reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2010

Cholerka, ile jeszcze razy ten świeży pedicure będę robić do porodu:-D
eh wzięłam i posprzątałam cały domek i wyszorowałam wszystkie sztućce z nudów:-p

ewelad
to czujny ma sen twój M faktycznie że twoje subtelne zmiany pozycji wyczuwa:-D tez zrobiłam dziś kompocik z nudów:-p

mruczka po świńsku się zachowuje kuzynka, jak się spotkacie kiedyś dałabym jej odczuć albo powiedziała wręcz że wiem jak mnie obmówiła:dry: w ogóle takie pierdzielenie mnie wnerwia, teraz człowiek myśli o tym żeby dzieciątko było zdrowe , to jest priorytet a nie żeby diete trzymać bo co ludzie powiedzą, a w d...e niech się cmokną:-p ciekawe jak ona się będzie nosiła jak uda jej się zajść w ciąże:dry:

dzamena tez bym ryła ze smiechu jakby mój hu hu mi zapodał:-D ale powiem Ci że to jest rozczujalące:rolleyes: Mój już nie reaguje bo ostatnio nawet nie stękam , nic mnie nie boli, nie kurczy nie ciśnie i stwierdził że na pewno będa mi wywoływać:-p

ashika no ja sobie tak myslę jedząc że jak żołądkiem ja przycisnę to może prędzej wyjdzie:-D

mruczka i dobrze że jej napisałaś, niech wie i teraz stresować się będzie że Cię spotka i będzie Ci musiała w oczy spojrzeć:-p

madzik no niewesoło ze te kolki Julcie nocą męczą, oby przeszły jak najszybciej:sorry2: a krople niektóry pomagają, spróbowac zawsze warto ale sa maluszki które mimo wszystko przechodzą taki etap i nic nie poradzisz, moja Emi przykładem:sorry2: dobra wiadomość to taka że to się kiedyś skończy:-D

maruśka
wiem jak to jest bo praktycznie eks nocą pomagał mi raz, przez dwie noce właściwie kiedy byłam chora na jakieś grypsko, miałam 38 i spałam w innym pokoju a on mi ja przynosił na karmienie . Na szczęście nocki miała generalnie spokojne bo karmienie 23ci, 2ga,5ta ,8ma więc w sumie kochane dziecko, wpadłam w rytm i było oki, jeśli Nadinka taka będzie to będę bardzo zadowolona:tak: tata mojego diabła - fajnie to brzmi:-D

ewelad cewnik? nie znam tej metody a myslałam że wiem juz wszystko:baffled: :-p

elpeth kurcze jakby było bliżej to bym podjechała na ta burzę:-p już jechałam do ashiki ale u niej przeszło:-D:-p może się załapiesz:tak:

tweenie
chyba louise dzis kupiła taka koszulke w żyrafe , cosik mi tak się kojarzy, to uważaj żebys na porodówce nie wylądowała:-D zaraz zaraz a może koszulka z zyrafa to jest to dziewczyny:-D oooooooo to jasnowidzka jakaś :-p

kasik
a gdzie kupiłaś te kropelki? bo chyba lepiej mieć je w zanadrzu:baffled:

ashika no to ja dla tej pielęgniarki to chyba nad grobem stoje:-D

kasiamaj
to trzymam kciuki oczywiście:tak:

ashika znaczy co, skurcze takie masz?

ewa81
ja się pacykuje od 3 tygodni do porodu i jajco, chyba nigdy nie byłam taka zadbana:-D

Dziewczynki kciukasy trzymamy za Stasia bo do inkubatora go zabrali, płucka słabo rozpręzone ponoć i infekcja jakaś, oby szybko doszedł do siebie i wrócił do mamusi a z nią do domku!!!!!

reklama
jestem jestem, udało mi się troszkę nockę odespać ale to też pospałam może z 1,5 godzinki... alarm z wodami okazał się fałszywy dr na IP zbadał i tak w sumie bez większego przekonania stwierdził że to jednak nie wody... no ale co ja biedna miałam pomyśleć budząc się o 2 w nocy w mokrym łózku... a że skurczy było brak tylko w krzyżu łupało to przez tel położna z IP kazała dopiero rano przyjechać... i tak jak pojechaliśmy to później od razu na planową wizytę u mojego gin zostałam a tam plan że mam rodzić dokładnie 17 lipca i to SN a nie CC!! więc nie wiem czego się spodziewać - chyba czarów jakiś bo do 16 mam być nadal na fenoterolu:( na razie jest ok chociaż po dzisieszym zaglądaniu przez 2 lekarzy podwozie boli i bardzo ciągnie... mam nadzieję dotrwać do 17 chociaż dr powiedział żebym się nie zdziwiła jak wcześniej zaczną się skurcze... no nic wiem już że nie ma co panikować a mokre łózko to nie od razu oznaka odejścia wód... najbardziej mnie rozbroiła medytacja i brak zdecydowania lekarza na IP co do postępowania - zostawić czy puścić bo w sumie mają tylko jedno łóżko wolne na porodówce to może żebym nie zajmowała... ach... ci nasi wspaniali lekarze...:) idę odsypiać dalej...

mnie coś podwozie pobolewa, a jak na moje możliwości to chodziłam dzisiaj tyle co nic- hmmm, to chyba spojenie się przygotowuje czy co?

tweenie jakbym chciała poród tak zaaranżówac, żeby żołądek oraz doppa nie były napchane, to trzeba by mi kwarantannę zrobić i podawać suchary oraz wodę przez szparę w drzwiach:-D
jedyneczka ja się moze źle wyraziłam- zakładają coś w stylu cewnika (moze to ten balonik czy coś?), co mechanicznie pomaga rozwierać szyjkę- podobno nie boli, chociaż jak mój gin stwierdził- pani taka delikatna, ze pewnie będzie boleć:-D więc mu odpyskowałam, ze pewnie tak, bo ja to już dostaję bóli jak widzę ginekologa:-D

Stasiu trzymam kciuki mocno!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dzamena ja zdecydowanie Pabianice, już chętnie bym tam zawitała:-)

Tweenie, widzisz, jaką wróżkę znalazłaś na zakupach. Po prostu uwielbiam takie baby co to wszystko wiedzą, usg, kur... w oczach mają. Zdecydowanie jestem bardziej pragmatyczna.

Ashika, frencha zrób sobie, ładnie wygląda, ja też dzisiaj malowałam.

Jedyneczka
, ja też już sie wkurzam, że non stop na stand-by muszę być z manicurem, depilacją itd itp. Ciągle sobie tłumaczę ślęcząc w łazience: może dzisiaj, to wolę byc przygotowana, i du... na drugi dzień to samo. ale jakoś lepiej będę się czuła jak pójdę wyszykowana do porodu

Kasik
, gdzie kupowałać Sab Simplex????? bo ja niemogę w necie znaleźć:-(

dziewczyny (te nierozpakowane) czy wasze dzieci też tak z jednej strony się układają??? Moja ciągle siedzi po lewej stronie, ze już cały bok mnie boli i mam taki asymetryczny brzuch, wypukły po lewo, zapadnięty po prawo:-(

ashika ja też właśnie usiłuję jakiś pedicure sobie zapodać.. pot leci mi po plecach, brzuch przeszkadza, prawie zasłania paznokcie.. swoją drogą nawet nie wiedziałam, że potrafię takie pozycje przybierać;-) a co do czerwonych pazurków u nóg to uwielbiam, ale przy porodzie w ogóle nie można mieć pomalowanych, więc robię delikatne mleczne z kwiatuszkami i brokacikiem:tak: ze 2 godziny mi jeszcze zejdzie w takim tempie:-D

ewelad czyli nic nie ruszyło, pewnie w poniedz jakaś prowokacja.. ale ja czuję, że do poniedziałku będziesz mieć dzidzię przy sobie:tak:

Stasiu zdrowiej szybciutko!

Stasiu wielkie kciuki za Ciebie!!:tak:
Agatha moja zdecydowanie prawicowa. Jeszcze dzisiaj nie kopała, tylko non stop takie przeciąganie i wypinanie plecków i kłócie w szyjkę:baffled:

agatha ja miałam w ostatnich dniach kilka razy taką jakby kolkę-zawsze z prawej strony i dosyć bolesne to było- mówię dziś ginowi istwierdził- no zdziwiłbym się, jakby nie bolało:-D bo tam właśnie-z prawej strony, dzidek ma plecki, a co do kształtu brzucha, to jak się moja królewna wypręży pupencją, to wygladam jak alien:-D
Ewcik dzwoniłam dziś po tych wizytach do mojej położnej, bo się kazała zameldować i streściłam co i jak, czyli że nic:-) w pt miałam iść rano na ktg, ale ona kazała przyjsć mi na swój dyżur w czw wieczorem i ona zrobi mi ktg, a przy okazji to ostatni dyżur mojego gina przed urlopem, więc powiedziała, że ustalimy razem jakąś strategię, a póki co mam dać szansę Matce Naturze i się nie stresować:-) zobaczymy, czy coś się do czwartku rozwinie-śmiem wątpić:-D ja wolałabym uniknąć takiego wywoływania na chama, jak nic nie przygotowane, bo to podobno dużo boleśniejsze, ale co ja tam wiem- zaufam położnej, bo zna sie na robocie i tyle:-) a zeby się Twoje przeczucia sprawdziły, to nie mam nic przeciwko, ale równie dobrze mogę Ci towarzystwa dotrzymać:-)

Oglądam z eMkiem mecza. Jak dobrze, że się rozpadało i ochłodziło. Od razu lepiej się myśli ;-) Ale coś czuję, że nie za długo tu zabawię, bo mi się oczy kleją... A po takim deszczu suuuuuuuuper będzie się spało :-D

eeeehhh to doopy :wściekła/y:
ja to jakas nienormalna chyba zaczelo padac i mnie puscilo wszystko a m zapomnial kupic olej :wściekła/y: ale skurczybyki byly konkretne i pod prysznicem nie chcialy przejsc, potem cos tam polecialo i stop, ale pewnie synek uslyszal jak tatus mowi ze oleju nie kupil to i bas sie przestal :wściekła/y: albo nie chce sie narazac i daje mecz ogladnac :szok: brzuchol nadal twardy jak skala

jedyneczka no ja mam 3 z przodu dorobilam sie w tym roku :zawstydzona/y: ale na razie dobrze mi z tym za to ona wygladala jak stare pruchno

louise stas trzymam kciuki mocno bardzo mocno

a-asia jakas paranoja to co piszesz, pomijam fakt ze pierwszy raz slysze zeby kobieta w 9 miesiacu ciazy na fenoterolu jechala :szok:

agatha tez mam taki asymetryczny rozciagniety dziwnie a to kropleki SAB SIMPLEX krople suspensja 30ml

brzuchol zjechal jeszcze nizej ale cos mnie cmi w plecach na m sie jeszcze zalapie tylko mecz sie skonczy ;-) a co potem zobaczymy ale jak mi da znowu popalic w nocy bez efektu

reklama
hej laski, wpadam na chwilke poczytac co u was, jedna reka pisze, druga zarezerwowana dla milosza. moze troche uda mi sie podczytac...

tiffi, bede szczepic na pneumo i rota, zastanawiam sie tylko nad meningokokami

louiska, kochana, gratulacje wielkie!
emih, gratulacje!
ania pestka, gratulacje!witamy kolejna lipcowa dziewczynke!
tetina, witamy Tymka!
ale sie porodzilo dzieci...ja mialam termin na jutro, a tymczasem mlody prawie miesiac juz ma...

madzik, moj mlody ma podobne historie, daje mu dicoflor, sab simplex do kazdego jedzenia, zmienilam mleko na enfamil premium, interwencyjnie dostaje czopek... kazdego dnia z utesknieniem wypatruje kupy. ale jest lepiej.

a ja mialam dzis w nocy kryzys, młody kolejna noc budzi sie o 2 i mimo jedzenia, kolysania nie spi do 6 a ja siedze nad nim i rycze ze zmeczenia. nie wychodzi mi odsypianie w dzien, bo jestem wtedy bardziej zmulona niz jak nie spie. rano chlipiac poprosiłam tate mojego diabła o pomoc, zwiał mówiac, ze pogadamy... oj pogadamy o tym. praca sie zasłania, rozumiem go, ale potrzebuje choc chwilowej pomocy w nocy, bo nie wydole. dzis juz w myslach ostro przeklinałam... wrrrr

maruska zagon m do pomocy !!!bo sama sie wykonczysz z tymi nockami:baffled:

ja spadam piwko sobie spic bo jestem wykonczona po calym dniu.Chce sie zrelaxowac !!!!tez cos sie nalezy choc piwko ,fajka i mecz ;-)
David dzis na butli bedzie w nocy a co;-);-)

dobranoc...

Do góry