reklama

Lipiec 2011

witajcie kochane

u nas weekend z gośćmi, własnie przed chwilą pojechali. Mały do wczoraj był grzeczniutki, dzisiaj jakaś masakra. Nie spał w dzień prawie wcale i cały czas marudzi :-( nie pomaga noszenie, bujanie, głaskanie, wózek, smok - na chwilkę się uspokaja i zaraz znowu jęczy. Idę bo znów wzywa...

reklama
Witam,
Dziewczyny dajecie swoim maluchom herbatke rumiankowa?mi polozna kazala a Ł ciotka jest pielagniarka i mowila ze absolutnie nie mozna podawac dzieciom rumianku ale nie wiem dlaczego:eek:nie wiem czy dawac malemu, boje sie ze zaszkodzi:-(
Miczka u nas dzis tak samo w mieszkaniu spal pol godzteraz juz placze pol godz. spal jednynie na spacerach bylismy dzis 2 razy pio 2 godz

miczka ja wiem, ze trudno Ci bedzie uwierzyc, ale moja Rózinka nie spi dzis od 5:30 rano i nadal nic nie wskazuje na to, że pośpi...ja jestem strzebkiem nerwów, poki co tesciowa ja buja, cały dzien marudzi, płacze, krzyczy, nie zmruzyła oka nawet na 5 min. masakra jakas. zamowiłam jej dzisiaj bujaczke, modle sie zeby chciała w niej lezec. i od 3 dni ma awersje do wózka.przedtem na spacerku pieknie spala a teraz spacery wygladaja tak, że małz prowadzi wózek a ja z mała ide niosąc na rekach, poczym odkładam, lezy moze z 5 min. potem krzyk i znowu na rece. o co kaman? - nie mam pojęcia....
anula ja mojej daje herbatke z kopru włoskiego tak raz dziennie a poza tym przepajam wodą przegotowaną.

edit:19:20 po 14 godz. "walki" dyktator zasnąl.. obstawiamy ile pospi? na moje oko pewnie z 15 minut..ehh...

Ostatnia edycja:
A moja znow non stop spi. Nawet bym chciala zeby troche pokwekala, poczuwala, a ona sie budzi w dzien na jedzenie i od razu zasypia. Az sie zastanawiam czy to normalne...

U nas po lekkiej nocy (pobudka o 2 i 5:30) dzień masakra... mała miała jedną drzemkę, a tak zasypia na 5 minut i znów awantura. Ssie pierś a za chwile ją wyrzuca i płacze, za sekundę znów szuka i tak w kółko. Zasypiała na rękach ale już odłożyć się nie dała nie wiem o co jej chodziło. Jeszcze nigdy tak nie robiła. A do południa co zasnęła to jakaś pielęgniarka coś chciała, a to pobranie krwi, a to antybiotyk... Teraz zasnęła i od 20 minut spi, eeeh mam nadzieję, że to koniec tego szaleństwa.

Maqnio,
boshe jak Ty slicznie wyglądasz, wcale nie masz już brzuszka i wogle kwitnąco :D Rózinka za to wygląda jak 6-miesięczniak :-D

Maqnio dziewczyno tak nie moze byc zeby malutka nie spała cały dzien ,

Klaudia moja tez jest cwaniara mała płacze i krzyczy jak tylko cos jej nie na raczke , jak sie obudzi dostanie pojesc to chwilke polezy i miałczy z tym ze ja wytrwale jej nie biore na rece , puszcze karuzelke niech zaglada , podaje co chwila smoczka jak krzyczy to nie lece tak szybko jak by sobie tego ona zyczyła , małe dzieci to małe cwaniaki jak im sie popusci to juz koniec one beda zadziły nami , niestety nie moge sobie na to pozwolic bo bym musiała cały czas dame nosic i z nia przebywac a niestety sa jakies obowiazki w domu

Na spacerze tez sie prezy i płacze z tym ze ja wytrwale podaje smoczka i nie biore na rece ona z wysiłku w koncu usypia i potrafi potem spac i 5 godzin ,
Zycze ci wytrwałosci tylko, bo jesli nie ma kolek nic jej nie dolega to juz tylko jej kaprys i uwierz nie bedzie lepiej tylko gorzej jesli moge ci doradzic to jak płacze podawaj smoczka wytrwale, nie bierz na rece malutka popłacze i zmeczy sie to usnie na bank , no chyba ze ja cos boli to juz inna sprawa

witajcie kochane

u nas weekend z gośćmi, własnie przed chwilą pojechali. Mały do wczoraj był grzeczniutki, dzisiaj jakaś masakra. Nie spał w dzień prawie wcale i cały czas marudzi :-( nie pomaga noszenie, bujanie, głaskanie, wózek, smok - na chwilkę się uspokaja i zaraz znowu jęczy. Idę bo znów wzywa...

I jest taki niespokojny pewnie przez tych gości.....Dzieci nie lubią chaosu, lubią mieć wszystko poukładane, wiedzieć co po czym nastąpi, wtedy czuja się bezpiecznie,a goście to zawsze odstępstwo od normy. Buziaki :-)

Witam,
Dziewczyny dajecie swoim maluchom herbatke rumiankowa?mi polozna kazala a Ł ciotka jest pielagniarka i mowila ze absolutnie nie mozna podawac dzieciom rumianku ale nie wiem dlaczego:eek:nie wiem czy dawac malemu, boje sie ze zaszkodzi:-(

Bo rumianek może uczulać, lepiej nie podawaj. A karmisz butelką czy cycem? Jak butlą to faktyczie trzeba dopajać, ale jeśli cycem, to nie, szkoda mleczka :-)

A moja znow non stop spi. Nawet bym chciala zeby troche pokwekala, poczuwala, a ona sie budzi w dzien na jedzenie i od razu zasypia. Az sie zastanawiam czy to normalne...

Moja też lubi spać :-) W zasadzie - żeby nie zapeszyć, Milenka jest bardzo grzeczna......Ja jestem spokojna to i dziecko się nie denerwuje.

Od 18 do 20 kładłam dzieci spać, właśnie zjadłam kolację i padam........

reklama
Kkasiulka, pamietasz moze od ktorego tyg mniej wiecej dzieci zaczynaja wiecej czuwac? Ewa ma w ciagu doby 3 przerwy w spaniu: od 8.30 do 9.00-9.20, od 18.30 - 20.00/ 20.30 i niestety w nocy od 1 do 2 reszte czasu przesypia. Budzi sie co 3-3,5 godz na jedzenie i tyle.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry