reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Lipiec 2010

Mnie w poprzedniej ciazy czop nie odszedl, a pecherz plodowy przebijali mi w szpitalu wiec sama tez nie bardzo wiem jak to wyglada. Tak naprawde to ja tez nie chce jeszcze rodzic, ale nie ze wzgledu na sam porod, bo to to jeszcze nic. Jazda jest potem. Juz nie jestesmy same, tylko ciagle ten maluch przy nas, wysikac sie w spokoju nie mozna, ani prysznica wziac. Po tygodniu dochodzi do Ciebie, ze jak wlasciwie nie czesalas sie od wczoraj a rekaw od bluzki jest tylko troche obzygany przez malucha to w zasadzie nie warto zmieniac to nie szkodzi. Ja mialam strasznego baby bluesa. Kuba plakal a ja razem z nim. teraz do mnie dociera, ze pewnie bedzie powtorka z rozrywki. Znowu ciagle sama, zmeczona, z wymowkami meza. Masakra... Dobra juz nie smuce.

Luise lez plackiem, a co do zelaza powinno sie je brac najpozniej do godziny po glownym posilku wtedy najwiecej sie go przyswaja.

Swietnie opisalas to co nas czeka !!!Mialam doslownie to samo..czlowiek czeka te 9 miecha ,a potem siedzi i ryczy i wogle ...nie jest niestety kolorowo jak sie w ciazy wydaje ...

kama ohohoh czyzby juz ?:)
choc mnie co wieczor boli jak na okres i krzyz nawala i mam jazde czy sie cos rozkreci ...oby u mnie nie .
dzamenka ja tam Tobie daje kilka dni max :)

Wrocilam z jeziora..najedzona po samo gardlo ,kielbasa,kaszanka haha lody ,arbuz,truskawy ,cola i nawet szklane piwa spilam :):):)
na lezaczku sobie wypoczywalam nad woda ,pogoda okey ..wypoczelam ..no i tak chcialam spedzic weekend przed tym zamieszaniem ktore mnie czeka ..
a teraz meczyk sobie zapodam :)

madzik wlasnie doczytalam ...hahaha tak chyba za boja mogla bym teraz robic :)
ja i stroj kapielowy :):)

Ostatnia edycja:
reklama
własnie się u nas rozpadało i grzmi- będzie burza:-D w końcu, trochę może się powietrze ochłodzi...

louise, kamuś jak tam samopoczucie? troszkę lepiej?

Obrazki są, jeszcze firanki i będzie domowo:-)
Luise w markecie 5 osobowa rodzina z dzadkiem na doczepkę i każdy w kasie uprzywilejowanej i jeszcze na 3 paragony, potem babka z wyrośniętym dzieckiem i koleżanką i też na dwa paragony itp. Ciężarne na końcu:eek:
Kama ja też mam dziwne bóle, ale to jakby klócie w szyjkę od góry. Mała się chyba przebija powoli;-)
Vanilka zazdroszczę tej kaszanki z grila, chlip:sorry2:

cynamonka - zajebjaszczy opis. Najbardziej rozbawiło mnie z włosami i rzygami. Wiem, że fajnie się to czyta i śmieje, ale zdaję sobie sprawę, że kolorowo nie będzie. Jednak... trzeba w życiu zrobić kolejny krok, a życia bez dzieciaczków sobie nie wyobrażam. Warto podjąć ryzyko :-D
Ewcik - mam nadzieję, że do nas też przyjdzie taka pogoda ;-)
Moje dziecko pojadło, drugie też. I teraz jedno się rozpycha drugie kopci fajura. A ja już siedzę i się nie ruszam, zmachałam się dziś.

cynamonka bardzo obrazowo i realistycznie to opisałas:-Dprawda,prawda i jeszcze raz prawda,ostatnio rozmawiałam z moja gin
i ona mówi dziewczyno nie nazekajcie tak na opuchlizne itd bo teraz masz je pod reka nakarmione ,pieluch n ie trzeba wyspac sie w miare mozna i jak wychodzisz z domu to nie musisz brac całego ekwipunku a za troche sie zacznie kupki ,zupki,kolki itd
nie wiem gdzie wy macie te burze bo u nas upał zajebisty

mysza no tak to jest z tymi domami, zawsze jest coś do zrobienia

ja posprzątałam kurze, trochę doogarnęłam, zjadłam trochę truskawek i kolację. M jeszcze nie wrócił, miał coś tam w domu zrobić. Poza tym zobaczy jak robotnicy pracują - bo mecze się zaczęły a oni fani, a robota stoi. ja nie mam nerwów by tam jeździć. Ale jestem dzisiaj zmęczona a miałam jeszcze jedną szufladę opróżnić

czesć dziewczyny
wróciłam wczoraj do domu-ale teraz jestem już na tel.
z moim gin.wizytę wyznaczył mi na czwartek-ale jak nie dam rady to mam wpasc we wtorek i jak coś to dzwonić
miałam skurcze-ale podali mi leki i wszystko wróciło,tzn.jeszcze jakieś takie mnie nachodzą...ale jest lepiej.
mała waży ok.3kg. (po ost.USG)
wyniki mam dobre.
tylko ta szyjka mi się skróciła na 2.4 i zaczęła rozwierać w kształt litery "Y"
dostałam FENOTEROL I STAWERAN-brałyście coś takiego????
to podobno na podtrzymanie ciąży i na skurcze macicy...????
Gin.powiedział żebym jeszcze przynajmniej wytrzymała ze 2 tyg.
dostałam też zastrzyki dwa ze sterydów-na wykształcenie się płucek.
kurcze niby mnie tak pozabezpieczali a ja się boję żeby wszystko było ok????
bo to jeszcze za wcześnie rodzić w 35tyg.-jakoś mam lęki...

dziękuję wszystkim Wam za trzymane kciuki.

Ciesze sie, ze podobal Wam sie moj opis;-), bedzie dobrze, ja tez nie wyobrazam sobie zycia bez dzieciaczkow.

Gratuluje wszystkim wypoczetym i najedzonym. U mnie dzis tylko 15 stopni i huraganowy wiatr doslownie. Bylam na spacerku i zwiewalam zmarznieta do domu. Teraz za to nie moge spac a tu cisza na forum...

reklama
witajcie dziewczynki!!! u mnie naszczescie nie bylo dzis upalu zero slonka i do tego fajne powietrze az mialam sile sprztac. wysprzatalam pokoj swoj wypralam dywan przygotowalam miejsce na łóżeczko gdzie bedzie stać i jutro bedzie maz z synkiem składac bo chce maly w tym uczestniczyc:-). Do tego posprzatalam lazienke jeszcze toaleta i malego pokój ale to jutro chybaze bedzie ladnie to na dzialke pojade a jak nie to wtedy posprzatam no i kuchnia. tak wiec jutro i w poniedzialek i bede miec posprzatane mieszkanko chociaz i tak sie pobrudzi ale nastepny generalny porzadek po porodzie heheh.
jedyneczka ja tez mialam isc na prawko w ciazy ale moj maz sie uparl ze nie ze za duzy stres i wogole wiec zrezygnowalam i wybieram sie zaraz po porodzie no prawie zaraz po miesiacu jak juz dojde do siebie bynajmniej chce i mam nadzieje ze mi sie uda. Oj ja ja ci zazdrosze i nie tylko Tobie wszystkim co maja możliwość szykoania pokoików dla dzieciaczkow. tez bym chciala ale nie mam jak ale musze zaczac zbierac pieniazki na mebelki i lozko pietrowe dla maluchow.
Vanilka jezu to juz tylko 5 dni pozostalo:-) ale ten czas leci.
A powiedzcie mi czy bedzie tworzony watek ze zdjeciami czy bedziecie wklejac tylko na tym swoim forum na ktore trzeba mnie udostepnienie??
napisze ogolnie bo juz nie pamietam ktora co pisala tzn pamietam co ale nie chce gafy pomylic.
Jesli chodzi o jakies objawy przed porodem to powiem wam ze ja nie mialam zadnych jedynie wody mi odeszly dlatego jedynie co moge powiedziec tym co po raz pierwszy rodza to jak wody odejda to bez paniki spokojnie sie ubrac i przygotowac ja to pojechalam odrazu i bardziej sie zmeczylam niz to warte dlatego wiem ze gdyby mi teraz odeszly to bez pospiechu. Ale ja wam powiem ze mnie wszystko zaczyna bolec od bolow plcow na dole po przez wnetrze mojej ci...i i bokach i wogole.dolu brzucha.
Czytalam ze nudnosci to tez objaw zaczynajacego sie porodu czop a takze rozdraznienie tak wiec Kama czyzby juz sie powoli zaczynalo????
Drzamena ty tez juz coraz blizej sie okaze ze wszytskie lipcoweczki urodza w czerwcu a sierpniowki w lipcu hehehe.
Luise i jak sie czujesz???
Wogole jakos humoru nie mam przez mojego m. jak zem w ciazy nie bylam to trul mi wiecznie tylek o seksie a jak zaszlam to moze 5-6 razy przez cale te 9 iesiecy co kolwiek bylo. Do tego spoko nie chce bo sie boi czy co innego ok ale czy to od razu musi oznaczac ze nie musi sie juz przytulac czy posiedziec. Nie wiem jakos ja to dziwnie odczuwam i co gorsze boli mnie to chce mi sie beczec no i mam wrazenie ze jestem jakas inna ze mnie sie wstydzi czy co innego czy wy tez tak macie??czy wasi m tula sie do was. chociaz to u mnie jest juz dluzszy czas czuje sie jakbm byla z 25 letnim starzem malzenskim dlaczego poczatki sa takie fajne a potem wszytsko sie pieprzy??ah lzej mi i rzepraszam ale nie mam komu sie wyzalic. Trafil mi sie maz:cool:

Ostatnia edycja:
Do góry