• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Lipiec 2011

O matko, ale sie objadlam, jak bąk. Zamowilismy sushi, czy musze wiecej mowic? Mmmm, pycha :-)

Wieczorem chcemy jechać do kina, ciekawe czy cos z tego wyjdzie ...
o matko ale wam zazdroszczę az mi język do du..... ucieka

corin miałam zapytać wklejałaś na jakim wątku tą książkę kucharską dla mam karmiących od czerwcówek - pamiętasz może na który?nie mogę zaleśc:eek:
orchi - dzięki za słonko :) WRESZCIE PRZYSZŁO

balkan się nie odzywała ?????ktoś coś wie???

EDiT
corin
ja zakładam body na długi, spodenki bawełniane i czapeczkę lekką i tyle
biorę zawsze lekki kocyk ( trzymam się zasady + 1 warstwa więcej niz ja)
co do wiśienki nic nie wiem- może wyszli_OBY

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny, a ja mam pytanie o ciuszki na wyjscie ze szpitala. Jesli w dniu wyjscia bedzie tak cieplo jak dzis (u nas jest 30 stopni prawie) to zakldac malej dlugi rekawek i dlugie nogawki, czy krotkie? A jak ubrac jesli bedzie w granicach 20-25 stopni?

N taki dzień jak dziś, podobnie jak Madzia, założyłabym body z długim rękawem, półśpiochy, bawełnianą cieniutką czapeczkę i cieniutki kocyk, ewentualnie flanelową pieluszkę, ale raczej kocyk, bo u nas wieje. Pamiętajmy, że dzieciaki w naszych brzuszkach miały stała temp 36,6 bez wiatru. No i zasada 'jedna warstwa więcej' zawsze stawiała mnie do pionu jak nie wiedziałam jak małą ubrać.

Mąka ziemniaczana - jestem jak najbardziej za. Jak Maja była malusieńka, kilka dni po porodzie, zamiast chusteczek nawilżających stosowałam przy zmianie pieluchy przegotowaną wodę i miałam pod ręką podstawek z mąką i waciki. Miała odparzoną pupę i nic innego nie pomagało. Kąpiel w krochmalu też nie zaszkodzi.

Już niedługo zaczną na forum takie dzieciaczkowe tematy królować....juhu...!

A ja mam jeszcze pytanie, do dziewczyn po cc - ile tych dużych podpasek brałyście do szpitala?? Pamiętam, że jak rodziłam poszło tego strrrrasznie dużo. Jedna paczka przy samym porodzie.

Zebym to ja pamietala ile podpasek zeszlo.... Pamietam tylko ze te z belli mi nie wystarczaly, tak sie lalo ze mnie. Teraz kupilam tena lady (duze) i biore 1,5 paczki. Na 3 doby chyba mi wystarczy...

dziewczyny czy ja mogę zjeść esspunisan? czy to w jakiś sposób pomoże albo zaszkodzi maluszkowi?

kkasiulka
, mnie dziewczyna z sali, po cc mówiła, że miała 2 paczki podkładów z czego wykorzystała tylko jedną, później używała podpasek

dziewczyny czy ja mogę zjeść esspunisan? czy to w jakiś sposób pomoże albo zaszkodzi maluszkowi?

Możesz, dzieciaczkom w razie kłopotów z brzuszkiem podaje sie przecież espumisan w kropelkach. Najwyżej troche więcej bączków popuszcza

Corin - ja mam spakowana jedną paczkę, ale w domu jeszcze 2. W razie czego małż mi dowiezie, nie?

Hej rybcie..

Wydrusia, witaj, Lilka piękna!

Ja zrobiłam sobie piling stópek, pomalowałam świeżo pazurki i teraz leże jak wieloryb...

normalnie chyba mam jakies powietrze z boku brzucha i mi bąbelkuje jakby.. he czyżbym tam jelita miała??

Zdecydowałam, że do szpitala pojde w poniedziałek, bo nie ma co siedzieć w weekend i tam słuchać jak przychodza jedna po drugiej i rodzą:) a nuz samo się rozkręci w weekend:) to moja ostatnia nadzieja:)

Ostatnia edycja:
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry