reklama

Lipiec 2011

Vero, anula super że sie udalo :-)

Dziewczyny to jakie jecie owoce i warzywa? Caly czas myslalam ze skoro jablko jest pierwszym owocem ktore daje sie dziecku to moge zjesc, a tu zonk :-( sezon teraz na owocki, ja jestem owocozerna, rodzina sie onjada a ja tylko lykam sline.
Sliwki odpadaja - to wiem, jagody chyba tez bo powoduja zatwardzenie, a borowki? Maliny?

Dzis na obiad gotuje buraki, moge zjesc? Chcialabym liste to mozesz jesc, tego absolutnie nie, a to probuj ostroznie, ale nigdzie nie ma :-(

reklama
Corin, ja też myślałam, że jabłka można i od 2 dni już wiem, że nie..... znalazłam listę, co można, a co nie można, ale po prostu na razie zrezygnowałam z surowych owoców i warzyw.... :( za jakieś 2 tyg znowu spróbuję....

Też bym zjadła więcej warzyw i owoców choćby po to, żeby skądś się te witaminy brały. Na razie ograniczam się do warzyw w zupce czyli marchew, pietruszka, seler, nawet buraczki bo mała barszcz ukraiński bez fasoli bardzo dobrze toleruje, no a z owoców na razie tylko gotowane jabłka. Myślała, żeby spróbować surowe ale jak tak to poczekam. Choć moja mała już troszkę starsza... Z surowych warzyw to po woli od kilku dni wprowadzam i na razie jem surową marchew i paprykę, i wygląda, że jest ok. A tak przy okazji, to muszę przyznać, że gotowane jabłka bardzo dobrze na moje maleństwo działają, bo jak ma problem z kupką to pomagają, ale nie aż przeczyszczają, więc polecam. Tyle tylko, że jest z tym trochę zabawy... Więc jak już robię to na jakieś 3 dni. A tą listę co wolno, z co nie też z chęcią zobaczę.

Corin, szukam - na razie znalazłam coś takiego (wiem, że na babyonline.pl było):
Zdrowa dieta karmiącej mamy - Noworodek - Niemowlę - BabyOnline.pl
Co jeść, gdy karmisz piersią - Karmienie piersią - Niemowlę - BabyOnline.pl
Karmienie piersią - Niemowlę - BabyOnline.pl

jak znajdę tą listę, to wkleję....

jest!
Ściągawka karmiącej mamy - Karmienie piersią - Niemowlę - BabyOnline.pl

Weronika, u mnie też pępuszek troszkę podkrwawiał i czyściałm wacikiem do uszu z 70% spirytusem - teraz jest OK

Ostatnia edycja:
A no to super nie bede wszczynac alarmu niepotrzebnie no ja przeczyscilam octaniseptem az pianka taka sie zrobila :) ... Acodo karmienia szczerze ? Dziewczyny ja zjadam WSZYSTKO ale w malych ilosciach nie zjem calego jablka tylko kawalek ... ale jem Doslownie wszystko maly niema problemow z kupa odpukac ani ... z brzuszkiem . A powiedziala mi to Pani Konsultant laktacyjny w szpitalu ... :> ze naprawde mozna wszystko ale nie w normalnych porcjach po trosze no wiadomo ze nie kapuste kiszona czy ogorki ale ... ogolnie wszystko tylko po trosze . Ja naprawde polecam skontaktowac sie z ta Paniaonawwszystko w rozasadny posob wyjasni nawet mailowo SUPER KOBIETA !!!! http://mlekomamy.pl/index.php?page=porady-j-wroniecka

Ostatnia edycja:
Ja jem dokladnie tak jak Veronigue-wszystko tylko w malych ilosciach i zazwyczaj problemow nie ma. Jedyne co to mała czasem robi zielona kupke i wtedy sie zastanawiam po czym to. Polozna mi polecila jesc wszystko tylko w malych ilosciach i to naprawde sie sprawdza! Sprobujcie;-)

reklama
Dzięki balkan za listę:) Muszę przyznać, że zdziwiło mnie, iż powinno się unikać papryki, ale doczytałam więcej, i ona raczej nie powoduje problemów z brzuszkiem a ewentualnie wysypkę, ale jako że malutkiej nic takiego się nie pokazało, to już przy niej zostanę chyba...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry