Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
[
Wiecie, wlasnie zrobilam soie zupke miso (z algami, tofu itp) i mdlosci przeszly jak reka odjal!!!
Od razu mi lepiej.....Wisienka zobacz ile zaoszczędzisz na alkoholu, którego nie wypijesz w Sylwestra;-) Moja wypłata skończy się jutro bo rata kredytu poleci, dobrze, że w Świeta najważniejsza jest Atmosfera :-)
Masz rację , a ile juz zaoszczędziłam 
Witam porannie zuzu gratulacje!!!!! coś zasnąc wczoraj nie mogłam a dziś po 7 juz sie obudziłamA co do moich obaw czy córka nie ma jelitówki więc moge napisac ze ma
ja mam nadzieje ze się nie zaraże
oby ten tydzień szybko zleciał już się męza doczekać nie moge :-(Właśnie dopadają mnie mdłosci a do apteki po duphaston musze jechac aaaaaa.
Kciuki za wizytę a jesli chodzi o mdłości to mam nadzieję, ze moje tez się kończa bo juz nie wyrabiama ja na 14:30 ide do ginekologa prywanie, zobaczymy ile mi policzy (pewnie ze 150) ciekawa jestem strasznie i nie powiem ze sie nie boje, jeszcze na dodatek ide sama. ajajaj alez jestem juz zniecierpliwiona co mi tam wyjdzie w tym gabinecie
pozniej Wam napisze co i jak ^^ ale coraz gorzej sie czuje no i jak tu sie cieszyc z ciazy skoro nie spie w ogole po nocach, do tego ta zgaga i bol glowy, nie zapominam tez o ciaglym glodzie ktory gdy zostaje pokonany ujawnia sie w postaci mdlosci z ktorymi juz kompletnie sobie nie radze. ehh miejmy nadzieje ze mi to przejdzie bo tak na dluzsza mete jest to bardzo meczace.

Badania z krwi to bodajże tzw. test PAPA. Dokładnie nazwy nie pamiętam. Jak byłam w pierwszej ciązy to był test potrójny, teraz ponoć czulszy dwudzielny. Wykrywa hormony wydzielane przez dzidzie. Podwyższony poziom hormonu może świadczyć, powtarzam może (nie musi) świadczyć o jakieś wadzie genetycznej.
Nie robią tych badań standardowo. Wskazaniem jest wiek matki. Ja będę rodzić po 35 r.ż dlatego doktorka mnie skierowała.
Natomiast usg tzw. genetyczne robią każdej ciężarnej chyba ok 12 tygodnia, badają m.in. grubość fałdu karkowego - tak wychwytują np. zespół Downa.
Brzmi to wszystko jak dla mnie przerażająco bo najlepiej w ogóle o chorobach nie słyszeć. Ale dobrze, że takie badania są.

Co do mdlosci... Mnie przeszly jakos w polowie zeszlego tygodnia :| Nie wiem czy to dobrze czy nie...
A i jeszcze jedno, jak liczycie wiek ciazy?? Maja 10tc1d liczycie 11tc czy 10tc??![]()
Kasiulka heh to dobrze, ze moja zatrudnia ponad 200))))))))Znaczy, ze bedę miec kasę na czas)))))