reklama

Lipiec 2011

reklama
Witam i ja:-)Magia, Gocha miłego dnia:-)
Mila chyba tez ma skok. Je w nocy już drugi dzień częściej ale dziś to juz szok, co 4 godziny a od 6do9 co chwilę, no prawie cały czas na cycu.

hej kochane,
u nas wczoraj wieczorem cd skoku. Ryki i za nic w swiecie nie chciała zanac ( nie spała od 12 w południe)co usneła to 5 min i oczy otwarte i ryk. Klasycznie tak samo jak w 9 tyg. heheh.Ale jak ululana na rekach padła o 23 to o 7 dopiero uchyliła oko:)zjadła, godzinka aktywnosci i znów ziewanko -to ja ją myk do wózeczka, smoczus i odlocik zalicza własnie. Mam nadzieje ze ok 48h ten skok potrwa jak poprzedni czyli dzis wieczor powinno byc lepiej...
Anula mała ma szorstką skóre i tez schodzi jej skóra z płatków uszu co jakis czas:( na razie odstawiłam sery i mleko i orzechy
Malamii orzeczy laskowe jadłam cały 2 mc i nic nie dolegało ale podobno alergia moze teraz dopiero sie pojawiac wiec odstawiłam
alex no Twoje maleństwo ma juz charakterek:)super
Wisieńka witaj w klubie skoczków:) my juz chyba po.....

Zobacz załącznik 392095Wisieńka ten to krótki skok, spójrz na następny heheheh. Moja jak na razie ksiazkowo je pzrechodzi- i objawowo i terminowo i umiejętnościowo heh.Moze to i dobrze, chociaz wiem ze to nic złego jak nagle drze sie inaczej niz zwyle i nie moze zasnac pol dnia.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Sestinko Wisienko Staś dwa dni wcześniej wcale nie chciał jeść, a wczoraj i dziś cały czas na cycu.
U nas chyba już też lepiej. Wieczorem śmiał się cały czas i dziś rano to samo:-) chwyta wszystko i wciąga do buzi. Ale na brzuchu trauma. Głowa w górze, samą podciąga i krzyczy, a rączki rozjechane na boki i wcale nie umie się nimi wspomagać. Płacze jak próbuje mu dać je do przodu. Wisienko może on też ma wzmożone napięcie mięśniowe w obrębie barków? Jak podciągam go do góry chwytając za ramionka to ciągnie główkę, ale jak gdzieś za łokcie czy za łapki to nie. Jak to się sprawdza?

sestina ten kolejny mnie załatwi kompletnie. Móiwsz, ze u was książkowo:-D. u nas bez ryku raczej bo Mila ogólnie jakoś nie płacze ale tak narzeka, to znaczy tak jęczy po swojemu ałałimiooołamijoooo:-DJest bardziej senna i przede wszystkim to jedzenie. Bo mam nadzieję, ze nie mleczarnie szwankują:-D
Magia Musisz sprowokowac żeby mały złapał cię za palce i najlepiej niech skupi wzrok na tobie i wtedy mozna spróbować. Nie martw się może skok a przy leżeniu nie przekładaj mu sama rączek tylko delikatnie pukaj w nie palcem aż sam przesunie. najważniejsze jest samodzielne działanie. Możesz mu połozyć zwinięty ręcznik pod pachy i wtedy rączki do przodu. Mila tak sie tego uczyła i teraz sama juz daje. Jak cię coś martwi to idz do lekarza. Ja ci moge klasyczne objawy wypisac jakie miała MIla. Ale widzisz Rózinka tez je miała a wszystko oki.

Ostatnia edycja:
cześć Dziewczyny!

u nas nocka OK. od 20 pobudka o 2, a potem o 5.20 - szkoda tylko, że Marek o 6 staje, bo Go Mateusz ciut wcześniej zbudził, ale zagoniłam Marka do łóżka i dospał do swojej godziny.... :)

Mateusz znowu ma odparzony tyłek i wietrzymy - dziś zakładam mu tetrowe pieluchy - ja nie wiem, jak nasze mamy sobie z tym radę dawały..... właśnie - kolejna pielucha zasikana.... :( ech - idę zmienić....

Wisienko A jakie objawy miała Mila? Mamy kontrolę u neurologa, ale dopiero w październiku. Jeszcze martwi mnie to, że Staś wygina się w rogala przy karmieniu. Niby nie preferuje żadnej strony, ale rogal jest:-(
Balkan Witaj:-)

Witam i ja. Ja dzis jestem tak do tylu jak jeszcze ńigdy. Nocka byla straszna. Ewa zasnela wprawdzie o 19.30 ale juz przed 23 sie obudzila i szalala do 2. Oczywiscie lezenie w lozeczku odpadalo, w gre wchodzily tylko ramiona mamy. Tak wiec zasuwalam z nia na rekach do 2. Od drugiej do 5.30 budzila sie chyba z 5 razy. Juz nawet nie sprawdzalam ktora godzina, jak dlugo nie spi i nie liczylam specjalnie ktory raz musze wstac. Oczy mam dzis podkrazone, moge spokojnie robic za pande. A mloda? A mloda wlasnie zalicza druga drzemke...

Ja niestety nsie moge sie polozyc, bo wtedy obiadu nie bedzie :-( i jeszcze pogoda jak pod psem, wcale mi nie pomaga dojsc do siebie...

reklama
balkan u nas odparzanie w wakacje było czeste, pomagał tormentiol. Jesli ranki sie porobiły to pod tormentiol maznac gencjana na wodize i jak zaschnie to masc. Teraz zapobiegawczo na noc tez tormentiol.Polecam. Aha i kup kilka wielorazówek zamiast tetry. Wygodniejsze.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry