trzepie ... Probowalam go włożyć do łóżeczka ale krzyczy po 30 minut a i tak nie zasypia :no: Robiłam już tak że troszke uspałam go w wózku a jak się jeszcze tak trzepał to przekładałam go do wózka ale to się budził i koniec.... ryk, ryk i ryk ... :no:
Zdażyło mu się że padł ze zmęczenia (np. pod choinką, w bujaczku, na łóżku) ale to pare razy w życiu. Może mi powiesz ... nie usypiaj go na siłe ale to on nie uśnie wogole i będzie marudził, płakał, nic nie będzie mu odpowiadać :no:
Aaaa najlepiej usypia przy butli ... obojętnie mleko , herbatka ... ważne żeby była butla.
Wieczorem robimy tak .... Dostaje kaszke gdzies o 17 i potem o 19 jest kąpiel po kąpieli relaks no i butla na dobranoc przy której zasypia ale ... karmie go na łóżku więc przekładam go do łóżeczka i Jaś automatycznie się budzi. 3,5,7 pomaga gdzieś po 1 h :no: a tak to w łóżeczku ciągle płacze i rzuca się jak ryba.
Noc to mniej więcej tak ... ok 22/23 budzi się i płacze bo chce jeść to ok daje mu cyca i zasypia do 1 i od tego czasu co 1h się budzi. Probowalam nie dawać mu jedzenia tylko herbatke to się budzil i nie chciał więcej zasnąć. No i koniec spania mamy o 5.30/6.30 :no:
W nocy tak 3/4 razy pije. :no:

Prosze Cię pomóż mi bo ja nie dam rady przy dwójce potem ...

Aaaa i jeszcze czy każde dziecko budzi się zawsze z płaczem? :no::no:
Czemu te dzieci są takie skomplikowane? :no::no::no::no:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Cześc wariatki!
Ja juz na nogach a powinnam chyba odsypiać nocne balowanko :-D Oj poszalałam, poszalała.. I potańcowałam, i sie uśmiałam i w ogole było fajnie :-p
Zaraz gorąca kąpiel i do mojego skarba :tak:

Alusia mój Kacperos zazwyczaj nie budzi sie w z placzem. Tylko w nocy jak bolą go zabki to się rzuca i popłakuje, ale oczka ma zamknięte. Daje smoka to śpi dalej. A jak wybija magiczna godzina 7 to sie budzi cały w skowronkach. Gada sobie do ściany i jest tylko "aaaa" "oooooo" Jak mu sie znudzi to obraca sie na brzuszek i wędruje po łózeczku. Jak mu to tez sie znudzi to zagląda na nas zza szczebelek i woła "eeeeeeee" "eeeeeeeeeee" i wyciaga raczke w naszą stronę :-D Uwielbiam jak tak sie budzi :tak:
A tak w ogole to wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy slubu!!!!! Oby wasze dalsze życie ułożylo sie tak jak sobie to wymarzyłaś :tak:
Ja swoją rocznice mam za tydzien :-D I z góry juz wszystkim zaznaczyłam że , owszem, mogą wpaść ale tylko na kawke i ciasto a pozniej nara bo mam zamiar czas spędzić z mężem :-D:-D:-D:-D:-D

Witam mamuśki , ja tylko na chwilkę się melduje , siostra z rodzinką dojechała i teraz zupełny brak czasu ! Maks ma już 4 zębola , no i raczkowanie zupełnie opanowanie , wszystko trzeba chować! Dobra dziewczyny ,życzę miłej niedzieli i pozdrawiam !

Cześc Kochane!
Ja teraz tylko na momencik.
Zosia w nocymiała 39,0. Dałam czopek i od rana jest ok. Je, smieje się i na dziąsłach nadal nic, próbowałam sprawdzać czy jątam coś boli- nic jej nie boli-naciskałam, masowałam-i nic:baffled:
Jutro lecimy do lekarza, bo si emartwie.
Alusiu bede ok 17tej.
Pa

Alusia ja jestem :-D:-D:-D:-D
zycze Wam duzo miłosci, szacunku, zero kłótni,zebyscie się rozumieli bez słow !!!

co do usypiania :ja wkladam malego do fotelika doslownie na 2 min(chwile hustam) i spi, przekladam do lozeczka, i spi ok 3-4 razy dziennie, przewaznie spi od 1h-1,5h, noc tez ladnie przesypia od 20-7.00 a budzi sie z placzem tylko w nocy raz o 2.00 dostaje butle i dalej spi. musialam sobie jakos radzic jak odstawilam od cyca,bo tylko przy nim chcial spac, najpierw usypialam go w wozku ale to dlugo trwalo,poza tym wyrosl z gondoli,

Ostatnia edycja:
Hej ja też was podglądam........

dzis rodzinnie siedzimy wszyscy w domku....
własnie adulka zjadła i produkuje:-):-):-)....
a ja uciekam do kuchni i obiadek szykuje....
a tu my niedzielnie..........

Alusia juz niedługo 14 mężuś wstanie i bedziecie świetować........

pozdrawiam..........

ciekawe co tam u Wilsonki i Małgorzatki;-)

Załączniki

• IMG_4986.jpg
    IMG_4986.jpg
    26,4 KB · Wyświetleń: 38
Alusiu nie zauważyła ,że macie rocznicę , więc teraz dopiero piszę
Dużo miłości wam życzę i oby wszystko się wam układało w najlepszym porządku i szczęściu !

Cześc wariatki!
Ja juz na nogach a powinnam chyba odsypiać nocne balowanko :-D Oj poszalałam, poszalała.. I potańcowałam, i sie uśmiałam i w ogole było fajnie :-p
Zaraz gorąca kąpiel i do mojego skarba :tak:

Alusia mój Kacperos zazwyczaj nie budzi sie w z placzem. Tylko w nocy jak bolą go zabki to się rzuca i popłakuje, ale oczka ma zamknięte. Daje smoka to śpi dalej. A jak wybija magiczna godzina 7 to sie budzi cały w skowronkach. Gada sobie do ściany i jest tylko "aaaa" "oooooo" Jak mu sie znudzi to obraca sie na brzuszek i wędruje po łózeczku. Jak mu to tez sie znudzi to zagląda na nas zza szczebelek i woła "eeeeeeee" "eeeeeeeeeee" i wyciaga raczke w naszą stronę :-D Uwielbiam jak tak sie budzi :tak:
A tak w ogole to wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy slubu!!!!! Oby wasze dalsze życie ułożylo sie tak jak sobie to wymarzyłaś :tak:
Ja swoją rocznice mam za tydzien :-D I z góry juz wszystkim zaznaczyłam że , owszem, mogą wpaść ale tylko na kawke i ciasto a pozniej nara bo mam zamiar czas spędzić z mężem :-D:-D:-D:-D:-D
Kurcze , ale bym po imprezowała , ale najpierw męczymy się ,żeby mały butelkę przyjął , bo bez tego ani rusz! :wściekła/y:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Hej.........

Na początek.... Alusia
W 1 rocznicę ślubu
życzę Wam, aby
płomień waszej miłości
nigdy nie słabnął,
a Wasze dzieci
chowały się szczęśliwie
w jego cieple i blasku.
No i mam nadzieję że dzień minie wmiarę po Twojej myśli ;-)

Dmuchawcu, mam nadzieję że już będzie dobrze i że to faktycznie od ząbków i tak jak dziewczyny pisały że wcale nie muszą pokazac się odrazu, ale jak pójdziesz do lekarza to będziesz spokojniejsza :tak::tak:

Niuta Twój Maksiu jest jakieś 2 tyg starszy od mojej, ale u nas to chyba jeszcze daleko do raczkowania, nawet pupy nie podnosi jak leży na brzuszku

A ja siedzę w domu............ sama!!!!!!!!!!!! No tylko Niunia ze mną a tatuś pojechał do rodzinki, ja zostałam bo tam ktoś chory, to sam pojechał :wściekła/y: zamiast z nami zostac :wściekła/y:

Czy któraś czuwa w to niedzielne popołudnie? Pewnie rodzinnie u Was? Bo u mnie nie za bardzo :no::baffled::confused:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry