reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2010

Dzień dobry Paniom:-)

kacperek a ja miałam rozpuszczalne z Emi a teraz ten lekarz na sr mówił że rozpuszczalne których używali są niedopuszczone przez unię bo z włókien zwierzęcych były:baffled: a te które zakładają teraz teoretycznie są rozpuszczalne ale się rozpuszczają po np. 2 miesiącach więc wewnątrz oki ale na zewnątrz będą ciągnęły i dlatego się je ściąga:baffled: może ściema taka z tymi nićmi bo szpital nie ma kasy:dry:

mysza a tylko czujesz czy widziałaś w lusterku tego "wsza"?:-p może to wewnatrz właśnie jakiś i ma się rozpuścić, najwyżej luknij na podwozie;-)nie bój sie unosić pepuszka tak żeby do każdego zakamarka dotrzeć, Ninusie to nie boli więc spoko. Ja spirytusem traktowałam Emi pępek więc podnosiłam max i patyczkiem dochodziłam wszędzie ale tym ocnitoseptem to tylko się psika chyba tak?

magdzia
takim nie rozcieńczonym kazali? ja Emi smarowałam 70proc. i teraz na sr też tak nam mówili.

mruczka
właśnie napisałam kecperek o tych szwach że chyba mnie wtakim razie w konie robią w tym szpitalu gdzie mam rodzić:dry: już zgłupłam:-p A ja tego ściągania się strasznie boje:-D :-p Co mi się śniło nie pamiętam ale na pewno nie żadne płazy i gady na szczęście:-D

ashika nie no, dziadek przesadził ale wiele osób z tego pokolenia ma takie podejście. Moja była teściowa jak przyjeżdżała to musiałam szczurka wynosić do innego pokoju bo ona z gryzoniem w jednym pokoju nie wysiedzi:-D Ja też wolę upały niż masaż szyjki:-D:-pCieszę się że z M oki;-)

atabe nic się nie przejmuj nami, masz swoje na głowie biedulko, bardzo mi Cię żal zwłaszcza że przeczytałam wczoraj opis twój porodu i aż miałam dreszcze:-( Ja miałam 2 szwy i się męczyłam z siusianiem i siedzeniem a co dopiero ty:-( Ale kochana lekarz chyba nie ma do końca racji,myślę że jeszcze się tam pościąga wszystko, przecież nawet jak się samoistnie peknie nie zawsze szyją a się schodzi jak trzeba;-) Trzymam kciuki żeby się pieknie wszystko goiło;-) A Jagódka to faktycznie silna kobietka, pewnie ma to po mamie:-) całuski dla was i wpadaj do nas bo my też bardzo tęsknimy;-)

kasik no mnie się nawet takie mamino-babcine życie towarzyskie marzy:-D wczoraj usiadłam chwilę w świetle dziennym w gródku i też się przeraziłam bledzizną moją:baffled:

emih
o ja pierdziu ale kołowrót:szok: Kochana masz nerwy ze stali i cierpliwość anioła - jak i buźkę zresztą:-) Ty masz w ogóle czas żeby coś zjeść?:baffled: Bo może nie masz siły i za słabo M tyrpiesz:-p

supcio to czekamy nadal:sorry2: swoją drogą tez się boj ę tych badań, mój gin to jest taki delikatny że coś wspaniałego a zdaję sobie sprawę że w szpitalu się tak nie cackają Ci zboczeńcy-sadyści:-D:-p

pati ja w samych majtach ostatnio bo nie idzie wyrobić. A w majtach bo u Emi na łóżku, tam wygodniej i chłodniej, dałam podkładkę ale od wypadku przed wodami jeszcze te majty nakładam:-p czekam na wieści z wizyty;-) ja ledwo zginam palce u rąk i chodzę w kapciach M:baffled:

ashika mnie gin wcale nie kazał na ktg, miałam wizytę z usg w czwartek i do szpitala 19go kazał się zgłosić jak nie urodzę do tego czasu i tyle:baffled: ale ja dziś się wybieram na ktg tam gdzie chcę rodzić zwłaszcza że zapuchnięta jestem a mała spokojna ostatnie 2 dni.

Lecę pod prysznica, do biblioteki i na ktg bo mała spokojna od 2 dni i biedną ciągle szturcham ze strachu:sorry2: skurcze mam co 2-3 godziny więc jak tak dalej pójdzie to może ze 2 miechy i urodzę:-D No i puchnę, wiem że przez upały i nadciśnienia nie mam na bank bo po kawie chodzę jak ćma ale wolę malutką skontrolować. Zwłaszcza że teść wczoraj przekazał od teściowej że jakaś ciotka zgłosiła się w terminie i miała wody zielone a teściowej to synek tuż przed terminem zmarł i teraz bardzo są wyczuleni:-(
A w ogóle to 3ci dzień nie mam apetytu, tylko piję i sikam a jak już coś zjem to jak ptaszyna - co az u mnie nieprawdopodobne:-D

reklama
kacperek u mnie też dupa blada i w przenośni i w realu:-D Ja leżę od rana, kawa nic nie dała, masakra jakaś.

Powiedziałam teściowi o zaskrońcu a on: dobrze Moniczko kochana bądź już spokojna teraz już wiemy i krzywdy nie zrobimy:-D Fajnych mam tych teściów tym razem;-)

witam z późnego ranka:-)

miałam wstać o 7, bo jakoś nie chciało mi się spać, ale okazało się, ze to tylko złudzenie, więc wstałam o 10.30:-D w planach mam sprzątanie i jakiś szybki obiadek. a organizm się oczyszcza przed porodem, ale mojemu D, a nie mnie:-D

tiffi no najdłużej chodzę, od wczoraj już 42 tydzień, Ewcik ma ten sam wiek ciąży, ale ona ma dzisiaj mieć prowokację:tak: a nagrodę za ten heroiczny czyn chętnie przyjmę-coś drogiego i błyszczącego:-D udanej wizyty i masuj pierś!!! już Ci tu doświadczone mamusie widzę piszą, bo ja to nieświadoma
jedyneczka no z długimi ogonkami to jeden tylko gatunek lubię:-D powodzonka na ktg
Mysza widzę, że nie tylko mistrz szybkiego porodu, ale także ogarnięcia- 2 dzień w domu i od rana forum-respect bejbe:-D
Mruczka no z tym l4 to ok jak najbardziej- masz l4, a w dniu w którym urodzisz ono jest przerywane i zmienia się w macierzyński, pracodawcy nie intersuje przewidywany termin porodu, tylko fakt, kiedy on miał miejsce, więc mądrze gin wystawił, ja też miałam na kilka dni po porodzie, ale się nie wyrobiłam jak widać:-) a na wywołanie nie idę- w czw na kolejnym ktg z wizytą gin zadecyduje-prawdopodobnie już patologia i indukcja:baffled:
Ashika no ja niestety stereotypowo co do oślizgłych właśnie-boję się i nie lubię:no: napisz jakie wieści po ktg
atabe na bok konwenanse- masz co robić:happy: a na bycie na bieżąco na bb jeszcze przyjdzie czas:tak: Jagódka siłaczka, bo mamusi wynagradza te wszystkie przejścia traumatyczne-mądra dziewczynka!!! obyś jak naszybciej wracałą do siebie i nabierała sił!!!
kasik nasz wspólny dr nic na to, bo już do niego nie chodzę- jest na urlopie, takze ost wizytę miałam w dzień terminu- dalej już ginowie z Ujastka i moja położna:tak: oby Bartuś pozwolił mamusi złpać trochę kolorków:-)
emih urwanie parasola masz kochana-nie nadrabiaj tylko się wyśpij troszkę, bo padniesz:-(a uparta widzę jesteś- nadrobiłaś:happy2:

Ashika no na ktg bede jezdzic do szpitala dopiero po terminie-tak powiedziala moja gin

madzik moje dziewczyny braly debridat i laktuloze jak byly male, bo mialy straszne kolopoty z zalatwianiem sie

jedyneczka no napaewno te majtki by cos pomogly-wody by zatrzymaly:-D

ewelad napewno Ci juz wywolaja ten porod

Madzik - w tym szpitalu to jest tylu specjalistów, że tak naprawdę to ja nie wiedziałam kto jest od czego. Codziennie inny pediatra ją oglądał i każdy mówił co innego. Hipotrfofia, bo jak twierdzą za mała masa w porównaniu do wieku ciąży. Tak im wyszło, jak rozrysowali na siatce centylowej... Podczas porodu wpisali mi, że dziecko się urodziło w 40+5 tyg, a na wypisie, że w 40 tyg.
Ewelad - kobieto, ja mam w domu taką pomoc, że hej. Mama obiadki gotuje, Mój tata zabawia wnusię, M przewija, ja tylko chodzę z bufetem na żądanie :-D
Jedyneczka - czuję wszarza,,, Nie wiem czy ta kobieta nie widziała. Pytam M czy jak rozszerzę nogi to widać, mówi że tak... :wściekła/y:

Byłam kupić pampki 1, bo te 2 za duże, i muszę na pupie układać, a ta moja calineczka nie lubi jak ją coś gniecie :-D
Zakupiłam też wit. K+D, jakieś tabletki dla mnie na krew i już nie ma 100 zł .... Zbankrutuję :-)

Ale mi gorąco!!!
Przetarłam szyby w 2 oknach i uprałam firanki w sypialni.:tak:Wzięlam też ciepłą kąpiel, a potem zimny prysznic i znowu jestem upocona. Czekam na burzę, bo ma być u nas, ale coś jej nie widać...
Ewelad ja wstałam o 7 i jestem już nietomna. Dzisiaj jakoś mi tak wszystko zobojętniało:baffled:
Jedyneczka moja też spokojna, ale gastrofaza jak najbardziej obecna:happy: Ja mam ktg w czwartek. Ostatnio na usg gin mi pokazywał,że meszek pływał w wodach, czyli cora się go pozbyła. Ciekawe, czy moje jeszcze dają radę, czy też zzieleniały:baffled:
Kacperek ja na razie oglądam jak perfekcyjna pani domu sprząta, samej mi się nie chce:zawstydzona/y:
Wspolowiec musisz poszukać instrukcji na głównym forum Testy
Madzik jest dobra maść Cicadridina, ale na receptę. Przyspiesza gojenie i zapobiega bliznowaceniu.:tak:Debridat to silny środek-powinien pomóc!!
Ashika mam nadzieję, że na badaniu będzie ok i może coś Ci się ruszy:-)
Atabe nie ma powodu, żeby było Ci glupio!!!!Fajnie,że dzidzia taka silna:-)Bardzo mi Ciebie szkoda,że musisz się tak nacierpieć jeszcze przez te szwy...Wielkie kciuki za Ciebie!!:tak:
Emih no faktycznie masz dzien zajęty na maxa!!Musisz bardziej M zaangażować.Niech sobie sam robi obiad i Wam też:tak:
Pati powodzenia na wizycie!!!:happy2:

Witam was nie odzywałam sie z braku dostepu do internetu jakas awaria czy coś . Ja nadal w dwupaku i zaczyna mnie to przerażać bo jak mina 2 tygodnie od mojego terminu z usg a mam go na sobote to dopiero zaczna cos działać jak tak dalej pojdzie to moze na sierpień zdarze . Nic lece was nadrabiać która już urodziła :)

Jedyneczka, z tą opuchlizną mam dla ciebie złe newsy :baffled: Jak wiesz ja też się zmagałam (zmagam) i ta ze stóp schodzi dopiero po tygodniu a nawet do trzech... Ja dopiero zaczynam od wczoraj czuć poprawę, choć martwiczy ból ciągle się utrzymuje. Mam nadzieję ze zejdzie, ze to tylko była jednak opuchlizna ciążowa.

MAdzik- nie wiem co z blizną po cc. Mi położna w poprzedniej ciąży doradziła, abym najpierw smarowała bliznę po cięciu ALANTANEM (to ładnie się zabliźni) a potem mascią CEPAN- podobno kosmetycznie wybiela bliznę. PODZIAŁAŁO :-D

Wspołowiec- witaj. Ja w poprzedniej nie czułam ani skurczów, ani mleczko nie leciało, dopiero w dniu porodu "posmakowałam" wszystkiego :tak: Więc to chyba zależy...

Kacperek i fasolka-- korzystaj, korzystaj ze snu póki możesz :tak:

Myszka- A tobie kazali podawać wit D? Bo mi znów powiedzieli że latem niekoniecznie :baffled:

Co do snu i jedzenia (dzięki za wsparcie :tak:)... dziewczyny... jeść nie mogę bo mała alergik i ze skazą (jak starsza) więc mogę narazie tylko: kurczaka, suchary, ryż, żiemniaki, szynkę drobiową, jabłka, dzem jabłokowy, sok jabłkowy. Ot wsio... Dlatego pewnie już kilogramy zaczęły lecieć na łeb na szyję... :tak: Na szczęście pokrzywka z ciałka zeszła odkąd się "głodzę" ;-) A spać?- jak miałabym położyć się spać, jak starsza w domku, bo po przeprowadzce zrezygnowaliśmy z przedszkola. Jak jest M to się kimam gdzie da radę, ale jak w trasie- nie da rady :baffled:

emih to w takim razie ja predzej zagryze niz dam sobie zrobic masaz szyjki :tak::tak::tak:

kasik moj synek jest caly czas w ruchu najmniejsza oznaka jest mowienie w kolko ale nawet jak je to pod stolem wyma****e nogami ile wlezie i w czasie snu tez sie wierci caly czas chyba ze zlapie kontakt cialo do ciala chocby stopami to zastyga na chwile

wspolowiec w ustawieniach w sygnaturze wrzucasz znajdziesz je na samej gorze pod zakladkami haslo: operacje potem edytuj swoj profil a tam masz sygnature juz

jedyneczka to pieknie a ja nei bede rodzic bo mi skurcze przeszly??? :szok: od soboty w nocy luuuuzzz tylko to parcie cholerne a apetyt moglas zgubic przez temperaturke

mysza jejciu tez chce takiej mocy po porodzie :tak::tak::tak:

tez zalegam pod wiatrakiem :-) kota je coraz wiecej dzis zjadla juz prawie 100g wiec sukces nareszcie chociaz podejrzewam ze upaly jej nie pomagaja :-(
Ale mi sie na to ktg nie chce jak cholera :zawstydzona/y: kombinuje jak kon pod gore, moze sie z m jakos umowie zeby mnie odebral bo w sumei do auta to i sama sie boje za kierownice bo mi niewygodnie jak cholera :zawstydzona/y: bo pedaly sa za blisko siebie a ja w rozkroku musze siedziec :zawstydzona/y::-(

reklama
madzik- mi jak narazie po cc lekarka zalecila zebym uzywala oxycordu w aerozolu ;-)tak poza tym to mi nie wyjeli do konca szwow bo z prawej strony nitka zgubila sie w ciele i nie chcieli mi lekarze rozwalac rany...powiedzieli ze po jakims czasie zacznie wychodzic to zebym wyjela sama..no zobaczymy jak to z tym bedzie ;p

Do góry