reklama

Lipiec 2011

Czesto ja sobie klade w ten sposob na kolanach, obie bardzo to lubimy :-) prowadzimy wtedy dluuuugie rozmowy ;-) co do noszenia przodem do swiata... Nam ortopeda zabronil, powiedzial ze w ten sposob wygina sie dziecku kregoslup, tworza sie nieprawidlowe krzywizny. Mowil zeby tak nie nosic ani na rekach, ani w chuscie ani w nosidle. Wam pewnie zalecili, no i badz tu madry i pisz wiersze ;-)

reklama
dziewczyny ponawiam pytanie - ile wasze dzieci karmione butlą zjadają na raz? Mój mały wciąż je max 90 ml - zazwyczaj jest to cos miedzy 60 a 80 ml na raz. i po jakies 1.5 - 2 godzinach na nowo... Jak go nauczyc zeby zjadal wiecej... chociaz na noc...???

dodam, że próbuję "oszukać" go wodą, ale on po prostu płacze...

I jeszcze jedno- czy wasze dzieci już się "wyprostowały"? Mam koleżankę która ma synka 2 tyg starszego i on już dawno leży normalnie wyłożony a mój Alexik dalej przykurczony jak w brzuszku. 98% czasu ma nóżki podwinięte a nie proste.

Ostatnia edycja:
Aleksaaandra-mój mały ma trzy miesiące i zjada teraz 120 ml. Do tej pory zjadał 150 ml ale od kiedy dostaje soczek, nie zjadał wszystkiego więc zmniejszyłam mu porcje. Wieczorem jak zje o 20 to budzi się ok. 1-2, śpi do 6-7. Rano po nocy je co trzy godziny a w dzień dochodzi do przerwy 4 - 4,5 godzinnej. Daję mu też herbatkę rumiankowo-koperkową.

Alex, co do mleka ci nie pomoge, ale Ewa sie wyprostowala. Nozki przyciska do brzuszka tylko jak boli ja brzuszek albo robi kupke i to tez nie zawsze. I przy czuwaniu i przy spaniu lezy prosto. Paluszki w raczkach tez zaczyna prostowac.

No właśnie tak słyszalam, że już powinien jeść między 120-150 ml. Ale jak to zrobić??? Na "siłę" się nie da bo maly zamyka usteczka i nic się tam nie wciśnie...

Corin powaznie?? u nas dalej piąstki jak u boksera... :szok:

Witam moj maly ma juz stale pory wstawania w nocy w koncu:-Dwstaje o 1,4 pozniej 7 i spimy do 11;-)
Basieniak moze sprobuj w kapsulkach w nich jest chyba mniej proszku;-)a moze tak jak pisze Magia w kroplach
Magia dzieki nie wiedzalam o kroplach ale moj nie marudzi pije i z takim a mi sie nie skleja:eek:
Alekasandra moj jest wyprostowany, "zwija" sie gddy go boli brzuch a co do butli nie pomage jak nauczyc zeby chcial wiecej bo moj na raz wypija 150ml w nocy wstaje tak jak pisalam w dzien je co 3 max 3,5 godz

Madzia a co u Was??? Jak poszło w tym trudnym dniu? Łukaszek pobił swój rekord:-) Do przedszkola chodził najdłużej jednym ciągiem 6 dni, a tu do szkoły chodzi już 2 tygodnie i tfu, tfu nadal zdrowy.
Wisienko dzięki za opis ćwiczeń. Bardzo się przydadzą.
Konwalianko I ja muszę zrobić coś dla swojego ciała, tego mi potrzeba:-)
Alex Nie martw się, na pewno niebawem Twój synek się rozprostuje. Ja nie wiem, ile mój Staś zjada (cyc), ale nadal nad ranem je co godzinę i jestem mega niewyspana.

reklama
hehe Corin, no problemo ;-) mam nadzieję, że w końcu się Alex "otworzy" :-) wlaśnie zasnął - po pół godzinie żalu w głosie, jakby mu się działa jakaś wielka przykrość :-D ojj gdybym ja go tylko rozumiała...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry