reklama

Lipiec 2011

To ja chyba też mam męża idealnego. Czasem mnie wkurzy ale nie mogę narzekać na pomoc z jego strony. Od porodu gotowanie należy do męża. Ostatnio nawet bułeczki drożdżowe wypieka. Wieczorem on zajmuje sie Paulinką a ja Majeczką.
Anula współczuję Ci takiej pomocy, ale musisz coś z tym zrobić, bo później może być jeszcze gorzej. No chyba że dojrzeje do roli ojca i męża.
Maqnio to super. Oby tak dalej.

Co do chrztu to nie jestem zwolenniczką samodzielnego wyboru przez dziecko czy chce czy nie. Uważam że ja jako rodzic powinnam wychować je w tej wierze, którą wyznaję. To mój obowiązek jako osoby wierzącej i praktykującej. Na ślubie przyrzekałam że swoje dzieci tak wychowam. A jak dorosną to same zdecydują czy chcą w tej wierze trwać. Póki co to ja jestem za nie odpowiedzialna.

reklama
Anula, Maqnio, Kkasiuka, nie zazdroszczę mężów... Zdrowy opierd*l im się należy.

Alexandra ja tez pod tym względem mam ideal;) gdyby jeszcze ta jego zazdrość mu mninela...

MAGDA, mój synus wypija 120-140 ml co 2,5-3h w ciagu dnia, a w nocy tyle samo co 3-4h. Tylko, ze mi lekarz kazał dawać mu o jedna miarke mniej niż zalecane na opakowaniu, np. Jeśli na 120 daje się 4 miarki, to ja daje 3. Mały od urodzenia przybrał 1500g, a to podobno za dużo, już waży 5020g.

Ostatnia edycja:
Ciasteczka owsiane firmy SAN. Też je jem. Są jeszcze takie precelki z ciasta francuskiego, które są bez jajek i na tłuszczach roślinnych. Ja czasami kupuję ciasto francuskie, posypuję cukrem i odrobinę cynamonem, kroję na małe kwadraciki i do piekarnika na parę minut. Wychodzą pyszne ciasteczka.

Anula, na spacery nie chodzil dopoki mlodzi jezdzili w wozku. Jak juz mozna bylo poszalec z mlodymi wtedy chetniej sie nimi zajmowal w domu i chetniej wychodzil na dwor.

Kkasiulka, Ewa tez zaczyna zwracac uwage na karuzelke :-)

A zapomnialam, byla dzis u nas polozna i zwazyla Ewe. Mala wazy 4570. Zawziela sie i goni Rozinke Maqnio i Krzysia Mailuj :-D

Ostatnia edycja:
Kkasiulka wlasnie mi polzna mowila zebym odstawila nabial bo po malym jogurcie mial krostki i tak zrobilam nie przyszlo mi do glowy ze przez biszkopty moze tak byc:eek:Moj upatrzyl sobie kwiatka na scianie;-)
Elzbieta ja mysle tak samo bedzie ochrzczony a co pozniej zrobi jego wybor. Ja licze ze dorosnie w koncu teraz juz dalam spokoj...moj najwyzej zrobi kanapke
Psota,wow jaki duzy:happy:my jutro do lekarza idziemy zobaczymy ile wazy ale tez juz nie malo bo wyssysa z 2 cycow:-)

Anula, my, niestety, tylko na mm.

U nas pierwszy raz, odpukac, nie było w ciagu dnia i wieczorem kolki, ciekawe jaka będzie noc, bo do tej pory noce są rewelacyjne, Dawidek się budzi, przewijam go, dostaje mleczko, odbijamy, znowu przewijam i sam zasypia w swoim lozeczku:) oby nam ta kolka odpuscila, bo nie wytrzymuje psychicznie tych krzykow i płaczu Małego, niby wiem, ze mu to minie, ale i tak serce mi pęka, jak widzę, jak się mój Skarbus męczy, kiedyś wylam razem z nim, teraz starm się tego nie robić, żeby mu się moje nerwy nie udzielały, ale jak on już jest spokojny, to mi stres puszcza i rycze, ehhh...

Ostatnia edycja:
Ciasteczka owsiane firmy SAN. Też je jem.

Właśnie te, ZŁOTOKŁOSE. Az poszłam sprawdzić.

My też ochrzcimy Milę, Marcinowi to wszystko jedno, ale mnie zależy. Do komunii też pójdzie, a sama zdecyduje czy chce być bierzmowana. Mój małż nie chciał się bierzmować, a jak przyszło co do czego, było mu to potrzebne, żebyśmy mogli się pobrać.

Psota u nas tak samo kolki,wczoraj mial taki atak jak nigdy juz nie wiedzialam co robic:-(dzis tez lepiej ale za spaniem nie jest tak rozowo kiedys spal tak jak Dawidek a teraz 2 razy po max 2,5 godz i to zwykle wiekszosc na spacerach...

Anulka Dawidkowi przy takim mocnym ataku pomaga tylko kąpiel, siedzi w wannie 30 minut, ja go trzymam brzuszkem do dna wanienki, a mąż ciagle odlewa zimna wodę i dolewa ciepłej, pózniej przykladamy mu ciepły lniany woreczek z gorczyca i klade go brzuszkiem do mojego brzucha i powoli puszcza, nic innego nie skutkuje, także u nas to cały proces walki z kolka...

reklama
Corin moj na poczatku nie chcial chodzic mowil ze sie bal ale jak tesciowa zdzwonila bo jej donioslam, zapytakla go co robi a on ze gra pyta gdzie jestem a on ze na spacerze a ze nie chciala mnie wydac nagdala mu ze musze byc zmeczona czasami sie przespac albo cos zrobic w mieszkaniu i ma ruszyc tylek bo inaczej z nim porozmawia i od tamtej pory wychozil teraz znowu nie chce bo maly mu placze:eek:Ewunia to juz duza dziewczynka w sam raz dla Krzysia:laugh2:
Elzbieta, Kkasiulka dzieki poszukam tych ciastek, a te z ciasta francuskiego moze tez zrobie abym miala czas.
Kkasiulka moj nie chcial chrzcic wyskoczyl mi z gadka ze kiedys jak zechce to sam to zrobi ale ja sie nie dalam
Psota u nas tak samo tylko kapiel pomaga ale w koncu trzeba go wyjac...a na moim brzuchu nie chce lezec

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry