reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2010

emih - cześc kochana!!
Mam nadzieję ze po tej przeprowadzce dobrze się czujesz i nie przepracowałąś się za bardzo!!
w takim razie pozostaje mi życzyć Ci aby się dobrze mieszkało!!
Fajnie że wróciłaś i że masz łączność ze światem i z nami!!

Tetina
- całkiem niezły ten kabanos z kisielem ;-)) ale musi być kisiel malinowy!!
Dzieki za info z chusteczkami, ja na pewno skorzystam!!:-)

reklama
fiffi
KOSZULA KRÓTKI NOWOŚĆ R: 43/44 c #802-3# (1089921124) moda.allegro - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy
ja kupiłam cos podobnego tylko na rynku za dychę w rozmiarze XXL wiec przy moich gabarytach siega mi do kolan a i rękawy nie przeszkadzają. Jest rozpinana wiec od razu mozna karmić po. Oczywiście po porodzie juz w niej latac nie bede bo mam tez normalne koszule do karmienia:-) Ale wybór wydał mi sie najlepszy i najtańszy. Nad kolorem sie nie zastanawiałam bo to i tak koszula na raz a na rynku w pudłach jak to jest z cenami - prawie za bezcen:-)
Te koszule które dają w szpitalach faktycznie ledwie tyłek zakrywają. Ale to wiesz takie moje " zrób to sam"
napewno do porodu koszula musi być max do kolan bo tak mi powiedziała połozna a najlepsza jak naj krótsza.

A ja sama wykompalam Davidka:tak:
M pojechal na zakupy wiec sama sie podjelam ,balam sie ,ze ho ho :tak:
Ale nie plakal :-)ale krzyz to mi dawal popalic jak taka nachylona pobylam :tak:

tetina u nas goraco jest ..wiec ubieram na letniaka ..albo samego rampersika zakladam ,a dzisiaj ubralam mu body na ktorki rekawek na to cieniutkie ogrodniczki ,czapeczka z dziurkami :happy2:przykrylam pieluszka :happy2:
Wiesz ja zawsze mam tysiac mysli jaka pogoda jest czy nie za zimno mu ,czy nie za goraco ..ale to chyba kazda z nas tak ma :happy2:
ale ogolnie to ja nie jestem zwolennikiem przegrzewania dzieci :no:

witajcie laseczki!!!
nie uwierzycie co robie... 1 raz karmie cycem corenke w naszym domku :-)
tak, tak!!! wreszcie po miesiacu od narodzin jest razem z nami :happy2:
teraz juz jakos to wszystko bedzie, ciezko, bardzo ciezko, ale razem :tak:
caluje Was wszystkie i dziekuje za trzymanie kciukow ;-)

witajcie laseczki!!!
nie uwierzycie co robie... 1 raz karmie cycem corenke w naszym domku :-)
tak, tak!!! wreszcie po miesiacu od narodzin jest razem z nami :happy2:
teraz juz jakos to wszystko bedzie, ciezko, bardzo ciezko, ale razem :tak:
caluje Was wszystkie i dziekuje za trzymanie kciukow ;-)
No super,ze juz jestescie w domku :-):-)
karm ,karm :tak:

witam:-)

wysprzątałam chatę i wybraliśmy się na zakupki spożywcze, więc dzisiaj znowu gatrofaza i spożywcza bibka:-D

Misslena no to leż i wypoczywaj:-)
tweenie fajnie, ze wizyta ok, a te szmery podobno się zdarzają i nie powinny niepokoić:tak:
emih witaj, fajnie , że akcja 'przeprowadzka ' zakończona i mam nadzieję, ze Ciebie nie wykończyła:-)
coś im bliżej wybicia godziny '0' to nam spada produkcja postów-część leży, żeby doczekać,część sprząta w przerwach uprawiajac sex, żeby przyspieszyć:-D
Perla bardzo się cieszę- teraz już będzie tylko lepiej mam nadzieję i troszkę odpoczniesz od tej bieganiny dom-szpital:-)

emih fajnie, że już na swoim
perla bardzo się cieszę, że masz juz córcię w domku, teraz już tylko się cieszyć

Znalazłam fajny artykuł o minimalizowaniu bólu porodowego, jak któraś chce może zerknąć
Dlaczego poród boli Rodzina - Poród - Artykuł
Ja idę się wykąpać i będę oglądać mecz, jutro wraca M to się nim nacieszę bo nie widziałam go od wczoraj rano
Miłych wieczorków Kochane

Chyba złożę na ręce M wypowiedzenie bo nie mam czasu na bb:-D

atabe co się odwlecze to nie uciecze:-p

louise to dobrze że się uspokoiło bo wiem jak Ci na tej golonce zależy:-D ja mam wrażenie że lada chwila urodzę przez to rozlazłe i obolałe podwozie a tymczasem turlam się tak już z dwa tygodnie i pewnie jeszcze poturlam:tak:

malewa
nie zabezpieczyłam, dobrze że powiedziałaś to zacznę:-p

aisim
czuję się tak samo i ostatnio w deszczu w klapkach chodziłam przez stopy jak buły:dry: ale juz niedługo;-)

ewa81 właśnie tak:-D

ashika
ja też miałam rodzić wcześniej wedle gina a dalej się telepie na moich rozjechanych girkach:-p ale z drugiej strony może dzięki temu w sumie trwam w dwupaku że uważałam na siebie jednak, może mój gin wcale nie taki nieudaczny:-D
Moja niunia waży podobnie do twojego synusia;-) pedicure też zrobiłam ostatnio, oprócz niemal wyłamanych nóg ze stawów niemal skręciłam sobie kark:shocked2::-D tylko mój M nie kuma na co ja się tak pindrze bo przezcieć idę "tylko" rodzić:-p

aneta ja o dziwo od kilku dni normalnie siusiam nocą bo do tej pory to wstawałm bezowocnie czyli pare kropel i koniec:-p widać woda ze mnie schodzi , opuchlizna bowiem znika ale co pomogło to nie wiem:no:

louise no własnie wzięłam się na odwagę i zabrałam teraz lapka Emi:-D No bo gra już kilka godzin a ja co:-D oddam jej o 20ej jak M pójdzie na mecz i mi odda:-p ładny kolorek wybraliście, też będę miała szary:tak:Ja lubię też wszelkie własnie łazanki, prażonki , kluchy z sosami, kapusniaczek itd. czyli to co najładniej oblepia od wewnątrz uda biodra i pośladki:-p:-D girki ma już takie jak muśnięte słonkiem:tak:

ashika wysoko masz brzuszek? mnie się opuścił więc zgaga odeszła prawie całkiem i apetyt się poprawił bo miałm miesiąc że jedzenie było be:baffled: choć może dobrze bo to parę kilo mniej do dźwigania:tak:

Vanilka widzę że już swój rytm macie i organizacyjnie wszystko masz pod kontrolą:tak: Eh chciałabym też już być po tym pierwszym chaosie:-p

aneta dobry pomysł, może go skusi taka lasencja żeby już wyszedł na swiat:-D

ania
to musiał przeskrobać skoro się tak mili teraz:-p ale warto być twardą, ja dałam radę ostatnio jak nigdy być twarda i się opłaciło:tak:

mysza jak tak to działa to ja padne przy małej na pysk:baffled::-D

mysza ale będziesz miała fajny poród:-D U mnie podobnie ale zacznie sie od skurczy, poprysznicuje się w domku na spokojnie, delikatny make -up zrobię, na ip trafię z duuuzym rozwarciem i usłyszę jaka jestem dzielna a wody odejda tuż przed i mała wujedzie na slizgu:-D

dzamena
a ty leżysz wogóle cośkolwiek? :dry:witaminy bierzesz? herbatę z cytryna pijesz?

aisim
ja tez się obawiam najbardziej że mi w publicznym miejscu odejdą:baffled: nawet myślałam ostatnio czy by choć alweysa jakiegos nie zapodać jak gdzieś wychodzę:baffled:

patipaula
ale twarda sztuka z tej twojej szyjki:-D Taaaa posprzataj coś, co tak bedziesz odpoczywać ciągle:-p:-D

atabe może przysiady poćwicz;-)

madzik to pięknie doszłaś do siebie:tak: cenna uwaga o tych ciuszkach bo chciałam własnie na 62 bodziaki dokupić a moja będzie podobnie rozmiarkiem do Julci więc dokupie też na 56:tak:

misslena to trzeba leżeć, nie ma rady, będzie dobrze;-)

magdzia jutro asieńka cesarke? ale masz pamięć:blink:

tweenie
oooo a ja byłam obok 5-10-15 dzisiaj i nie wlazłam a własnie to chce dokupić:baffled: dobrze że wsio pozamykane, spokojnie sobie malutka podrośnie:tak: ale z tym echem to mnie dziwi, przecież poród to nie błachostka i dobrze byłoby zbadać przed eh nasz asłużba zdrowia:dry:

tetina ja rodziłam w szpitalnej - z tym że wymieniałyśmy się z dziewczynami w zależności od gabarytów:-D i sobię chwalę bo nie upaprałam swojej:-p teraz mam swoją i od razu M będzie musiał pewnie zabrać do prania :sorry2: nam połozna na sr też mówiła o meskiej koszuli że rodza laski ale ja rodzę w typowej rozpinanej bo Emi karmiłam od razu na porodówce i jak tu cyca w takiej męskiej wyciągnąć:-p

magdzia
z tą lewatywą i goleniem dużo szumu o nic, ja sobie życzyłam z Emi i teraz tez chcę mieć czyste kiszki bo po pierwsze nie chcę żeby M oglądał ich zawartość a po drugie chcę miec śwaidomość że mogę spokojnie przeć a niespodzianki nie będzie:-p A tak na szybko nic Cię dokładniej nie wyczyści niż lewatywa:-DI choć nie sprawia człowiekowi przyjemności to nie jest niczym strasznym a przede wszystkim nie boli:no:A ogolona myszka jest łatwa do utrzymania w czystości i włosy nie wplączą się w szew:tak: Ale zgadzam się z tym że kobieta powinna mieć prawo wyboru.

mysza
to zrób sobie w domku , odczekaj , zrób swoje i dopiero jedź:tak:Ja mam nadzieję że mi zdąża zapodać na porodówce:-D

niunia
nam połozne mówiły i czytałam że pełne kiszki to dodatkowy opór dla maluszka więc u nich inna widać szkoła:sorry2:

ewcik po lewatywie czyści szybko i raczej do cna:-p a nawet jak coś to lepiej troche płynu wydalić niż taką a'la śląską:-D

tiffi jak front ustalony to już coś, oby się tylko tego trzymali teraz;-) od farb nie wiem czy specjalistką, jedynie co to mogę powiedzieć że mnie osobiście najlepiej malowało się zawsze decoralem:-D a najgorsze doswiadczenie było z duluksem:dry:a masz dylemat z farbami? Nam położna bardziej tez polecała spirytus i znajoma z apteki też , mam sprawdzone do tego więc bedę się spirytusu trzymać. Ja biorę rozpinana koszulę żeby karmić już na porodówce jak da radę. To bardzo ładnie Zuzia waży a łozysko masz oki bo kolejny stopień to 3.

aisim
nie utrafisz myślę żeby tak akurat i do cna się naturalnie oczyścić:no: no można tez olejek rycynowy:sorry2:

magdzia
tez mam ten samoopalcz w piance z daxa - fajny jest:tak:

tweenie
natura zrobi, moja kolezanka tuż przed samym porodem wypchnęła toto w ubikacji ale ledwo zdążyła:-D a jak się boję że nie zdąże do wc i co?:-p

tetina oj prawda z ta miesiączką:-D a na łóżko certe stołową może sobie zakup:-D

emih
witaj na nowym:-) Super że zdążyliscie ;-)

reklama
jedyneczka walnij wypowiedzenie M-owi-powiedz, ze praca zaburza proporcje między Twoim życiem osobistym a zawodowym, może podwyżkę dostaniesz albo socjal jakiś:-D

Do góry