reklama

Lipiec 2011

Kkasiulka dzieki, sprobuje jednak bez przepajania, sama najwyzej bede pila koper;-)my na kolki mamy delicol i infacol, niby jest lepiej ale jeszcze czasami ma ataki...
Ostatnio wiekszosc mojego dnia to siedzenie na fotelu z cycem na wierzchu a jeszcze jest tak wygony ze nie ssie gdy sie poloze obok, musze go trzymac i przez to jedzenie jest wiekszosc dnia na rekach gddy odloze go placze...
Corin widzisz co polozna to inne zdanie, sprobuje na samym cycu a za 2 tyg szczepienie wiec popytam lekarke:tak:

reklama
Witam późną porą :-)

Dzisiejszy dzień zaliczam do udanych. Filip miał dzisiaj fazę na spanie - co zjadł, to zaraz poszedł spać. I tak cały dzień. Mam nadzieje że nie poprzestawia się nam i nie będzie teraz w nocy grasował.
No i w końcu Paweł postanowił sprzedać dom. Wystawił ofertę a tu okazało się że jego oferta jest 3 najtańszą za metr ofertą w województwie. Może za to szybko znajdziemy kupca.

Co do położnych i różnych zdań to ja mam kilka przykładów jeszcze z czasu pobytu w szpitalu... jedna np mówiła o kikucie żeby nie zamaczać, przyszła inna i powiedziała że można. Itp...

Co do przepajania to też bym nie przepajała skoro jest na cycu.

Aneta oby malemu przeszlo terroryzowanie;-)
Postanowilam nie bede przepajala, jakos sie przemecze z tym ciaglym wiszeniem na cycu w koncu wyrosnie z tego:tak:
Dawalam mu tak z tydz, wczesniej gdy nie przepajalam sasiadka mnie zapytala o to wiec powiedzialam ze tylko cyca daje to taka zdziwiona byla i mowila ze trzeba, zwariowac mozna...

miczka ja wiem, ze trudno Ci bedzie uwierzyc, ale moja Rózinka nie spi dzis od 5:30 rano i nadal nic nie wskazuje na to, że pośpi...

Maqnio wierze Ci kochana bo u mnie było dokładnie to samo - po karmieniu o 5 nie było już spania. W ciągu dnia była jedna drzemka 15 minut. Co już sobie przysnął to albo puścił bąka albo uderzył się ręką po twarzy i wystraszył i oczywiście oczy jak 5 złotych. Udało nam się zasnąć na trochę przed kąpielą i teraz go uśpiłam oczywiście na rękach. Mam nadzieję że troszkę dłużej pośpi i nocka jakoś minie.

Kkasiulka nie przerażaj mnie kobieto bo za tydzień mamy znowu gości z dwójką małych dzieci i to na cały tydzień... :szok::szok::szok:

spokojnych nocy życzę wszystkim

hej kochane., widzę walka z cycami i spaniem na tapecie...

U mnie to samo, mała dzis mało co spała w dzień, przy cycu sie tak od wczoraj szarpie, że nie wiem o co jej chodzi, czy chce jesc czy juz nie chce, czy cos ja boli...normalnie nie wiem.. cyca tak szarpie i sie denerwuje..a mleko widze że leci.. pszaleć idzie... a przy kąpaniu ciągle jeszcze płacze..nie wiem kiedy ona sie przyzwyczai.. teraz leży w lozeczku i przysypia, ale jak smok wypadnie to oczy otwiera...

wydaje mi się że ona mało co zjada z cyca i przez to będe miała mało mleczka.. już sama nie wiem co robić, czasami mam takie mysli, żeby karmic ja tylko MM bo to jednak łatwiej, wiem ile zje i wtedy wiadomo, czy placze z głodu czy poprostu cos jej dolega innego... oj zeby tak zrozumiec te nasze dzieciaczki...

cześć Dziewczyny!
Dłuuugo mnie tutaj nie było, chociaż podczytywałam Was. :-)
Gratuluję wszystkim Mamusiom i podziwiam te, które nie mogą się wyspać. :szok:
Mój Antoś za 9 dni skończy dwa miesiące :szok: Niestety ja nie karmię piersią tylko mieszanką więc dopajam. Mały nie chce pić herbatki koperkowej tylko wodę. :tak:
Na kolki lekarka przepisała mu Espumisan, ale zauważyłam, że pomaga mu tylko w puszczaniu gazów. Jak się napina, to daję mu po 3-5 kropelek. Na sam brzuszek daję mu dwa razy dziennie Sabb simplex. To chyba pomaga, bo mały jak zje o 20 to kolejne karmienie jest o 2-3 w nocy a potem o 6 rano. Tylko w dzień jest gorzej, ale to chyba normalne, że mniej śpi a więcej chce się bawić :-D

witam
zgadzam się z wami że co lekarz co położna to inna opinia i dlatego czujemy się z tym wszytskim same i działamy intuicyjnie.
anula co do przepajania przy karmieniu piersią nie jest konieczne mleko mamy do 6 msc. jest wystarczające chyba że stosujesz karmienie mieszane to trzeba dopajac.
dodi trzyma kciuki oby to było chwilowe
aneta to chyba syn odpokutował :)oby wiecej takich spokojnych dni
maqnio to kiepsko że mała nie spi :(
em ka dzieki za instruktarz w odbijaniu ...DZIAŁA szybko :):)_i o to chodziło moja babcia prawie zemdlała jak zobaczyła

o ho mały płacze zw.

hej

u nas nocka na szczęście spokojna. Po wczorajszych wojażach mały budził się tylko na jedzenie o 1, 4 i 7 i zaraz zasypiał. Za to teraz mamy już standordowo porę czuwania. Mam nadzieję, że pogoda chociaż nam dzisiaj dopisze i wybierzemy się na spacerek.

reklama
miczka ja też nie narzekam bo nocka i u nas super
mały zasnął o 20:00 , 2:00 i 6:00 wiec rewelacja .:)

teraz też uderzył w komara ...pogoda jak na tą chwilę fajna tylko jest strasznie duszno

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry