reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Lipiec 2011

halo Słonca!!!

psociu zdrowiejcie jak najszybciej!!
sis:*
miczka udanych cwiczen! a jak je synus znosi? moja nienawidzi jak ktokowliek prócz mamusi ja dotyka, juz sie boje co to bedzie jesli bedzie nam dana rehab.

wiecie co ja to jestem paleczka. kupiłam dzis Młodej nowy spiworek do spania z coccodrillo, kurcze, sliczny, cieplutki, kupe kasy wywalilam i co? zamiast wziac na 86 wzielam na 68.:wściekła/y:pokićkała mi sie numeracja! oczywiscie skapnełam sie jak juz poobrywałam wszystkie metki. nosz. i owszem młoda z niego skorzysta - przez najblizszy tydzien, bo cos czuje ze pozniej juz za mały bedzie:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

a i neurolog w piatek na 8:30:-D

reklama
Mamuśki czy u waszych dzieciaczków też występuje problem płaskiej główki?Mój szkrab ma płaską głowę z tyłu. Staram się układać go do spania na boku ale on prawie zawsze przewraca się na plecy. Jak ułożyć malca by nie zmienił pozycji?Próbowałam wielu metod jak np. podparcie z jednej strony poduszką, ale mały zawsze ostatecznie ląduje na plecach. Mam nadzieję, że główka jakoś sama się wyrówna jak syn zacznie siadać...Jednak martwi mnie to że syn upodobał sobie jedną pozycję do spania.

Ostatnia edycja:
evelinka generalnie ciezko jest upilnowac takiego malca, ja bym sobie na nocne spanie dala spokój i pozwoliła spac tak jak małemu wygodniej. Za to warto moze pilnowac go i poprawiac podczas dziennych drzemek. moze podkladaj mu zwiniety recznik jako forme klinu tak zbey nie mógł sie przekręcić. mozna tez kupic takie poduszki - kliny, np w smyku, kosztuja ok 30,00 zł. mozna je stosowac własnie jako "blokade" albo do codziennego spania:-)

malamii ja tez nie moge sie opanowac i non stop wacham i caluje malemu glowke. zapach jest przecudowny
psotko buzi i zdrowka dla Dawidka
maqnio haha dobre z tym rozmiarem. mnie rowniez sie zdaza pomylic numeracje

maly juz spi, a ja mam chwilke relaksu.

ewelinko małemu to przejdzie z czasem i bedzie miał normalna głowke , kiedys mojej bratowej synek tez tak miał i było ok
ale dla pewnosci popytała bym lekarza
maqnio to sie załaywiłas tym spiworkiem , szkoda kasy , a moze ci przyjma spowrotem
milczka ​łoj kochana wiem czym pachna takie cwiczonka , ja klaudi do tej pory robie takie cwiczonka

My jesteśmy po ćwiczeniach, bardziej ja się przy nich umęczę, niż Dawidek;) A jutro o 18 mamy pierwszą rehabilitację, oczywiście prywatnie, bo na pipeprzony nfz za 2 miesiące jest termin...

Mały lepiej znosi chorobę niż ja, teraz gada i śmieje się do motylka, a ja zdycham;)

My używamy kosmetyków i chusteczek musteli, jak dla mnie rewelacyjne. Kupuję na allegro za połowę ceny.

Ostatnia edycja:
Hej babeczki moje,

Corin Bubchen maja tez w akpolu duży wybór, ja przy Michasi używałam niektórych ich kosmetyków, kuzynka mi przywiozła z niemiec i sobie chwaliłam..a teraz mam dla małej krem na pupkę z tej firmy i jak mi sie pokończą wszystkie kosmetyki dla niej to pewnie też cos z tej firmy wybiorę:)

Maqnio, może te metki to jeszcze nic straconego, przecież oni w sklepie maja takie narzędzie do przyczepiania tych metek wiec myslę że nie będzie problemu... spróbuj!

Marzenko heh, właśnie Bambino dla alergików, oprócz typowych kosmetyków np. Oilatum, najlepsze. Mydełkiem Bambino myję mojego starszaka-alergika do dziś i nigdy nie miał uczulenia na to.
Psotka Tak, drugie szczepienie. Dopiero:wściekła/y: Dwa razy odwoływaliśmy z powodu choroby. Może w piątek się uda. U Was było niedawno, prawda? Dobrze, że Dawidek wtedy nie złapał choróbska. Ależ on biedaczek miał już antybiotyków:confused: Dużo zdrówka Wam życzymy. A czym Wy szczepiliście się?
Miczka gratulacje:-) Super, że badanie dobrze wyszło:-) No i dzielni jesteście na tej rehabilitacji. Trzymamy za Was mocno kciuki&&&&&&&.
Maqnio widzę, że lubisz Coccodrillo tak jak ja:-p Może rzeczywiście przyjmą Ci bez metek? Albo na allegro sprzedaj? A przyszedł Twój kombinezon zimowy. Mój na 86 jest duży, ale wcale nie taki długi w tułowiu i jak w lutym będę chciała ubrać w niego Stasia i włożyć jeszcze grubsze ubranka to pewnie będzie na styk.
Malamii Staś też tak łączy łapki i śmiejemy się, że się modli;-) Neurolog powiedziała, że to bardzo ważne na tym etapie rozwoju, ale dlaczego - nie wiem.

Ostatnia edycja:
reklama
Marzenko, najważniejsze, że Klaudusi służy:) wiem, że bella ma dobre chusteczki, w szpitalu małego takimi podcierali i też mu nic nie było.

Magia, udało nam się dotrzymac do szczepień bez chorby, dzięki Bogu! My szczepiliśmy prevenarem, rotarixem i infanrixem hexa. A Wy, czym szczepicie?

Dawidek śpi:)

Ostatnia edycja:
Do góry