• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Lipiec 2011

reklama
beja wszystkiego naj:)
w końcu udało mi się spokojnie usiąść... u nas niestety ciąg dalszy walki o jedzenie pod jakąkolwiek postacią... niestety... mam nadzieje, że to jeszcze konsekwencja jedzenia masła a nie tak na stałe...
Magia no kurcze pokazałaś się na chwilę i co??? halo?

Ja dzis dalam malemu pierwszy raz jabluszko, dwe cwiartki. Jadl az miło:tak: za pre dni sprobujemy z bananem:tak:
dziewczyny a co z glutenem? kiedy kaszke manne? mi pediatra powiedziala ze dopiero po 6 miesiacu

silwia - jejku chyba bym się przeraziła jakbym taką kupke zobaczyła.. 5 zł to duża średnica dla takiego maluszka, straszne.. musiało go to boleć :( Mam nadzieję, że to byla pierwsza i ostatnia taka kupka!!!!
ememte - dzięki za info!! Mam nadzieję, że nie pojawi się więcej takich niteczek z krwi, będę się uważnie rzyglądać. Tak właśnie myślałam żeby nie panikować i poczekaćna następną i dopiero jeśli w niej będzie krew to iść do lekarza. Karmię piersią ale sutki póki co mam całe.

Ja zaczynam wprowadzać jedzenie i picie inne niż cyc za miesiąc - jak Mateusz skończy 5 miesięcy.

beja ja zdecydowalam ze zaczne wprowazac gluten jak maly skonczy 5 mc - bede mu dodawac kasze manna do zupek, bo z tego co sie orientowalam kaszki do wprowadzania glutenu np. bobovity sa po 6 mc, a ja wyczytalam zeby rozpoczac wprowadzanie miedzy 4-6 mc....wiec 5 mc to taka srednia bo juz czlowiek glupieje od nawalu tych informacji ;/

Mateuszkowa a ile tego dawać? Gdzieś czytałam ze dwie łyżeczki ale nie wiem. Czyli myślisz że już powinnam zacząć mu podawać?? Do pediatry narazie się nie wybieram zeby się dowiedziec:sorry:

beja powiem ci tak - moja pediatra to juz mowila o glutenie ze 3 tyg temu zeby dawac, ale ja sie wstrzymalam..
na stronach producentow zarelka ;-) dla dzieci pisze co i jak - fajnie jest opisane na str, bobovita - z tym ze tam po 6 mc Gluten w urozmaicaniu diety | Żywienie | 4-6 miesięcy | BoboVita - Zawsze z Tobą, Mamo!

na str. hippa " Zgodnie z nowym schematem żywienia produkty zbożowe zawierające gluten można wprowadzać do diety niemowląt karmionych piersią już po 4. miesiącu życia, a do diety niemowląt karmionych mlekiem modyfikowanym – po 5. miesiącu. W razie wątpliwości zapytaj lekarza. "

na str nestle : Zgodnie ze schematem żywienia dzieci, zalecane jest wprowadzenie glutenu do diety dziecka w 4-6 miesiącu życia. Gluten należy zacząć wprowadzać w niewielkich ilościach. Zacznij podawanie kaszki od 2-3 łyżeczek na jedną porcję. Jeśli u dziecka nie wystąpi reakcja alergiczna możesz wprowadzić kaszkę na stałe do jego jadłospisu. "

ja bede podawac po 2-3 gr tej kaszki mannej do obiadku przez 2 mc a pozniej 6 gr przez miesiac

oczywiscie zamiast kaszy do zupy mozna tez dac odpowiednia glutenowa kaszke, tylko pewnie trzeba bedzie tam sprawdzac ile tego glutenu sie zaweiera w porcji ;-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Hej,,,( chciałam normalnie napisać hej brzucholce ale w porę zorientowałam się że to ok kilku mcy nieaktualne:)-a pamiętacie jak fajnie się witałysmy jak miałyśmy brzuszki?:)
Natalcia dziś po 2 szczepieniech, śpi już ponad 3 godzinki. Muszę ja obserwować czy temperatuty nie będzie. Teraz dopiero w lipcu kolejne, ufff i dziecko i portfel odpoczną.
mimi witaj, kope lat! Wszystkiego dobrego dla syncia!zaglądaj do nas;)
psota napisz jak te hormonki i tarczyca po wizycie
Beja moc zyczeń i pocieszy z rodzinki!
Mateuszkowa u nas jak dotąd też dwie Wigilie ale w tym roku tylko u mojej rodziny bo u teściowej nie ma warunków żeby z małą wszystko pomieścić. A u nas co rok tradycyjnie od zawsze Wigilia u mojej babci....tak się cieszę, że moja córka też może brac udział w tych cudownych chwilach spędzonych na święta u prababci...

Mateuszkowa to może zaczne już wprowadzac... To mówisz najpierw dwa miesiące 2-3g a potem miesiąc 6 i jak bedzie ok to mozna robić samą kaszkę bez obaw:-)tak to zrozumiałam. Ja nie wiem jak to jest... miałam już jednego bobasa a nie wiem jak to trzeba wszystko wprowadzac chyba sobie zapomniałam

reklama
beja no ja rozumiem tak jak ty napisalas wiec chyba dobrze rozumiemy ??? ;-) jak jeszcze ktos poratuje to sprawa sie wyjasni z neszczesnym glutenem! my do pediatry idziemy za ok 3 tyg, wlasnie umowie malego na wizyte...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry