reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Lipiec 2009

Tak Ada chyba jest w szpitalu bo ja mam jej numer gadu ale nawet się nie pojawia więc niestety chyba szpital ich nie ominał ... :-:)-:)-(

Patra rzuć przepis na te proste pączki. Niech będzie że też zrobie :tak:

reklama
witam sie i ja
jednak dobre mialam przeczucie ze cos nie tak z moja corcia. wczoraj wieczorem dostala goraczki, dalam czopek, przeszlo i reszte nocy przespala z nami. Dzis od rana znow dziwna, zaczyna byc ciepla, strasznie apatyczna, lezy i wogole sie nawet na boki nie przekreci, tylko pojekuje, za kazdym razem gdy jak dotykam mam wrazenie ze ja boli.od 12 do 9 rano pampers prawie suchy. dawalam jej w nocy pic. nie wiem czy mam sie martwic. Dzwonilam juz do lekarza, idziemy po 17.
dziewuszki co jest bardziej skuteczniejsze czopek czy syropek?

Beata zależy jaki lek. Ja mam paracetamol w czopkach a w syropku nurofen. Nurofen/Ibum (ten sam lek) działa przeciwbólowo, zbija gorączkę ale ma również działanie przeciwzapalne. Paracetamol jest tylko lekiem przeciwbólowym i zbija gorączkę. Zdrówka dla małej. Mama jednak wszystko dojrzy jeszcze zanim na dobre się rozwinie ;-)

A o skuteczności może daisy się wypowie ;)

Moim zdaniem czopek jest o tyle dobry że go nie zwymiotuje... ale 'z drgiej strony' może z nim zrobić coś innego... sama nie wiem...

Ostatnia edycja:
Dzien doberek
No fakt Ewo nikt nie pelnil nocnej warty na bb, ale na naszej klasie pisze nocami z Malayha.

A noc tak sobie. Maly zasnal o 22.30 i obudzil sie o 2.30. Pitku i spalismy do 9 rano..:D:D

A co do paczkow to lipa bo tutaj nie ma. Ale za to w poniedzialek jest bullurdagar. Odpowiednik tylko ptysiowy hehe..

Ktoras sie przylaczy do kawki?

jeśli chodzi o czopek czy syropek to skuteczniejszy jest czopek poniewaz (pomijajac biegunke) całkowicie wchłonieta jest substancja czynna oraz ta droga najszybciej lek działa.... a jesli chodzi o syropy to wchłanianie z przewodu pokarmowego moze byc ograniczone bo np. podany lek jest po jedzeniu albo popity mlekiem w wyniku czego zachodzi reakcja .... i wiadomo dziecko moze wypluc.... ja jestem zwolennikiem czopów:-)

vercik ja się przyłączam do kawki
a co do leków do wydaje mi się że czopki działają szybciej, bo szybciej wchłaniają się niż syropy,a siła działania powinna być ta sama
no i kawka mi się skończyła:zawstydzona/y:
zmykam
do prasowania

Vercik ja chetnie sie przyłączę, ale ja herbatkę piję ;-) i zagryzam krówką :-p

Właśnie zadzwonił mój meżulek, że wszystkie meble właśnie przyjechały z fabryki :tak: już zapłacił i umówił się na transport na jutro między 15 a 20 :tak: część nam od razu wniosą, ale kanapy nei dadzą rady, bo jest za duża i nie przejdzie przez drzwi :no: trzeba rusztowania przy balkonie rozłożyć i zaprosić kilku rosłych mężczyzn coby pomogli ja wrzucić przez balkon :tak:

Ale fajnie... w sobotę już wszystko będzie stało na swoich miejscach :-) tylko te firanki :wściekła/y: musze się zmobilizowac i zaraz w poniedziałek cos znaleźć, bo teraz przed weekendem już na pewno nie znajdę chwili, żeby sie wyrwać :no:

Daisy to właśnie miałam napisać tylko z wysłowieniem się mam problem:-D
Ewa super, koniecznie zamieść jakieś zdjęcia, uwielbiam zmieniać coś w mieszkaniu:tak:

No mi tez sie juz skonczyla. A co do slodkosci to narazie sobie daruje bo jeszcze 5 kg zostalo mi do zrzucenia, zeby osiagnac wage z przed ciazy.

Co robicie dzisiaj na obiadek?

reklama
vercik ja schabowe, ziemniaki i kapusta kiszona.

A co z Dmuchawcem? Myślicie że wciągnęły ją pączki i faworki?

Do góry