Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
tzn wentylator chodzi jak traktor
W zwiazku z tym raczej zadko bede do Was zagladac i nie wiem kiedy to naprawimy i czy w ogóle bo nie mozna dostac nigdzie takiego wentylatora
Chyba umre bez Was.....:-(
Pamietaj tylko, ze jesli cos postanowisz - trzymaj sie tego konsekwentnie conajmniej przez3 dni i dopiero jak po tym czasie nie bedzie poprawy, mozna stwierdzic, ze dany sposób nic nie daje. Pewnie z poczatku nie bedzie łatwo, nie obejdzie sie bez płaczu:-(, no ale to nieuniknione. Mysle, ze musisz zadbac tez o siebie i Ewelinke i wysypoiac sie bo to w ciazy wazne. Powodzenia!
Musze Was pozegnac, Kochaniutkie! Pa!

ja zostawiłam Julke w łóżeczku i kwiliła troszke a ta juz poleciała i na ręce wzięła
) musisz być bardzo konsekwentna i nie wolno się poddać, będzie najprawdopodobniej płakać z Jaśkiem (tak jak ja z Julą, ona w łóżeczku, a ja pod albo w drugim pokoju) ale po pewnym czasie dziecko zauważy że nie wygra i nauczy się zasypiać samo. Ja robiłam tak przy każdej próbie usypiania, nawet w nocy. Pewnie sąsiedzi mieli dość, ale za to teraz Jula zasypia sama, bez bujania co najważniesze. Z butlą też nie powinnaś usypiać dziecka , to złe przyzwyczajenie zwłaszcza jak dziecko ma już ząbki. Nie myśl że się wymądrzam czy coś, ale wiem jak ciężko jest uśpić dziecko, bo Jula była cięzkim przypadkiem (kolki wzmagały jej płacz w trakcie usypiania) Troszkę pocierpisz, Jasiek też ale poźniej będziesz mieć spokoj, Jula potrafi teraz usnąć od tak sobie podczas zabawy, a ja jestem szczęśliwa że już nie muszę jej bujać i kołysać. Albo wnosić wózka na 2 pietro żeby ją uśpić. Zrobisz jak uważasz, ale Jasiek jest już dużym chłopcem i powinien wiedzieć że zasypia się w łóżeczku samemu . Aha ja jeszcze jak mała się w nocy budziła to podchodzilam głaskałam, szeptałam jakieś poierdoły do uszka i szła dalej spać. A na początku stosowania tej metody mowiłam stanowczym ale spokojnym głosem (broń Boże krzykiem) "Julcia mama jest obok, żadna krzywda Ci się nie dzieje, możesz iść już spać" i teraz jak ona się czymś denerwuje i jej mowie znow tym tonem to się uspokaja. Dzieci szybko kodują i się uczą myślę że jak będziesz silna to Jaś za 2 tyg będzie sam zasypiał, czego Ci życzę.:-)

Wiec stosuje jakby forme uproszczona. Zaczełam od tego, ze mała wieczorem po kapieli zasypiała przy cycu i odkładałam ja do łózeczka, a gdy sie przebudziła przychodziłam i kołysałam łózeczkiem az do zasniecia. Teraz tez kołysze, ale gdy sie długo nie uspokaja, wychodze z pokoju na 1 minute. Po tym czasie przychodze i znow kołysze itd. Czas wydłuzam od 1 minuty do 5 minut. Jesli trwa to długo i mała nie moze zasnac w ostatwcznosci podaje herbatke.
.
Cos tam podczytywałam... ale czasu mało na odpisanie 
niepodoba mi sie to wogóle 

murzynek wyszedł troszke gniot... ale murzynek ma to do siebie, że jest raczej ciężki... 

Za to zaczelam cwiczyc TaeBo, bardziej do mnie pasuje