reklama

Lipiec 2011

madzia ja tez szukam :) jakos ciezko chyba bede nago chodzic po szpitalu:-D

cod by byl jak by pod gorke nie bylo w szpitalu co robie badania sa wyniki w innych jednostkach niz tam gdzie robilam badanie teraz dzwonie bo musza przeliczyc z mmol na mg no ale juz podalam i za jakis czas zadzwonie bo teraz ma pacjentke...

reklama
mala monis ja podobnie jak dziewczyny nie kupuję pościeli ani poduszki do wózka. Kocyk i pieluszka w lecie wystarczą a na chłodniejsze dni to śpiworek będzie. Wszyscy pediatrzy mówią, że noworodek nie może na poduszeczce spać. Z pracą na pewno dasz radę, ja pisałam w zeszłym roku i to chyba w tydzień napisałam a na obronie to szanowne grono pedagogiczne pewnie skupi się na Twoim brzusiu:-)
Aniaa 23 my właśnie w weekend kupiliśmy taki materac jak ty masz i pani w sklepie mówiła, że noworodek bezwzględnie na stronie kokosowej musi spać!

Psota trzymam kciuki......

Konwalianka ja też jeszcze nie mam biustonosza ale będę w sklepie go kupować. podobno te najprostsze są najlepsze. Moskitiery nie kupujemy choć nad jeziorem mieszkamy. w oknach mamy i myślę, że to wystarczy a czytałam, że niby to zbiorowisko kurzu jest i w ogóle choć przecież to się pierze. no ale my zdecydowaliśmy, że tylko do wózka kupujemy bo inaczej całe maleństwo byłoby pogryzione.

Pati hihi godzina zero się zbliża powoli :-D:-D
MADZIA ja też mam takie biustonosze ;-) a szlafroki cieknie sa na targu każdym na stoisku z bielizną ;) u mnie np po 35zł są bawełniane

5,69 mmol/l kazala mi pani w lab pomnozyc przez 18 i wychodzi wynik 102,42 mg/dl tak patrzylam na necie to chyba mam w normie

Krew pobrana dwie godziny po wypiciu 75 g glukozy (test obciążenia glukozą)

poniżej 140 mg/dl (7,8mmol/l)-wynik prawidłowy

140-199mg/dl (7,8-11mmol/l)-nieprawidłowa tolerancja glukozy

200mg/dl (11,mmol/l) lub powyżej -cukrzyca

Cukier poniżej normy - hipoglikemia (stężenie glukozy spada poniżej 50 mg/dl (2,8 mmol/l)

cio o tym myslicie??pamietacie jak mialyscie??

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry