reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2010

dzamenko- wspolczuje- silna babka z Ciebie...oby troski i choroby juz Was opuscily!

co do karmienia- sluze pomoca- podstawowa rada mojej bylej poloznej byla taka, zeby dostawiac dzidziusia jak najczesciej- nawet jesli pokarmu jeszcze nie ma- bo maly ssac brodawki go wyrobi..a wszystko jerst w naszej psychoce...piuerwsze dni sa tragiczne, bo czesto brodawki bola..jak sscie nieraz popekaja, krew polecio-wowczas sprawdzaja sie nakladki sylikonowe.+smarowanie sukow bepanthenem..pozniej to juz sama przyjemnosc;)-karmilam Klaudie 15 m-cy...
powodzenia Vanilko!

reklama
M pojechał do pracy na nockę,a ja się wykąpałam,zrobiłam sobie cieplutkie mleczko z miodem i leże pod kołderką:-)..jak ja bym chciała,żeby jutro już było po katarze i kaszlu:tak:...naprawdę zatkany nos w ciąży to9 udręka,bo i dzidzia na przeponę uciska,a tu jeszcze nie można przez nos oddychać..brrrrrrrr...:wściekła/y:
Dzamena ohh bidulek ten Twój synek..oby szybko wyzdrowiał...;-)
kacperek i fasolka ja też mam takie bóle..kłuje jak chole..a..czasami myślę,że Sara zaraz sama wyjdzie...
Oki ja uciekam nyny,bo jakoś muszę te choróbsko wypędzić..no a jutro do ginka na podgląd Sarenki:-)..mam nadzieję,że to przeziębienie jej nie zaszkodzi...Buziaczki i kolorowych senków

hej Kochane

Wstałam dzis wczesniej i juz pranko zrobilam zaraz małą budze i idziemy do przedszkola.
Wogole mam skurcze jak za dlugo chodze lub stoje ale jak usiąde albo sie poloze to skurcze mijają.
Dzis mam usg u ginka ale jestem ciekawa a zarazem zestresowana czy wszystko z dzidziulkiem ok.
Wszyscy mi mowią, ze urodze w czerwcu a nie w lipcu. A czerwca jeszcze pare dni wiec juz sie tez tym wszystkim stresuje.

dzamena wspolczuje chorobska malego oby szybko wyzdrowial.
oliwia duzo zdrowka dla ciebie, jeny jak ty sie musisz meczyc z tym przeziebieniem, idz moze do lekarza niech ci cos da.

ok lece mala sie obudzila

Cześć dziewczynki !!!
Ja właśnie wróciłam z przychodni. Mocz i morfologia mnie czekała, ale na szczęście (mam nadzieję) już ostatni raz. Wyniki odbiorę popołudniu. Mam też nadzieję, że nic mi się tam nie przyplątało w tej końcówce ;-)
Teraz zrobię sobie śniadanko. Naszło mnie na jajka i chlebek z wędliną. Kupiłam też po drodze truskawy, bo nie będzie mi sie chciało już lecieć na miasto.
Teraz troszkę poczytam i zabieram się za żarełko.
Miłego dnia :-)

czesc laski
witam sie z rana. pije kawke i poczytam was troche. nie mialam wczoraj sily pisac-troche was podczytalam tylko. mam jakas depresje chyba od lezenia w tym lozku. juz nie daje rady. dzis niewiele lepiej. czuje sie jak lump jakis. wiecznie w tym barlogu i w koszuli nocnej i zdana na innych...sprobuje odpisac ale nie mam kompletnie weny i nastroju...

Cześć dziewczyny!
Ja dzisiaj od 7 na nogach musiałam sobie sama zrobić ten wymaz na paciorkowca i M go zawiózł do laboratorium mam nadzieję że dobrze zrobiłam :) tylko nie wiem czemu do odebrania dopiero w czwartek...

hello :-)

włąsnie skonsumowałam sniadanie- bułę z miodem i zimne mleko-pycha;-)

oliwia ja też miałam bardzo długo problem z katarem-pomogło zakraplanie do nosa soli fizjologicznej i nawilżanie powietrza:tak:

louise kochana, jeszcze troszkę, wytrzymaj.. pociesz się,że nie musisz w szpitalu leżeć, dom to dom..

ewa ja miałam wynik gbs po 2 dniach..

ciekawe, jak tam perli noc minęła...

z planów na dziś to wyprawa do urzędu, potem na mieszkanie zobaczyć, jak kuchnię montują-w końcu! jak dobrze pójdzie, to jutro już tam spimy, jest tylko jeden minus-tam nie mam internetu:szok:

witam z rana:-)jadę na usg dzisiaj-ostatnie już, i się stresuję, jak tam dzidzia i jak moje łożysko i w ogóle:-(

dzamena biedna jesteś z tymi choróbskami i jeszcze skurcze:-( zdrówka i trochę spokoju dla Was:tak:
kacperek ja chyba nie kupuję, bo ma turystyczne wyrko i tylko jedna pasuje
tiffi może potrzebna kolejna ostra rozmowa z fachmenami? ostatnio chyba coś pomogło?
Arlecia powodzenia:tak:
louise kochana nie wyrażam zgody na takie nastroje- zapodaj jakiś smakołyk, posmylaj Stasia w brzuniu i uśmiechnij się- każdy dzień zbliża Cię do spotkania z synkiem i będzie tylko lepiej:tak:
ewa u mnie też do 7 dni się czeka na wynik- oni z tej próbki hodują różności, dlatego:-)

reklama
czesc laski
witam sie z rana. pije kawke i poczytam was troche. nie mialam wczoraj sily pisac-troche was podczytalam tylko. mam jakas depresje chyba od lezenia w tym lozku. juz nie daje rady. dzis niewiele lepiej. czuje sie jak lump jakis. wiecznie w tym barlogu i w koszuli nocnej i zdana na innych...sprobuje odpisac ale nie mam kompletnie weny i nastroju...

Tak to sie dopiero poczujesz po kilku dniach po porodzie;-);-)
ja sie tak wlasnie czuje :tak:
ciagle w jakis koszulkach luznych zeby cyca latwo wystawic,mleko ciagle zalewa bluzki:tak:nie wspomne o mojej fryzurze:-Dbladosci na buzi,oczach podkrazonyc:tak:
wczoraj przypomnialo mi sie ,ze wakacje zaraz sie zaczynaja ...za oknem slonce pieknie swieci ,laski porozbierane a ja ciagle w lumpach biegam ,a brzuchem wielkim i karmie ssaka ..w ciazy ladniej wygladalam:tak:
mam nadzieje,ze depresja Ci minie kochana jak to przeczytasz;-);-):sorry::happy:

Witam:-)
Oj jestem happy bo od wczoraj dzielnie uczylam sie nowej techniki karmienia prawidlowego przystawiania i mam opanowana :tak:
Matko wystarczyla jedna noc,kilkanascie przystawien i moje cycki odzyly:tak:
nie mam juz tego koszmaru i bolu:no:
delikatnie jeszcze zaboli jak Davidek zassie ale dzien ,dwa i mysle,ze juz wogle bedzie ok :tak:
tak wiec jedno mam z bani;-)

myszadzieki Ci kochana za rady piekne:tak:

agatha no wlasnie ciezko jest na poczatku z dwojka dzieci jak maluszek ciagle chce cyca :sorry:bo ja nic nie moge czasu drugiemu poswiecic (starszemu)
no ale mam nadzieje zze wszystko sie unormuje w ciagu kilku tygodni :tak:

kacperek ja tez uruchomilam smoczek :tak:no kurde moje piersi to nie chodzacy smoczek:no:ale Davidek to cwaniak i wlasnie bardzo czesto poprostu przebudzi sie w nocy i popiskuje wiec daje cyc ,a on zlapie i spi dalej :-D:-Dpieszczoch:tak:

Piekna dzis pogoda widze wiec czas wyjsc na spacer z Davidkiem i reszta rodzinki :tak:
mi tez sie przyda powietrza troche :tak:

dzamenka cholera no widze,ze u Was znowu chorobska :(:(
wez juz urodz to i lzej Ci bedzie bo biedna dosc ze z brzuchem to jeszcze ciagle cos ..

Ostatnia edycja:
Do góry