reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2010

tetina to co napisałaś na temat przepowiedni wróżki-usłyszałam to samo wiele lat temu i nie potrafię o tym zapomnieć, mimo że jestem bardzo racjonalną osobą, ale przy tym z bujną wyobraźnią i przeświadczeniem wewnętrznym, że wzzystko co złe, musi mnie spotkać- męcząca myśl, która tłucze mi się gdzieś z tyłu głowy:-(

reklama
tiffi1 hm.. od czego by tu zacząć.. rocznikowo lat 19, właśnie jestem w trakcie zdawania matur, w związku narzeczeńskim z W., z wielkimi nadziejami na zakończenie przez niego czasów kawalerskich i zajęcie się rodziną, głupio i ślepo w nim zakochana, ehh :zawstydzona/y: woj. warmińsko-mazurskie; bardzo cieszę z z dzidziusia i mam nadzieję, że uda mi z W stworzyć dla niego kochającą rodzinę z mamą i tatą w składzie :-) myśl samotnej matki mnie po prostu przeraża, no ale zobaczymy co życie pokaże

tetina mam termin na 8 lipca, jak nie uda mi się podleczyć to czeka mnie CC, do której mam mieszane uczucia, obecnie mam nadzieję że jednak nie będę musiała rodzić naturalnie ;-)
no i widzę że nie masz ze swoim eks najlepszych wspomnień :-( to jest straszne że jest tu aż tyle samotnych kobiet skrzywdzonych przez .. (nawet nie wiem jak nazwać w ogóle tych ludzi..)

agatka-natalia a dajcie spokój z tymi snami, moich głupot już nikt nie chce słuchać a ja co rusz budzę się mokra :baffled: ostatnio śnił mi się koniec świata, ziemia płynęła falami jak woda na oceanie no i w sumie przed samą śmiercią dowiedziałam się że nikt mnie nie chce, nikt nie kocha, że wszystkich tylko denerwuje i że mój W ma romans z moją siostrą, ostatecznie zostałam sama jak palec w pustym mieszkaniu, przez okno wszedł mój poparzony pies, do którego się przytuliłam i tak się obudziłam a kolejnej nocy co? jakiś wariat mnie szantażował a jak ostatecznie źle odpowiedziałam na jego pytanie to na moich oczach przeciął głowę mojego psa :baffled: naprawdę to co potrafi mi się śnić to jakaś masakra jest a tak mam co rusz, nie pamiętam kiedy ostatnio śniło mi się coś miłego.. :-(

tweenie wcale Ci się nie dziwię, że to tak Ciebie poruszyło, ja jak jestem w ciąży i zobaczę chociażby reklamę z chorymi dziećmi to mnie przekręca, a śmierć dziecka? Boże drogi, toż to jedna z najgorszych rzeczy jaka może się człowiekowi wydarzyć..

kacperek i fasolka no to mój kurcze jakiś malutki, 99cm w obwodzie w najszerszym miejscu ;-p

ewelad ja też niby nigdy nie wierzę wróżbom ale kurcze zawsze pozostaje w człowieku takie 'ale' ;-/ u mnie sprawdza się np. przekleństwo mego imienia M - wszystkie M jakie znam mają szczególne zdolności do pakowania się w chore sytuacje, mają pecha do facetów i ogólnie w życiu szczęścia im brak (dlatego tym bardziej cieszę się swoim dzieciaczkiem, mam nadzieję że choć czasami będzie słuchał tej głupiej matki i będzie dla mnie największą pociechą :-) )

Ostatnia edycja:
tetina to dobrze że się uwolniłaś od niego i faktycznie nie ma co wracać wstecz, zwłaszcza po czyms takim jak napisałaś co Ci wywinął:no: Załatw to sądownie i oby było po twojej myśli;-) nie może być tak że on za przeproszeniem pierdnie a ty na baczność z córą wyszykowaną w drzwiach :wściekła/y: No eks to mi się dobry trafił:-D

Zjadłam paczke klusek z mięsem, wciskałam w sumie bo ostatnio nie jestem jakaś żarta i nic nie przybieram a we wtorek wizyta i gin będzie marudził, eh te chłopy:-D ale ja bym chciała przybrać bo bym była spokojniejsza że to malutka ciałka nabiera:sorry2:
Aha i lody juz bee i mleko w proszku też, normalnie jak w poczatkach ciązy te smaki mam :dry:

Jedyneczka zazdroszczę, ja znowu tylko bym jadała-już mam 9,5 na plusie i mam przez to załamkę.A jak nie jem to mi się w głwie kręci więc już wolę jeśc bo widocznie organizm potrzebuje.
Wyprostowalam wlosy , jakoś się w miarę ubrałam i zmykam zaraz na koncert :))
Mielgo wieczorku dziewczyny-znowu tu taka cisza, no ale co się dziwić weekend się zaczął :)

madzik to miłego wieczorku na koncercie;-) jedz jedz, nie przytyłaś dużo a teraz wszystko w dzidziusia już idzie nie w mamusine bioderka więc luz :-)

ewelad dlatego nigdy nie byłam i nie pójdę do wróżki, bo choć nie wierze to wiadomo, we łbie potem coś utkwi i stres murowany :-p

kacperek
no nie u siebie będąc to człowiek musi czasem zęby zagryźć :sorry2:ale z drugiej strony to nie znaczy że masz być bez prawa głosu bo przecież kto dba o porządek i rodzine? No ty :-p Więc troszke egoizmu w sobie wyrób;-) Choć wiadomo, miłość i te różowe okulary:-) Moje chyba cos ostatnio zaparowały:-D
Ja mam 101 w najszerszym miejscu brzuchala :tak:

młoda mamuśka bądź dobrej myśli bo to że tatuś młody nie znaczy że będzie skrajnie nieodpowiedzialny, choć czasem trzeba takiego gagatka nieco "wychować ":-p Twoje sny sa straszne:szok: Może odzwierciedlają twoje obecne lęki i stresy:sorry2: a cc dlaczego Ci grozi ?

jedyneczka drugi raz bym tego nie zrobiła, ale miałam 18 lat i przej..... moment w życiu i koleżanka mi podsunęła ten pomysł-no to mam:-(

a do mnie kuzynka wpada-mamy grać w karty- to dla mnie, a poza tym popatrzę sobie, jak kuzynka z D drinkują-taka ze mnie farciara:-D

godzinę temu wróciłam od bratowej.. zostawili ją na patologii ciąży na obserwacji.. pytałam się, jak to się stało.. mówi, że jechała autobusem i zaczęło jej się robić słabo, mroczki przed oczami, więc wysiadła.. usiadła na przystanku i jakaś kobieta pyta się jej czy dobrze się czuje, na co ona, że nie.. ta pani pyta,czy ona jest w ciąży i czy wezwać karetkę.. no i reszty już nie pamięta, jak przez mgłę tylko, że przyjechała karetka i tłum ludzi się nad nią pochylał no i strasznie bolała ją noga.. nic więcej.. potem ocknęła się już w szpitalu.. w czasie jak jechala, to podobno podali jej ketonal-dziwne, że taki silny lek kobiecie w ciąży.. no i teraz w szpitalu wyszła jeszcze anemia w badaniach.. no i gips ma na 6 tyg:szok: i nie może nawet stawać na tą nogę, więc to już w ogóle masakra..napisali jej, że ma o kulach skakać.. ale jak tu skakać będąc ciąży?:no:

madzik1980 toż Ty jesteś już w prawie 32 tygodniu a przytyłaś tylko 9,5kg? :-o szok, ja już zdążyłam przytyć 14kg, pewnie jak będę rodzić to będę ze 20kg na plusie ;-(

jedyneczka nie no właśnie w tym problem, że mój W wcale taki młody nie jest, bo jest 9 lat starszy a czasem zachowuje się jakby był.. młodszy ;-/ kurcze kocham jego i dzieciątko ponad wszystko, z niego też jest naprawdę dobry chłopak i widzę że cieszy się z dziecka, że mnie kocha ale.. no właśnie, jest pewne ale, bo od czasu do czasu potrafi się zachować zupełnie sprzecznie, stawiając na pierwszym miejscu popijawkę z kumplami.. ;-/ no i przez sny aż nie chce się zasypiać ;-) nie wiem jaka ich jest przyczyna czy znaczenie, w każdym bądź razie wolałabym ich nie pamiętać budząc się rano, niestety w większości w pamięci zostają ;-/ no a cesarka mnie czeka bo w połowie ciąży dopadły mnie (cholera wie skąd) brodawki płciowe, masakra jakaś, naprawdę, jesteśmy już razem z W półtora roku i żadnemu z nas nic nie dolegało a tu nagle prosze.. nie wiadomo skąd ale są, no i jak nie znikną to trzeba ciąć żeby nie zarazić dzidziusia, a czy znikną - wątpię, wydałam już na ich leczenie majątek i nic a żadnych mocniejszych środków w ciąży używać nie wolno ;-/

reklama
wróciłam ze sklepów, byliśmy w media, praktikerze i brw, najlepsze to że mówie do M zebysmy już powoli się rozejrzeli za kolorami sofy do małego pokoju,bo model wybrany, no bo jakieś 3-4tyg bedziemy czekać pewnie a oni mi dziś mówia ze do 8 tyg:-D
ale niby ta firma się wcześniej wyrabia,no to dawaj w tych tapicerkach cos tam wygrzebałam co do koloru i jutro pojedziemy zamówic bo juz zamykali, i jeszcze z rańca do carrefoura bo są telewizory w promocji niezłej, to juz sie do małego kupi

teraz ide się kąpać i nyny
dobranoc i kolorowych snów:-)

Do góry