reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Lipiec 2010

TIFFI jesli pani doktor wyznaczyla termin z USG na 27.07 to jestes w ciazy 7 tygodni i 4 dni czyli tak naprawde leci Ci 8 tydzien... te pierwsze USG najdokladniej okreslaja wiek ciazy, bo przy nastepnych dochodza juz roznice indywidualne dzieciaczkow!
VANILKA cos o tym wiem! to sa straszne minusy z zycia na obczyznie, bo nie dosc ze daleko od rodziny, przyjaciol, to do tego inne zwyczaje, tradycja... my tez spedzamy niestety Swieta sami w UK... :-(

Ostatnia edycja:
reklama
perla duzo jest tych minusow !!!A jak juz zblizaja sie swieta to lapie mnie dol i moja mame to samo ...Ale juz powiedzialam ,ze za rok albo my do PL albo Oni do Uk ..bo co to za swieta samotne :-:)-(
Mogla bym zaprosic znajomych ale olałam to ...znajomi tutaj raz sa raz ich nie ma ....

TIFFI jesli pani doktor wyznaczyla termin z USG na 27.07 to jestes w ciazy 7 tygodni i 4 dni czyli tak naprawde leci Ci 8 tydzien... te pierwsze USG najdokladniej okreslaja wiek ciazy, bo przy nastepnych dochodza juz roznice indywidualne dzieciaczkow!
VANILKA cos o tym wiem! to sa straszne minusy z zycia na obczyznie, bo nie dosc ze daleko od rodziny, przyjaciol, to do tego inne zwyczaje, tradycja... my tez spedzamy niestety Swieta sami w UK... :-(

Ja wiem, że ja jakoś upierdliwa jestem,ale zupełnie się pogubiłam. Skoro pani powiedziała że to 7 tydzień to oznaczało,że 7 tydzień się skończył, czy rozpoczął. Chciałabym liczyć od rozpoczęcia tygodnia i chciałabym wiedzieć czy teraz rozpoczął się 7 czy 8. Z tego co piszesz wynika, że to początek ósmego, ale już sama nie wiem.
Przepraszam was za moją wnikliwość, ale pogubiłam się

Tiffi- zaczelas 8 tydzien:) na USG tez powinnas miec podane ktory to tydzienbyl wowczas:) jesli podczas badania byl 7 tydz to byl 7 skonczony i teraz jest 8:)

Mi lekarz wyznaczyl wedlug OM termin na 10 lipca wiec powinnam byc w 10 tygodniu ale z USG wychodzi mi 9 wiec tez obsunela mi sie owulka:)

Co do swiat to na Wigilie jedziemy z tesciowa do moich rodzicow poniewaz ona mieszka sama a tesc siedzie wlasnie w UK i nie rzyjedzie na swieta:) zameirzamy za to odwiedzic go w styczniu:)

Ja sie troche zle czuje mam lekkie mdlosci dzis...i z aptetytem tez tak jest ze jak cos zaczynam jesc to po prau kesach juz nie moge...no i znow lekko plamilam wiec postanowilam przynajkmneij tydzien lezec i nic nie robic. Aczkolwiek dbam o siebie mocno. Moze wczorajsze swiateczne zakupy mnie zmeczyl? nie wiem...moze mam wyjatkowo wrazliwa szyjke macicy i szybko jest podrazniana bo moja ciaza nie wyglada na zagrozona ale lepiej na siebie uwazac:)

BTW produkcja postow tutaj jest zastraszajaca:D zawsze mam pol godziny do nadrobienia:)

Geperty - wiedzialam ze wszystko bedzie ok:))))

Ja wiem, że ja jakoś upierdliwa jestem,ale zupełnie się pogubiłam. Skoro pani powiedziała że to 7 tydzień to oznaczało,że 7 tydzień się skończył, czy rozpoczął. Chciałabym liczyć od rozpoczęcia tygodnia i chciałabym wiedzieć czy teraz rozpoczął się 7 czy 8. Z tego co piszesz wynika, że to początek ósmego, ale już sama nie wiem.
Przepraszam was za moją wnikliwość, ale pogubiłam się
tak Tiffi, skonczylas 7, a zaczelas 8 tydzien!

Hej dziewczyny!:-)
Tiffi-mamy identyczna sytuacje,ja tez mialam @ 15.10,ale owulacja byla tydzien opozniona,wiec zamiast w 9tyg,jestesmy w 8.(tez musze cos z tym suwaczkiem zrobic)

Dzięki dziewczyny za wyjaśnienie. Dzisiaj jakoś coś mnie kluje w boku. Moja gin powiedziała, że jak boli w podbrzuszu to żeby wziąć duphason 2x1 i tak się zastanawiam czy wziąć czy raczej póki co sobie odpuścić.
Ja właśnie miałam teraz taki tydzień, że pracowałam w domu więc sporo odpoczywałam

Witajcie niedzielnie! Ja znów od 6 w pracy :crazy: Ale popijam pyszną bardzo mleczną kaweczkę i poczytuję forum ;-)
Tiffi - bierz ten Duphaston bez zastanawiania, nie zaszkodzi w żadnym stopniu, a tylko może pomóc!
Odnośnie terminów i suwaczków - ja bym nie zmieniała, mnie lekarz kazał się sugerować terminem OM, ponieważ nawet w tym 6-7 tygodniu, kiedy zarodek już jest, może się ustawić pod różnym kątem a wówczas każdy milimetr zmienia wiek ciążowy z USG o kilka dni :tak: Dlatego też jak ktoś pyta, który tydzień, to podajemy od OM, bo każdy wie, że ciąża trwa 40 tyg właśnie według OM ;-)
Ja dalej mam wahania nastroju :sorry: Wczoraj się popłakałam, bo mi się karkówka nie dopiekła w takim czasie jak nastawiłam i musiałam dopiekać :zawstydzona/y: Jak sama o tym pomyślę, to mi głupio przed M :eek: A on taki kochany, wczoraj ubrał w światełka choinki w ogrodzie, dzis rano odwiózł mnie do pracy, bo sama się bałam jechać, bo drogi śliskie :happy: A ja mu takie głupie humory pokazuję :sorry:

Się rozpisałam... Idę uaktualnić listę z wyprawką :-D Miłego dnia!

Newfie - mi tez głupio przed M, humorki mam straszne, a do tego czesto nic mi się nie chce, moj M wszystko rozumie, bardzo mi pomaga, kochany jest i jak zamarudze tez wozi mnie do pracy (chociaz jest to mu zupelnie nie po drodze)

reklama
Witam niedzielnie :happy:
Ja jeszcze w lozku sie lenie i jem sniadanko :-p

Gregorka - Ja tez mam humorki ...ciagle chodze jakas nabuzowana ...

Milej niedzieli zycze :tak:

Do góry