reklama

Lipiec 2009

Z tego co wiem to musisz kupic glukoze ( 50 albo 75g w zaleznosci od tego jakie masz na skierowaniu) isc do ambulatorium , tam najpierw pobieraja krew do morfologii , potem trzeba wypic glukoze i chyba po 2 godz wraca sie na ponowne pobranie krwi. Najlepiej do tej glukozy dodac soku z cytryny ( nie kupnego tylko z prawdziwej cytryny) bo ona nie wpływa na wynik badania , a przynajmniej to świństwo nadaje sie do picia.
Pozdrawiam :)

reklama
Olcia to jest tzw test obciazenia glukoza. jest to badanie obowiazkowe i polega na pobraniu krwi po wypiciu glukozy. ale ile ile pije sie tej glukozy to juz nie wiem. wiem ze robi sie to badanie zeby wyeliminowac cukrzyce ciazowa.

Dzięki za uświadomienie jednak po raz kolejny mam dowód na to, że dla mojego lekarza obowiązkowe nie znaczy zalecane pacjentce-niestety:-(:-(:-( A prywatne wizyty nie wchodzą w grę, bo sytuacja finansowa tragiczna tak więc póki co jestem skazana na tego pożal się Boże "pana doktora" jednak dzięki Wam moje kochane wiem przynajmniej o jakie badania mogę go męczyć przy następnej wizycie.
Co do nudów to szkoda gadać:-( całymi dniami snuję się jak smród po gaciach nie wiem już co wymyślać żeby czas jakoś leciał ale kończą mi się pomysły.

Olcia z tego co pamiętam moja siostra też chodziła do lekarza na NFZ i skierowanie na WR miała na początku ciąży i na sam koniec. Jak się nie wstydzisz to wołaj, bo to obowiązek lekarza. A jak by Ci nie da to takie badanie w granicach do 15 zł kosztuję jak byś na własną rękę robiła. Ja jeszcze nie pojechałam na te zakupy i w sumie to juz nie wiem czy pojedziemy czy nie, bo to z kolezanką i jej synusiem.

Asia moze jeszcze sie wybierzecie.
Olcia moze rzeczywiscie spytaj sie o te badania lekarza.
ja czekam na mezusia. obiecal ze wyjdzie o 16 i ma mnie zawiezc do mamy. chce jej zawiezc fasolki po bretonsku która dzis gotowalam.

witam!!!
wczoraj miałam koszmarny dzień, ale zakończył się cudownie :)
wczoraj odebrałam wyniki, morfologie, mocz i odczyn combsa, ze względu, że mam gr krwi rh- i wykazało jakies nieokreślone antyciała. akurat zaszła do mnie położna ipokazałam jej te wyniki , postraszyła nas, ze zły wynik oznacza uszkodzenie płodu!!! a okazało się, że ten wynik jest dobry jesli chodzi o dziecko, tylko musze znowu zrobic te badanie aby określić moj genotyp , jest potrzebny przy transfuzji krwi... jeszcze nigdy nie poczulam tak mocno jak kamień z serca spada!!! przy okazji poczułam ruchy jak miałam usg,okazuje się,że juz je wczesniej czulam,a ja myślaąłm ze to jelitka
oczko.gif
przesunal mi sie termin , ciagle za szybko liczylismy o jakies 2 tyg
oczko.gif
takze teraz jest 18 a nie 20t., porod na 17 lipca

Ostatnia edycja:
Oczywiście, że zapytam:-)
kasiabzymek
ja znowu będę pytać: co to ten odczyn cunksa? Też mam grupę rh-
Asia jak tylko masz możliwość to idź na zakupy, nie ma to jak ruszyć 4 litery:-) siedzenie w domu rozleniwia

Witam nową mamusię i ogólnie wszystkie :-p
Byłam dziś połażić po sklepach licząc na obniżki a tu guzik niec nie było oo :crazy: Takie są uroki mieszkania w większej wiosce :-p

dziewczynki kolezanka mi doradzila ze jak bede robila test ten z glukoza co sie pije, to podobno mozna spokojnie wypic te glukoze z cytryna. podobno nie ma wtedy tego paskudnego smaku i nie wplywa to na wynik badania. slyszalyscie o czyms takim???

O jej jak mi się nudzi a Wam? Nie wiem co robić? Włączam i wyłączam tylko laptopa i nic więcej. Ziewam i ziewam. O 15 jadę na te zakupy może się obudzę jak wydam parę złotówek. Mi już niedobrze jak pomyśle, że będę musiała pic te glukozę. Porażka.
No nie mogę się dzisiaj odmulić.
A ja dwa razy w poprzedniej ciąży miałam robioną glukoze raz 50 i 75.
I powiem szczerz że wypiłam prawie jednym łykiem aż sie kobiety dziwiły że taka szybka jestem heheh i niebyła to takie najgorsze do picia.
A o cytrynie niec niesłyszałam :no:
Ja w poniedziłaek sobie 50 chlupne :-p

Kpjm a ja używałam Cypiska nie jest drogi a synka nie uczulał i teraz też bede jego używać bo jak pamietam to Jelp miał chyba zabójczą cenę.

reklama
Ja z córka właśnie wróciłyśmy od moich rodziców pierożki ruskie i z mieskiem zrobione a mnie się odezwał teraz lewy jajnik
Mąż dzwonił ze w pracy do 19 i znowu same w domku zaraz teściu nas odwiedzi a ja nie ubrana:-):-):-):-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry