reklama
Witajcie!!!!
My zaczynamy ostatkowac juz dzis, dzis na tacy oponki:-)
Zmykam wiec do kuchni, bo jeszcze do szkoly na test musze jechac.
Moj maz byl mile zaskoczony, bo obstawial druga ksiezniczke
A Madzia mowi, ze bedzie miala braciszka Maciusia
My zaczynamy ostatkowac juz dzis, dzis na tacy oponki:-)
Zmykam wiec do kuchni, bo jeszcze do szkoly na test musze jechac.

A Madzia mowi, ze bedzie miala braciszka Maciusia

gabiaz
Fanka BB :)
Witajcie środowo dziewczątka:-)
Tak piszecie o tym tłustym czwartku i taką mam ochotę na domowe pączusie bo innych nie lubię... Pychota, ale chyba się nie objem w tym roku bo coś od kilku dni odzywa się mój żołądek i chyba trzeba będzie pójść do lekarza
Chyba mnie znowu dopadł jakiś nieżyt błony śluzowej żołdka i mam nadzieje, że nie poszło w jakieś wrzody. Nie znoszę tego uczucia
A poza tym to dzisiejszy dzień pomimo białości na dworze całkiem przyjemny i nawet w pracy jakoś szybciutko mi zleciało
Pozdrawiam serdecznie i zmykam poczytać inne wątki, bo sporo tego dzisiaj
Tak piszecie o tym tłustym czwartku i taką mam ochotę na domowe pączusie bo innych nie lubię... Pychota, ale chyba się nie objem w tym roku bo coś od kilku dni odzywa się mój żołądek i chyba trzeba będzie pójść do lekarza

A poza tym to dzisiejszy dzień pomimo białości na dworze całkiem przyjemny i nawet w pracy jakoś szybciutko mi zleciało

Pozdrawiam serdecznie i zmykam poczytać inne wątki, bo sporo tego dzisiaj

witajcie witajcie
mam wrażenie, ze już chyba nigdy nie wyzdrowieję - uszy już tak nawet nie bolą ale ...jestem głucha jak pień
a katar falami pojawia się i znika.... no i ten potworny kaszel który wyrywa mi flaki... buuuuuuuuuuuuu - wyć mi się chcę - a jeszcze nigdy nie byłam tak zdyscyplinowana podczas chorowania
Sysiu... ilu lekarzy tyle opini. Jasne że najoptymalniej byłoby w ciąży nie brać zadnych leków ale... co zrobic jak trzeba? O soli emskiej wiadomo tyle, że nie badano jej szczegółowo jeżeli chodzi o ciąże i jest napisane żeby używać po konsultacji z lekarzem. Sama herbata z sokiem malinowym czy cytryną w moim wypadku nie wystarcza. Zresztą... niektórzy twierdzą, że sok malinowy odpada bo maliny wywołują skurcze a herbata czarna też jest be - z podobnego powodu. Cytrusy? - też podobno uczulają a miód wyjaławia organizm też z dobrych bakterii
i weź tu się człowieku lecz?!
Antybiotyk ktory biorę tez nie jest wymarzoną substancją w czasie ciąży ale ... myślę, że i tak jest mniej szkodliwy niż dalszy rozwój świństwa które mnie dopadło - a dopadło jak się okazuje porządnie
...a tak na siebie chuchałam i dmuchałam
...i bądź tu rozsądną ciężarówką....
mam wrażenie, ze już chyba nigdy nie wyzdrowieję - uszy już tak nawet nie bolą ale ...jestem głucha jak pień

Sysiu... ilu lekarzy tyle opini. Jasne że najoptymalniej byłoby w ciąży nie brać zadnych leków ale... co zrobic jak trzeba? O soli emskiej wiadomo tyle, że nie badano jej szczegółowo jeżeli chodzi o ciąże i jest napisane żeby używać po konsultacji z lekarzem. Sama herbata z sokiem malinowym czy cytryną w moim wypadku nie wystarcza. Zresztą... niektórzy twierdzą, że sok malinowy odpada bo maliny wywołują skurcze a herbata czarna też jest be - z podobnego powodu. Cytrusy? - też podobno uczulają a miód wyjaławia organizm też z dobrych bakterii

Antybiotyk ktory biorę tez nie jest wymarzoną substancją w czasie ciąży ale ... myślę, że i tak jest mniej szkodliwy niż dalszy rozwój świństwa które mnie dopadło - a dopadło jak się okazuje porządnie

Anika ja tez nie potrafię piec, ale faworki się smaży, więc spróbuję swoich siłdodam ze to będzie mój faworkowy debiut:-)
no i widzisz jaką mam wiedzę w temacie? ZEROWĄ

Witajcie!!!!
A Madzia mowi, ze bedzie miala braciszka Maciusia![]()
gratuluje i zazdroszczę Ci tej wiedzy

a ja jestem wymęczona, w mojego synka wstąpiło jakieś diable i tak rozrabiał że hej! teraz marze tylko o spaniu!
e_mama
Lipcowe mamy '05 '09
Goteczko jesteś rozsądną ciężarówką bo poszłaś do lekarza i nie dopuszczasz do rozwoju infekcji tylko się leczysz! To na pewno lepsze dla bejbika niż czekanie aż Ci samo przejdzie. Poza tym na pocieszenie powiem Ci, że teraz jesteśmy już szczęśliwie w 2 trymestrze i przyjmowanie jakichkolwiek leków jest najbezpieczniejsze dla płodu w całym okresie ciąży.
Oddam królestwo za PĄCZKA!!!!! (no najlepiej za 3

, i żeby były z różą

)
Oddam królestwo za PĄCZKA!!!!! (no najlepiej za 3

fela_76
Fanka BB :)
oj, ale mam kiepski humorek. Zdrzedemnęłam się troszkę, wstałam z bolącym pośladkiem (chyba rwa kulszowa), oddałam do kibelka kolacje, a na koniec dowiedziałam sie o wypadku śmiertelnym w mojej miejscowości. Facet wyprzedzał ciąg pojazdów i zderzył się z autobusem. Pasażerka i 3 letnie dziecko zginęły. Jak można być takim kretynem??Ślisko, śnieg leży na drodze, większośc jedzie 50 km/h a ten wyprzedza ciąg pojazdów!I to jest najgorsze, jedziesz spokojnie ale zawsze może znaleźć sie jakis oszołom.Szkoda gadać...[*] [*] dla tego malca i jego mamy.
...moze jutro poprawie sobie humor robiąc oponki...
...moze jutro poprawie sobie humor robiąc oponki...
e-mamo lekarz u którego byłam też powiedział mi, że II trymestr jest 'najlepszy' jeżeli w ogóle można mówić o dobrej porze na chorowanie. Jakbym w I trymestrze miała taki ból uszu i nie mogła łykać chociaż tych skromnych dawek paracetamolu to chyba bym już w ogóle wymiękła. Także też się pocieszam, że lepiej teraz niż wcześniej albo później. Zła jestem tylko (choć nie wiem na kogo) że to się tak długo ciągnie. Bardzo rzadko choruję - zwykle bez temperatury i max 3-4 dni a teraz... najpierw walka o zbicie temperatury bo powyżej 38 jest źle, a teraz... już tydzień tego chorowania się zrobił i jakiejś specjalnej super poprawy nie widać. ALE NIE PODDAJĘ SIĘ I WALCZĘ JAK ZAWISZA CZARNY!!!
reklama
izabell96
Lipcowe mamy'09
Zdrowia życzę - ja miesiąc temu też strasznie się męczyłam ale antybiotyk pomógł i choróbsko dalej się nie rozwinęło, a o soku z malin też słyszałam że wywołuje skurcze i raczej jest odradzany w ciążywitajcie witajcie
mam wrażenie, ze już chyba nigdy nie wyzdrowieję - uszy już tak nawet nie bolą ale ...jestem głucha jak pieńa katar falami pojawia się i znika.... no i ten potworny kaszel który wyrywa mi flaki... buuuuuuuuuuuuu - wyć mi się chcę - a jeszcze nigdy nie byłam tak zdyscyplinowana podczas chorowania
Sysiu... ilu lekarzy tyle opini. Jasne że najoptymalniej byłoby w ciąży nie brać zadnych leków ale... co zrobic jak trzeba? O soli emskiej wiadomo tyle, że nie

A mnie dziś jakaś nie moc dopadła nic mi się nie chce i chyba zaraz idę spać a mąż będzie się synem zajmował oczy porostu same się zamykają.
wczoraj wieczorem mój mały dzieciaczek tak fikał w brzuszku że jedna strona brzucha miał dodatkową dosyć dużą górkę (ciekawe co to za część ciała była