reklama

Lipiec 2011

konwalianka super, że już wróciłaś:)
margerita mnie też już jedna pierś zaczeła bardzo rwać i nawet troszkę czerwienieć i kapusta pomogła:) więc też polecam. Tylko powinna być zimna i podobno nie powinna dotykać sutka. A niektórzy polecają też żeby pognieść listek przed przyłożeniem żeby kwasy wyszły, ale wtedy jakoś nie długo wolno trzymać. Ja nie gniotłam i tak trzymałam od karmienia do karmienia i pomogło:)
A jeżeli chodzi o odrywanie się dzieciaka od piersi to moja mała też tak ma głównie wieczorami od jakiś 2 dni, ale zdecydowanie nie jest to brak pokarmu, a mam wrażenie, że to po wprowadzeniu papryki jakaś reakcja alergiczna jednak, bo poza tym jeszcze więcej ulewa i jakieś 2 czerwone plamki się pokazały. Ale odstawiłam, i dzisiaj już troszkę lepiej, choć wiem że parę dni może się to utrzymać. Ale to oczywiście takie moje wrażenie - pewności nie mam.

reklama
Hej kobietki, troszke mnie nie było, ale miałam za dużo na głowie:) jeszcze urodziny starszej córci i ciagłe bieganie... teraz juz spokojniej:)

Danusia super że juz lepiej, Igusia pieknisia:)
Konwalianka, witajcie!

Ania, basieniak, moja od wczoraj tez tak marudzi przy cycki, pręży sie, wkurza i kreci głowa...raz zassie a potem zrnowu sobie cyca wyrywa i tak w kółko, a mleko wiem że leci.. z reguły robi tak przy kupce albą bączkach, ale czasami bez powodu.. myslałam że moze coś nie tak zjadlam i mleczko jej nie smakowało.. ale w nocy ssie normalnie i zasypia, więc nie wiem, może to taki krótki kryzys:):)

Corin, Ewunia normalnie usteczka i oczka jak malowane, normalnie jak z obrazka!!

Ostatnia edycja:
Witam, nie odzywałam się cały dzień bo po tym badaniu słuchu wybyłam na zakupy na wyprzedaże :-) oczywiście się załamałam bo mało co na mnie wchodziło :baffled: ale ostatecznie kupiłam 2 pary spodni i specjalistyczne butki specjalnie na dłuuuuuuuuuuuuuugie spacerki z moim malenstwem. U nas od jutra ma być słonecznie więc zamierzam wybywać 2 razy dziennie (mam nadzieje, że to nie za czesto na takie maleństwo?). Co do badania to nie mam zielonego pojęcia jak to działa :eek: mały spał, wsadzili mu jakąś końcówkę do uszu, popikało i zobaczyłam napis PASS :eek: i to tyle w temacie, mały się nawet nie obudził...
Maleństwo wykąpane i sobie śpi, mam nadzieję, że noc minie spokojnie...

konwalianka - super, że już jesteście. Oby teraz było już gładko i zdrowo!!
aniaa23 - mój mały też się często wierzga przy cycu, marudzi i mędzi :laugh2: czasami mam wrażenie, że mu się wydaje, że mój sutek to guma którą można ciągać i rozciągać... Często przy tym ma całą buzię ufajdaną mlekiem bo jak puszcza suta to mu mleko leci na brodę, policzki, ciuszki, normalnie tragedia, wszystko uwalone :-) więc u mnie to raczej nie problem z mlekiem.
mmarta - GRATULACJE DLA KOLEJNEJ LIPCOWEJ MAMUSI!!!!
kamisia - 3mam kciuki, oby szybko poszło &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Dobranoc życzę wszystkim mamusiom spokojnej nocy a maluszkom kolorowych snów :tak:

witajcie mamuski i babelki

moja malutka jest przekochana od wczoraj jak ja wykapałam to spała do 6 rano dzisiaj , cos porobimy w domu i zas pójdziemy na długi spacerek widac ze to jej słuzy i spi duzo i lepiej , teraz troche marudzi tatusiowi ale w koncu i to musi robic w koncu to małe dziecko i ma swoje prawa

dzień dobry

Mój aniołek w nocy też dał nam pospać, budził się o 1 i o 4 na karmienie i potem szybciutko hop siup spać. Co prawda od 6 już nie było spania no ale za różowo też nie może być ;-) z godzine temu natomiast spłakał się straszliwie, nie wiem czemu ale aż się cały spocił a mnie się serce pokroiło. Na szczęście nie trwało to długo, przytuliłam go do piersi i tak mi zasnął. Teraz śpi w łóżeczku. Mam nadzieję, że to żadne dolegliwości żołądkowe. Szczerze mówiąc bałam się tego bo wczoraj kładłam się spać z bólem żołądka i modliłam się tylko żeby na małego nie przeszło. Nie wiem od czego to mogło być bo nic nowego nie zjadłam.

Miłego weekendu mamusiom i maluszkom

Witam sobotnio:)
U nas nocka jako tako, teraz mała kima. Pupę wyleczyliśmy prawie całkiem. Mam pytanie do Was- czy w czasie snu zdarza się Waszym maleństwom popiskiwać czasem dość głośno?:) Jakbym miała jakies zwierzątko w domu heh

Witam i ja.

Sestinko, mój Filip strasznie przez sen kwili, jęczy, piszczy i w ten sposób mnie wybudza a ja półprzytomna biegnę po mleko dla niego bo myślę że to przez głód.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry