reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2010

reklama
ja też, bo właśnie wciągnęłam chlebek z salcesonem i serkiem żółtym. :-D Zapiłam sokiem i mi niedobrze :-D
Mysza1984 ładny mix na wieczór :-)
Perla gratulacje w koncu odpoczniesz od biegania szpital dom i tak w kółko
Vanilka to dobrze ze czujesz sie na siłach juz po cesarce podziwiam

Dziewczyny mam pytanko 2 tyg temu mialam wizyte u położnej stwierdziła rekami (namacalnie) że mała ulożona jest główka w dół i ze wsio ok ale teraz czuje kopniaki z lewego boku to chyba niemożliwe zeby miała główke w dole i kopała z boku . Wydawało mi sie że powinna kopać na górze na żebra aa nie z boku może sie myle niech któraś mnie oświeci ;-)

tetina grunt to dobre oko do okazji. Jutr w lidlu mają być śpiworki, Muszę rozważyć tą koszulę do porodu
emih po przeprowadzce ale ci fajnie
perla ale super wieści, już razem w domu, pięknie, pięknie
jedyneczka nie masz czasu na bb a post mega długi, to aż strach pomyśleć co byłoby jakbyś miała czas :-) Co do farb to jakoś znajomi narzekali na dekorala dlatego o nim w ogóle nie myślałam. Mam dwie koszule ale takie rozpinane na cyce, a do podou przydałaby sie chyba jakaś inna
niunia jak to nie możliwe. Moja mała ma nisko głowę w dole kopniakami sadzi żebra i wypycha prawy bok, na lewym też wypycha to plecy kręgosłup i nieco wyżej pupa. Te dzieciaczki są nieźle poskładane

jejku ale się zagrzebałam na bb, czytam i czytam, nadrabiam a tu już po 23-ej. Dobrej nocy

Napisalam posta i mi zniknal o nie ju nie napisze go raz jeszcze nie dam rady bo oczy to mi sie same zamykaja ide spac zaraz. Jutro napisze co nie co. A do tego boli mnie brzuch jak bym miala okres dostac ludzie od czego to??czy to cos oznacza??
Zycze spokojnej nocy i do jutra rana.

Dzień Dobry :)
Ja już na nogach -noc taka sobie bo mała się czesto budziła-ale postaram się pospać w dzień.
Wczoraj była u nas położna z tego spzitala ,gdzie rodzilam-siedziała ponad 2 godizny i wszystko nam powiedziała i pokazała(kąpanie,pielęgnacje)powiedziała,że juz dzisiaj można iśc na spacer-od godizny do dwóch :)Więc dzisiaj wyruszymy ,wkoncu gdzieś wyjdę.
Vanilka jak tam?-widzę,że tez masz powera jak ja-bez brzucha jednak latwiej chociaz ja mam jeszcze szwy więc muszę się oszczędzac.
Perla super ,że jesteś z Laura w domku!!trzymajcie się kochane!!
Emih gratki z powodu przeprowadzki-teraz tylko czekanie na dzidziusia :)
Ciekawa jestem czy któras się dzisiaj rozpakuje :)))
Dobra idę sobie coś przekąsić i was poczytam dokładnie póki malutka śpi....

Witam się z rana

Oj dzisiejsza noc niestety nie przespana, do tego co chwile jakieś skurcze :-( do tego czop mi coraz mocniej złazi.
Dzisiaj chyba będe cały dzień dziecku książki czytać, mam nadzieje że usiedzi i mi na glowe nie wejdzie.

Miłego dnia Wam życze

I ja się witam dziewczyny
Łącząc się z tymi z zapałkami w oczach od niewyspania... Moja K zaczęła spać w swoim łóżku i mam z nią niezłą przeprawę- dziś wstawałam 6 razy bo płakałaa, a wstać jeszcze z 5 razy na sikanie i wogóle zwlec się z łóżka to jakiaś masakra. W końcu przyszła z kocykiem do naszego łózka i spałam do rana. Jak to będzie jak dwie będą płakać w nocy i czeka mnie podwójne wstawanie? Zaczynam się bać :eek:

Madzik- Fajnie że już macie przyzwolenie na spacerek. Tak to chyba leciało, że latem to po tygodniu można wyjść, zimą po dwóch. Ale się w końcu powietrza nałykasz ;-)

Niunia- to mogą być kolanka, jak pisze Tiffi- nasze dzieciaczki są tak już "poskładane" że na rozciągnięcie nóżek i typowe kopniaczki bym nie liczyła :-D

Kacperek i fasolka- jak na okres bolą skurcze- takl ból czułam przy ostatnim porodzie, ale teraz od czasu do czasu mam tak od miesiąca i jeszcze się trzymam, może to przepowiadające? :confused:

Tiffi- ja się powtórzę polecam FLUGERa- wiem, droższy, ale zmyjesz z niego i dziecięce łapki i pisaki później, a z innych niekoniecznie! :eek:

Myszka, dziewczyno ale Ty masz apetyt, jak ja bym jadła o tej porze to zamiast dodatkowych 25kg miałabym 35 :szok: Masz niezłą przemianę metaboliczną :tak:

Malewa- dbaj o sibie dziewczyno i trzymam kciuki co by Twoje maleństwo jeszcze zechciało w brzuszku posiedzieć...

Hej dziewczynki:-)

Ja wczoraj po wizycie, dowiedziałam się tylko tyle: krążek trzyma bardzo dobrze, zero skurczy i skracania dalszego, czyli dupa blada, siedzimy w dwupaku.

Miałam KTG i Hanka bardzo się ruszała, może to spowodowało wysokie tętno, które nie podobało się ginowi i kazał mi przyjść do szpitala na dyżur w sob to powtórzy mi KTG.

Louise, fenoterol kazał mi brać do niedzieli, od poniedziałku zaprzestać, ale krążek jeszcze zostawiamy.

Perla, rewelacyjnie, teraz już wszystko z górki...

Jednak niestety muszę iść dzisiaj do biura i kilka rzeczy załatwić, potem małe zakupy po drodze, Majka z przedszkola i idę do mamy na imieninki - ale bez wielkiej biby...

reklama
czesc dziewczyny:-)
ciesze sie ze u Was wszystko w porzadku, mam nadzieje, ze jesli juz bede musiala miec ta cesarke, to wroce do dobrej formy tak szybko jak madzia i vanilka:-)
co do nocnego wstawania, ja tez mam przerywany sen:dry:ale taki juz pewnie zostanie przez nastepnych kilka miesiecy:-)DAMY RADE!
pozdrawiam Was cieplutko i milego dnia zycze!

Do góry