reklama

Lipiec 2011

mmarta_only ja jestem z tych co to muszą wszystko szybko wiedziec więc do dnia porodu napewno nie wytrzymam :-D ja mam nadzieje ,że na następnej wizycie potwierdzi ze nadal nic między nózkami nie wisi;-) A co do smaków ja przy kazdej ciązy mam inne :nerd: teraz mam takie nijakie tzn zero kwasnego bo bym pawiowała jak nie wiem co... raczej takie neutralne jedzonko mnie rajcuje typu klucha z czymś... bułeczka z serkiem itd. :dry:

reklama
Ja tez czuje się tak samo jak w poprzedniej ciąży, nic mi nie dolega, zachcianki jako takie, w sumie przed ciążą tez je miałam:-) Czuję się tak samo, ale myślę, że to nie ma na tym.. po prostu tak to jest, że niektóre źle znoszą ciążę, a niektóre całkiem dobrze, ale to chyba nie ma wpływu na płeć..
Ja przed ciążą też sobie o tym myślałam, żeby mieć przy porodzie niespodziankę,potem myslałam, żeby nikomu oprócz męża nie powiedzieć co będę miała.. ale teraz to zmieniłam zdanie.. wolę wiedzieć i przygotować się jeszcze przed porodem, żeby później nie chodzić po sklepach.. A kupowanie ubranek uniwersalnych nie jest aż takie ekscytujące hehe

A powiedzcie mi jeszcze, może któraś wie, bo ja mam wizytę u mojego gina dopiero gdzieś między 14-15 tc, czy to nie jest już zbyt póżno na to badanie przezierności? Czy wtedy będzie jeszcze coś wiadomo? Bo wczesniej mój gin się urlopuje... a takie badanie robi się ok. 13 tc

No, tak to jest czasami na takich informacjach się można przejechać..różne rzeczy ludzie mówią,czasem sie nie dokońca dosłyszy i juz wychodzi coś fajnego.. ale przynajmniej jest smiesznie :-D

To badanie robi sie między 11 a 13 tyg ciąży, ale to też zależy od wielkości dziecka, więc w 14 może jeszcze się załapiesz...a może nie:)

Według Nicolaidesa pomiar należy wykonywać z uwzględnieniem poniższych zaleceń:
CRL powinien wynosić 45–84 mm
optymalny wiek ciążowy do wykonania badania to 11-13+6 tygodni.

A może poszłabys do innego lekarza na to badanie, ja byłam u dwóch..

mmarta_only ja badanie genetyczne miałam w 12 tygodniu i z tego co wiem robi się je do 14 tyg ciązy .Ogólnie to w pierwszej i drugiej ciązy to nawet nie słyszałam o takim badaniu:dry: nikt mi takowych nie robił ..więc nie martw sie 1 tygodniem spóznienia ..

Ja też myślę, że nie ma się co martwić.. W pierwszej ciąży tez nie przypominam sobie żebym miała takie badanie.. w sumie to wielu badań nie miałam wtedy robionych.. To chyba zależy od lekarza..

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry