reklama

Lipiec 2010

reklama
na pewno z ostatniego miesiąca, a nie 12 liczą?

co do kuriera, u nas do 23 jeżdżą...

i też nie mam dokąd wrócić po macierzyńskim. Ale to już w listopadzie zacznę się martwić tym. pracę mieć muszę, bo M ze swojej pensji nie utrzyma 3 osób, opłaty + kredyt :/

A czy któraś wie, jak wygląda sprawa z wychowawczym? Bo na macierzyńskim zus opłaca mi składki, a co dalej? Wiem, że jest bezpłatny, ale kto płaci składki? Czy w tym czasie jestem normalnie ubezpieczona?

I u mnie z pracy, z ubezpieczenia nie dostanę nic - pewnie dlatego, że nie niałysmy ubezpieczenia w pracy...

Supcio ja bralam slub cywilny w ciazy iiiiiiiiiii glupia to byla decyzja ..Teraz w zyciu bym nie brala slubu w ciazy:no::no:No ale kazdy robi jak chce ;-)
zgadzam sie z jedyneczka calkowicie .

Kurde ,mam tyle roboty w domu ,a ja siedze w dresach jem ciasto ,pije kawe i tylka nie chce mi sie ruszac :baffled:

"Zasiłek rodzinny przysługuje, jeżeli dochód netto rodziny z roku poprzedzającego okres zasiłkowy, w przeliczeniu na osobę, nie przekracza kwoty 504 zł, a w przypadku, gdy członkiem rodziny jest dziecko niepełnosprawne 583 zł. Do ustalenia dochodu rodziny niezbędnym dokumentem jest zaświadczenie z urzędu skarbowego." (żródełko Zasiłek Rodzinny &#183 becikowe.com)

Czyli ja mogę zapomnieć :-D

czy zasiłek rodzinny i to becikowe drugie to jest to samo? A tak w ogóle, to oni mają kwoty świetne... Utrzymać z 1500zł 3 osoby... Powinni się trochę zaktualizować

Laski, ale dzisiaj macie wenę.

No to pocieszyłyście mnie tym kurierem, bo już co chwilke dzwonię do rodziców czy był - podąłam ich adres do przesyłki.

Emih, mój M podobnie, zawsze kombinuje na wszystkie strony, żeby bylo nam jak najlepiej.

A co do powiedzenia: Bedzie dobrze. Czasem naprawdę rzeba tak pomyśleć, niby nic na to nie wskazuje, a coś na dugi dzień wygląda zupełnie inaczej. Co absolutnie nie znaczy, że można usiąć, czekać na zbawienie i mówić będzie dobrze. Działać, działać i wierzyć, że będzie dobrze:-)

Luise ale naskrobałaś!!!
Ja też będę chyba miała Teutonię, ale jeszcze nie zamawiam. Kupię używaną lub w sklepie. Dzisiaj zobaczyłam na DDTVN czworaczki i tak się poryczałam,że do tej pory smarkam. Znowu mi się źle spało,ale przynajmniej bez kolki. Dzisiaj sprzątanie i mega duże zakupy przed świętami.:-)

Mruczka, z teutonią ze sklepu to nie jest lekko - wybór kolorów żaden, ceny z kosmosu no i wózki po testowaniu prawie jak używane :(

to znalazłam i z tego wyniki ze zasiłek czyli kase dostaje sie nawet do 22 tyg (chyba???)

Zasiłek macierzyński z tytułu urodzenia dziecka przysługuje przez okres określony przepisami Kodeksu pracy jako okres urlopu macierzyńskiego, tj. przez okres: – 20 tygodni (140 dni) w przypadku urodzenia jednego dziecka w trakcie jednego porodu

Zasiłek macierzyński za okres dodatkowego urlopu macierzyńskiego albo dodatkowego urlopu na warunkach urlopu macierzyńskiego – dla ubezpieczonych będących pracownikami
Od 1 stycznia 2010 r. pracownica, która urodziła dziecko, ma prawo do dodatkowego urlopu macierzyńskiego i zasiłku macierzyńskiego przez okres:
– do 2 tygodni, jeśli urodziła jedno dziecko

czy zasiłek rodzinny i to becikowe drugie to jest to samo? A tak w ogóle, to oni mają kwoty świetne... Utrzymać z 1500zł 3 osoby... Powinni się trochę zaktualizować

No właśnie nie, ponoć trzeba pierw być na tym zasiłku rodzinnym. Inaczej musisz na szybko składać podanie pierw o zasiłek a potem o drugie becikowe... O ile dobrze zrozumiałam...

Dobra ja spadam pojawię się za 2h będzie co czytać :-D

reklama
mnie ten tekst rozwala, to taki oklepany slogan. A nie można człowiekowi w potrzebie czegoś od siebie powiedzieć?
Jestem strasznie uczulona na tym punkcie. Mój tata miał guza mózgu, ostatni rok życia spędził na łóżku, z dnia na dzień było z nim coraz gorzej, nic się już nie dało zrobić, to już tylko czekanie na śmierć... Brzmi to okrutnie, ale tak to było, każdego dnia obserwowaliśmy, jak się jego stan pogarsza. A ktoś mówił nam, będzie dobrze ... nie próbując zrozumieć, pomóc, a każda pomoc była nam bardzo potrzebna. Nawet żeby ktoś posiedział z tatą godzinę, żebyśmy my z mamą mogły coś zrobić.
To samo po pogrzebie - będzie dobrze... Wiem, że czas leczy rany, że kiedyś ból będzie słabszy, ale można coś innego powiedzieć...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry