reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Lipiec 2009

witam babeczki :happy:ale pospalismy dzisiaj:tak:no no no az wstyd:szok:tylko ze u nas za dwadziescia 11 dopiero:-pmoze nie tak zle ..ja naszczescie do pracy niemusze wstawac:happy:przepracowałam tu 3 lata a teraz jestem sobie w studium buissnesowym do maja) wiec wolne.. od pon do czwartku wstaje o 8:dry: ale czasami mi sie o dziwo teskni za praca:tak:..Słuchajcie zmieniajac temat mam pytanie wczoraj dowiedziałąm sie ze osoby z wadami wzroku powinny powidomic o tym swojego lekarza GIN..poniewaz moga byc przeciwskazania do zwykłego porodu...bo moze sie siadkowka odkleic...:confused:..czesto w tym wypadku lekarz deyduje o cesarce????:confused::baffled:słyszałyscie cos takiego????ja mam wade moze nieduza ale powiedziałabym ze bez okularow sie nieruszam do tego przeklety astygmatyzm ...:wściekła/y:?

reklama
Ela ja tez mam astygmatyzm i małą wadę bo -0.5 i -0.75 i lekarz o tym wie bo jak mnie zobaczył w okularach to sie od razu pytał ale nie mówił że mi grozi cesarka więc to może za mała wada

dzieki kacha troche mnie uspokoiłas;-)no ja mam na jedno-1.5:-Dna drugie o ile dobze pamietam -0.5....w piatek mam wizyte tylko musze sprawdzic jak jest astygmatyzm po nagielsku:-D....
Małotego mam inny problem ,w pazdzierniku byłam juz w 2tygodniowej ciazy o czym niemiałąm oczywiscie jeszce pojecia:-D.....w szkole złapał mnie ostry bol pod prawym zebrem...taki ze tchu niemogłam złapac:baffled:..pojechałąm do szpitala mieli mi zrobic usg ...po 5 godzinach czekania intensywnych pytan a gdzie boli a czy pale a co jem itak dalej pobrali krew i mocz po czym odesłali do domu .Powiedzieli ze podejrzewaja kamienie na woreczku zółciowym:baffled::szok: ale u nich w szpitalu usg mi niezrobia i musze czekac na zaproszenie listowne do kliniki.......po miesiacu zaproszenia jak niebyło widac tak niewidac do tej pory....podejrzewam ze z testu zobaczyli ze jestem w ciazy o czym mnie nikt niepoinformował....i zbagatelizowali problem łaczac fakty ze to typowe(bole) przy ciazy.....:confused:Niestety od tamtego czasu cokolwiek bym niezjadła napiepsza mnie w tej okolicy jak cholera....ciagły bol ktory trwa nawet do godziny casami trwa to tydzien a np w tym tyg nic...pewnie jutro z nowu sie zacznie bol mam taki ze az mi promieniuje z tyłu na łopatke:-(niewiem co mam robic im dzidzia bedzie wieksza tym bardziej bedzie mi uciskac na przewod pokarmowy...:-(jade w piatek na usg ciekawe co tym razem powiedzą:no:

Ostatnia edycja:
Ela@83 znałam kiedyś dziewczynę, z wadą wzroku, która po porodzie prawie oślepła.Myślę, że to zależy od wady, poza tym to były trochę inne czasy kobitki nie miały takiej wiedzy a i lekarze podejście różne.Jednak co Ci szkodzi zapytać gina przynajmniej dowiesz się co i jak i spokojniejsza będziesz.

ja tez mam dość duży astygmatyzm ale samą wadę niewielką - jakieś 0.25-0.5 i okularów nie noszę. Wprawdzie mam takowe i nieraz je zakładam jak oglądam TV ale chodzić w nich nie potrafię bo zabijam się o wszystkie krawężniki i schodki:-D. Taka wada przy porodzie chyba nie ma znaczenia - z tego co wiem (ale ekspertem nie jestem) istotne są tylko wady z dużą ilością dioptrii. Wskazaniem do cesarki mogą też być na przykład żylaki - moja koleżanka od lat cierpi na żylaki i chociaż ma dopiero praktycznie początek ciąży to już jej lekarka zapowiedziała, że na 99% będzie miała cesarkę.

Witam się Mamusie :)
Jak zwykle naprodukowałyście postów od wczoraj, ze ciężko przerobić :)
Anika ale dałaś CZADU!!! Posikana jestem ze śmiechu :))) aż mi się lepiej zrobiło mimo bolącego krzyża.
No i złapałam smaczka na dużą kawusię z mlekiem - więc się chyba zaraz uraczę :)

Ja noszę okulary ( -1 , powinnam pewnie nosić już -1,5) na co dzień tak więc w kartę ciąży mam też wpisaną tą informację. Ale póki co nie mam żadnych przeciwwskazań. Zresztą lekarka też powiedziała, że to nie duża wada.

Żona mojego kumpla ma chyba z -2,5 i rodziła własnymi siłami.
Czyli to chyba tez indywidualna sprawa.

reklama
PRZYZNAM SIĘ SZCZERZE ŻE WŁASNIE POCHŁANIAM 0,5 L MLECZNO-KAWOWEGO RARYTASKU :tak: Z CICHĄ NADZIEJĄ ŻE BANIACZEK PRZESTANIE MNIE BOLEĆ ... JEDYNE CZEGO MAM DOSYĆ Z TYCH CZTERNASTU TYGODNI TO BÓLI GŁOWY ... ONE SĄ JAK MUCHY LATEM - WSZĘDZIE ICH PEŁNO ... ŻYCZĘ WAM MIŁEGO I WESOŁEGO POPOŁUDNIA, BO TERAZ PORYWAM PSIAKI NA SPACER CHOĆ POGODA DO D..Y :-)

Do góry