reklama

Lipiec 2011

Em_ka, no niektóre dzieci mają naprawde wrazliwe pupcie.. Z Michasia uzywałam tylko chusteczek i nigdy nie miała zadnych odparzeń, to zależy od skórki dziecka:) jakaś taka wygodnicka jestem hehe:) wolę wyciągnąc z pudełka i po kłopocie.. no ale jeśli sobie postanowisz to czemu nie:) przecież wazne zeby pupcia byla czysta, niewazne jakim sposobem:)

konwalijanka, moja równo w 28tyg miała 1100g:) zobaczymy co będzie teraz:)

Corin, to super że cie mała uspokoiła:) moja tez głowką w dol leży, nogami mnie po żebrach tlucze:) pupcie ma po prawej stronie brzucha, bo tam mam zawsze taki twardy wzgórek:)

Ostatnia edycja:
reklama
maqnio to internet tez ci trzeba odciac, bo kompletnie o nim zapomnialam :-D heheh nie no bidulo, jak bys wtedy z nami rozmawiala na BB :P

dodi no wiesz, gdyby nie miala zadnych problemow z pupa to moze i tez bym sie ograniczyla do mycia pupy co 2 h, ale z tego co widze wsrod znajomych ktorzy maja dzieci to ani jedno nie przeszlo bez odparzen, stad moje myslenie o tym ze lepiej myc pupe niz wycierac chusteczkami. Juz nie o wygode chodzi tylko o to co pozniej to dziecko przechodzi :-(

no widzisz Corin a ty caly czas bylas przekonana ze twojej kruszynce jakiejsc konczyny brakuje. Po prostu takie ulozenie :-D ze machala w odchlaniach macicy i nie bylo czuc. Ja teraz tez nie czuje ani raczek ani nozek tylko przesuwajace sie cialko.

Ostatnia edycja:
em_ka, Moja Michasia jest z początku sierpinia i nie miała odparzeń nawet w upały, ale np mojej koleżanki mala miala strasznie czerwoną pupkę, normalnie żywy ogień.. na to nie ma reguły:) jedne dzieci mają, drugie nie.. ważne jest tez żeby w lecie wietrzyć dziecku pupcie bez pamperska:) można na zmianę, raz myć, raz wycierać:)

dodis ja to co widzialam na pupie malego od szwagierki to az mnie odrzucalo z bolu, to nawet nie byla czerwona pupa, to byly otwarte rany jakby skora wyzarta do miesa. NIe wyobrazam sobie zalozyc pampersa w momencie gdy dziecko ma takie cos miedzy posladkami, wyobraz sobie ten bol przy kazdym ruchu i gdy styka sie pupa :/ ałaaaaaaaaaa wiec wietrzonko tez bedzie na pewno :-)

No mnie też było żal dziecka koleżanki..bo plakała przy każdej zmianie pieluszki, nawet jej tego dobrze dotknac nie mogła, bo mała zaraz plakała.. wtedy to tylko bez pampersa wietrzenie:) troszkę wiem że to była też jej wina, bo czasami szła gdzieś z małą i nie brała pieluszki na zmianę..wtedy jak zrobiła kupke to dopiero z nią do domu szła..więc nie dziwota, ze taka pupka byla..

em_ka no wlasnie, bez netka i bb uschlabym:)
corin super, ze dzidz zaczal mamcie po zebrach okladac:

spijcie slodko Brzuchatki!!

Ostatnia edycja:
i i Wisienka przepadła. Jak dziś się nie zamelduje to na kolano ;-) Ja po parapetówie w nowym domku, chłopacy cały dzień dzielnie remontowali i byli tak padnięci, że impreza się szybko skończyła. Nawet ja wytrzymałam do końca :-)

Witajcie :-) Alez u nas leje a chcialam dzis iść pospacerować nad Wisłę.

Em_ka, to nie tak, że ja myślałam że mała nóżek nie ma. Widziałam że je ma na połówkowym u tej lekarki do ktorej jechałam, ale nie widziałam, żeby nimi ruszała. Do tego wszystkie ruchy jakie czułam do tej pory były zlokalizowane na dole (czyli tam gdzie ma główkę i rączki), więc naprawdę sie martwiłam, że ma coś nie tak z nżkami. Do tego mój lot samolotem w listopadzie i grudniu, naczytałam się wtedy że ze w zasadzie przeciwskazań nie ma, ale zdarza się że coś przestaje się rozwijać no i schiza gotowa. ale od wczoraj jestem juz spokojniejsza :-D
Do tego wczoraj wieczorem przy kąpieli zauważyłam ze wycieka mi siara :-) ścisnelam piersi delikatnie a na sutkach pojawiły mi się kropelki płynu :-)

reklama
A w Warszawie wyszlo slonce. Wczoraj mialam atrakcje, bo szpital lezy niedaleko miesca, gdzie wczoraj uruchamiali fontanny i caly wieczor grala muzyka, a potem sztuczne ognie...

Co do zalet lezenia - celulit i tak mi się zrobil, a walka z nim to po prostu silownia i cwiczenia na miesnie pupy i ud i po sprawie - zylaki to chyba trzeba operowac...

Corin, super, że Mala Cie już uspokoila. Mateuszowi zmienily się pory ruszania - budza mnie tu o 6 i wtedy to jest wymarzona pora do fikolkow, a potem czkawki... :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry