reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Lipiec 2010

Dziewczyny, witam was poświątecznie:-)

Ja kaszlę przeokropnie, dzisiaj idę wreszcie do lekarza, za długo to się ciągnie:-( Myślałam, ze przez święta mi przejdzie, a tu wcale się nie zanosi.

Niestety muszę podjechać też na chwilkę do pracy.

Już mam dość tego świątecznego-niestrawnego jedzenia i cieszę się z powrotu serków i ciemnego chleba, też przytyłam prawie 3 kg-załamka, wstyd po prostu.
W tym roku pierwszy Sylwek od dawien dawna w domu i o dziwo bardzo się z tego cieszę.

Nie było mnie tu przez kilka dni świątecznych, ale poprawiam się i od dzisiaj znowu jestem codziennie.

reklama
Witam poświatecznie!!
Widzę, że przez świeta dużo z nas się pochorowałao!!! Kurcze dziweczyny duzo zdrówka życzę, chociaż ja sama zaczynam kichac i mieć katar!!
Nie wiem jak Wy ale ja się cieszę że to świąteczne obrzarstwo już się skończyło.:-)

Niestety ja od 6 na nogach i w pracy jestem!! Taka kolej rzeczy, ale nawet wstałam bez problemu!! Trochę roboty się zebrało to i czas szybciej zleci!
Samopoczucie nawet na plusie. Chociaż jutro mam badania u gina na przyzierność karkową, ale jestem dobrej myśli... bo trzeba być!!

Dziewczyną które dziś mają wizyty życzę powodzenia i dobrych wuieści!!

Kobitki wracajcie juz na to forum, bo smutno bez Was!!:-(

Cześć Kochane!!
Co to za chorowanie?? Mam nadzieję,że szybko wydobrzejecie.:tak:
Ja jestem tak objedzona, że strasznie boję się jutrzejszej wizyty, a dokładnie ważenia....:szok: Położna padnie z wrażenia:zawstydzona/y:
Jak tam prezenty??

Cześć lipcóweczki:-)

mruczka ja najpierw robie sobie kilka dni lekkostrwanej dietki,dopiero póżniej wskakuję na wagę.Boję się,że zawału mogłabym dostać gdybym się teraz zważyła;-)W prezencie dostałam od M złoty łańcuszek-na którym będę mogła nosić obrączkę do końca ciąży,a od reszty kosmetyki i pieniądze.Kasy nie lubię dostawać,bo zawsze mnie to krępuje,ale cóż...:dry:

aisim na USG wszystko na pewno będzie w porządku:tak:
Wstałaś o 6???Podziwiam,bo ja dziś dospałam do 9:zawstydzona/y:A lista regionalna powstaje pomalutku,czy po Nowym Roku?Miłej pracy.

agatha61 my też Sylwestra w domu spędzamy i cieszy mnie to bardzo.:happy2: Ostatnio domatorka się ze mnie zrobiła i 100razy wolę kogoś do nas zaprosić niż
gdzieś wychodzić.

Dziś czuję się już dobrze,wszystkie dolegliwości minęły więc wstałam z łóżka.To był na szczęście jakiś jednodniowy wirus.Życzę Wam wszystkim dużo zdrówka.
Dziewczyny co jest z Wami?;-)Wracajcie na forum bo tęsknimy.Święta się skończyły, a tu nadal takie pustki.:confused:

Hej kochane lipcóweczki:-)
Biedne chorowite kobitki- zdrówka wam zycze!!!!
Ja mam mega opryszczekę na twarzy- wyglądam okropnie, męcze się już z tym od poczetku świąt- pastą smaruje i ciągle jest:wściekła/y: na szczęście zrobiła się już sucha, więc mam nadzieję, ze kiedyś zniknie! Ale uroku mi to nie dodaje;-)
Ja dostała głównie ciuchy- nie wszystko mi się podoba, ale cóż sila wyższa, muszę nosić, bo już mało co ze starych rzeczy jest mi dobre. Dostałąm też blender, z czego się bardzo ciesze:tak: a i jeszcze mustelle- wczoraj zaczełam się smarować, bo brzuchol już wystrzelił:-p Na sylwestra póki co nie mamy żadnych planów, poza kupnem picollo;-)

Witam w poświąteczny poniedziałek!:-)
Mnie na szczęście choroby na razie omijają (obym nie zapeszyła bo od jutra wracam do pracy!) a wszystkim chorym dziewczynom życzę szybkiego powrotu do zdrowia i dużo optymizmu!
Ja dzisiaj mam ostatni dzień leniuchowania po prawie miesięcznym L4 i aż strach pomyśleć, że jutro o 6 będę musiała wstać!:szok: zobaczymy jak sobie poradzę w pracy!
Dzisiaj wieczorem mam wizytę u gina i aż się boję ważenia :zawstydzona/y:bo pewnie przybrałam przez święta bo choć od słodkiego mnie odrzuca to konkrety bardzo dobrze mi wchodzą!!:tak:ale najważniejsze żeby z dzidzią było wszystko ok!

Hej dziewczyny:-)
udało mi się wpaść do was na chwilkę:-)
U mnie obżarstwo i ciągłe odwiedziny- już jestem zmęczona tymi świętami;-)
wczoraj krew mi leciała z nosa- chyba za się narobiłam, ale na szczęści dziś już ok. Ale wiecie z tym oszczędzaniem nie ma żartów- więc dbajcie o siebie i wasze maluszki!!!
tiffi ja miałam taki ból brzucha na początku ciąży- właśnie tak jakby żołądek- myślałam że umre tak mnie skręcało, ale jakoś od wtedy się nie powtórzyło i do dziś nie wiem co to było:no:
Życze wesołych reszty świąt;-)
Ja miałam taki ból brzucha dwa razy i po nospie przeszło. Mam nadzieję, że się nie powtórzy.

Atabe Nie wiem czy pamiętasz ale ja kiedyś pisałam o opryszczce bo trochę się przejęłam i konsultowałam to z moją gin. Powiedziała, że można zakupić acyclovir, bez recepty, dla kobiet w ciąży jest ok.

Dziewczyny które chorują trzymajcie się i może coś mi podpowiecie. Bo ja w święta czułam się super, a w II dzień świąt najpierw zaczęło mnie boleć gardło (tak drapać), potem mnie zamuliło i wymiotowałam, gorączkę mierzyłam miałam 37,3.
No i jakoś próbuję się kurować. Powiedzcie co można stosować na gardło, ja póki co płukam gardło wodą z solą i piję taki syrop z cebuli, oczywiście herbata z cytryną, acha pamietajcie by nie pić za dużo soku malinowego ja trochę za dużo go wypiła i potem miałam stresa.

--------WAŻNE------------
No wreszcie się coś tu ruszyło i powyłaziłyście z łózek:-)
Co do listy proponuję żeby na priva przesyłać mi swoje dane. Myslę że imię i nazwsko miejsce zamieszkania (miasto), wiek i numer komórki albo maila!!
Stworzyłąbym z tego listę zbiorczą z podziałem na regiony i jakoś obrobiła to graficznie.
Prosba do lipcóweczek które mieszkaja zagranica!! Podajcie też miasto gdzie mieszkałyście w Polsce. No i określcie się gdzie Was wpisać czy do regionalnej i zagranicznej podgrupy czy tu i tu!!

To jest moja propozycja!! Jeśli macie jakieś uwagi i sugestie to piszcie!! bo mogłąm coś przeoczyć!!
Pytanko jeszcze ejdno w woli wyjasnienia! Jestem świadoma że duzo jest dziewczyn ktore wpisały się na listę lipcóweczek ale wogóle się nie udzielaja!! Czy mam to jakoś weryfikować??

podaje mojego maila: misiadlubis@poczta.onet.pl

Pozdrawiam i fajnie że forum odżywa!!:-)

reklama
Ja miałam taki ból brzucha dwa razy i po nospie przeszło. Mam nadzieję, że się nie powtórzy.

Atabe Nie wiem czy pamiętasz ale ja kiedyś pisałam o opryszczce bo trochę się przejęłam i konsultowałam to z moją gin. Powiedziała, że można zakupić acyclovir, bez recepty, dla kobiet w ciąży jest ok.

Dziewczyny które chorują trzymajcie się i może coś mi podpowiecie. Bo ja w święta czułam się super, a w II dzień świąt najpierw zaczęło mnie boleć gardło (tak drapać), potem mnie zamuliło i wymiotowałam, gorączkę mierzyłam miałam 37,3.
No i jakoś próbuję się kurować. Powiedzcie co można stosować na gardło, ja póki co płukam gardło wodą z solą i piję taki syrop z cebuli, oczywiście herbata z cytryną, acha pamietajcie by nie pić za dużo soku malinowego ja trochę za dużo go wypiła i potem miałam stresa.

dzięki za radę w sprawie tej paskudnej opryszczki:wściekła/y:
a na gardło można tantum verde- trzeba się skonsultować z lekarzem, ale mi mój bez problemu pozwolił, a ten lek naprawde pomaga, nawet przy silnych bólach:tak: wiem bo wypróbowałam;-)

Do góry