• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Lipiec 2011

ja już wyprałam, komodę wczoraj Paweł złożył i dzisiaj planuje je posegregować.. mam nadzieję, że nic się nie stanie.. a później to wydaje mi się, ze będę miała inne ważne zadania a pewnie sił mniej, dlatego zaczęłam teraz :)

reklama
Ja na razie nie piorę bo i tak pod koniec ciąży będę to robić jeszcze raz. Ja wyląduję wcześniej w szpitalu to kogoś proszę tj.małża albo mamę i z głowy. Taka jestem wygodna egoistka;-)

mailuj masz dobrze..ja niestety mamy nie poproszę, bo jest 250km ode mnie, nie mam nikogo poza mężem tutaj.. on no cóż.. wolę nie ryzykować, programista a nie potrafi pralki włączyć (mimo ze już go 3 razy uczyłam). Wydaje mi się, że nic się nie stanie..

Witam z ranka!

dziś się wyjątkowo wyspałam... :) co do prasowania to u mnie na szczęcie robią to 'krasnoludki', więc mam problem z głowy... dziecinnych ubranek na razie ani nie piorę, ani nie prasuję - te pewnie sama z przyjemnością poprasuje.... :) jest ich na razie nie za wiele, a poza tym, jak
Mailuj, i tak bym to przed samym rozwiązaniem zrobiła jeszcze raz, więc nie chce mi się 2 razy tego samego robić.... :)

dziś sny miałam nieco mniej abstrakcyjne, ale stwierdziłam, że wieczorem musze sobie zaserwować dawkę abstrakcji w formie Kusturicy i moja wyobraźnia senna nieco zwalnia.... :)

Konwalianka, z tym nie umiem pralki włączyć to pewnie tak, jak z prasowaniem mojego męża - kiedyś jeden t-shirt prasował 40 min, aż się wkurzyłam i stwierdziłam, że nie nadaje się do prasowania, więc ja to będę robić.... a jak musi, to spokojnie zrobi..... przy okzaji też informatyk... :)

Konwalianka, też mam pralkę z funkcją suszenia i nie kozystałam z tego bo, tak jak piszeszs, wszystko wyglada jak krowie z d... wyjete i cieżko to wyprasować potem. A małż kupił suszarę wolnostojącą. Więc wyciągam pranie z pralki, przekładam do suszary i za pół godziny skladam i chowam do szafu ;-) Jedynie posciel prasuje potem, bo nie krochmalę i wolę jak jest przeprasowana ;-) Poszukaj sobie info o suszarkach kondensacyjnych. Nie chcę podawac konkretnego modeli zeby nie było ze reklamuję, ale ceny wahaja się od 1000 zł do 7000. Ja oczywiscie marudziłam na początku ze szkoda kasy i po co nam to, ale teraz nie oddalabym za zadne skarby ;-)

Co do ciuszków dziecięcych, też zastanawiam się od jakiegoś czasu czy juz ich nie poprac i biję się z myslami. Mam juz pełny kosz tych maleństw. A może by je poprac, poprasować i popakować w reklamowki? Co wy na to? Moze nie zakurzylyby się wtedy tak...

Mój też próbował zastosować ten manewr jak zmieniliśmy pralkę. Napisałam mu instrukcję krok po po kroku i powiesiłam w łazience pisząc oczywiście wielkimi literami instrukcja dla C... Jakoś bez czytania wiedział już co i jak. Zawsze to wygodnie powiedzieć, ja nie potrafię i będę tylko wieszał ;-)

Corin a jaka masz?? to nie reklama tylko dzielenie się doświadczeniem

Ostatnia edycja:
a zapach? hm nie przejdzi eplastikiem? ja poczekam do maja chociaż. potem popiorę, pomyję komodę w środku a na ciuszki jakieś pieluchy pokładę
moj lubi eksperymentować jako ze grzebie w kompach , kablach , routerach. Aż czasem do przesady bo ostatnio rwał sie do piecyka gazowego (pracuje jako informatyk w gazowni) ale pogoniłam go że chyba mu się coś pomyliło i do konserwacji wezwął kolegę w koncu;)

Ostatnia edycja:
reklama
Ja będę prać i prasować ciuszki Małej tak pod koniec maja. Wtedy też będziemy robić malowania, stawie nowe komody i jak już będę dysponować większą ilością miejsca wszystko sobie na spokojnie poukładam, :-)

Mojego w takich obowiązkach niestety trochę wyręczam ja i moja mama. Mamy wspólną łazienkę i siłą rzeczy któraś z nas robi pranie zanim faceci się zabiorą. Małż chociaż rzadko się zabiera za pranie to wiem że potrafi to robić ;-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry