reklama

Lipiec 2011

Hej
Ale się umordowałam. No dwa dni Staś cały czas na rękach, płacz jakby ze skóry obdzierali. Żal mi go i martwię się. Lekarka nie stwierdziła zmian osłuchowych, gardełko czyste. Katar, kaszelek. Nie ma gorączki. Nie wiem, czy takie zachowanie to z powodu choroby czy ząbkowanie? A może brzuszek? Już nie wiem sama... Najgorsze, że takie epizody zdarzają się od 2 tygodni. Tylko było raz dziennie, a teraz całe dni. Lekarka nie widziała, żeby jakiś ząbek się wykuwał. A teraz dopiero biedulek zasnął po paracetamolu. Co myślicie? Bo ja już zgubiłam się w domysłach i okropnie się martwię. :-(

reklama
Ania właśnie. Najgorsze, że to jakoś tak dość długo się ciągnie. A przecież wczoraj byliśmy u lekarza i ten na nic nie wpadł. Przychodzi mi do głowy, że może być zapalenie pęcherza moczowego, wirusówka, zębole i ból brzuszka.:baffled:

No to jeśli np. teraz wezmę 10 dni i z pracy zrezygnuję a nowej nie znajdę w tym roku to kiedy mi wypłacą za resztę?

Nie będzie Ci się reszta należała, bo 26 dni masz na rok, ale w ciągłości zatrudnienia. Czyli pracując do końca czerwca należy Ci się 13 dni urlopu z 2012 roku. Jeśli teraz weźmiesz 10, to wypłacą Ci tylko za 3. Na przykład jak pójdziesz do pracy od września, to tam dostaniesz 9 dni urlopu. To się liczy tak:
26/12=2,17 (tyle mamy dni urlopu na miesiąc, trochę ponad dwa dni, w uproszczeniu)
pracujesz 6 miesiący (styczeń-czerwiec)
6*2,17=13 (zaokrąglamy zawsze na korzyść pracownika)
praca od września (czyli 4 miesiące)
4*2,17=9

Wiesz już?

kkasiulka - dzięki kochana! odnośnie2 dni opieki to skoro macierz. kończy mi się 23 grudnia to teoretycznie wracam do pracy tylko biorę urlop wypoczynkowy a dopiero potem urlop wychowawczy. To co? nie należą mi się te 2 dni za 2011? Mój mąż ma działalność gosp.to on chyba nie bardzo ma możliwość wzięcia 2 dni opieki :P

Ale mnie ćwiczycie :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D To tak żebym nie zapomniała, nie? ;-)

malami - oczywiście należy Ci się, macierzyński do 23 grudnia, 24-26 święta, 27-28 opieka, potem urlop wypoczynkowy. W ten sposób 2 dni urlopu wyp. przechodzą Ci na następny rok.

Magia - to się umęczycie strasznie!! :zawstydzona/y::-( Bidulek malutki......Oby szybko minęło

Miczka - jeśli w styczniu weźmiesz cały urlop, to nie dostaniesz już wcale u następnego pracodawcy. Ale jak nie pójdziesz do pracy...hm......muszę sprawdzić. :-)

Spadam!!!!! Na kolejne pyt. odpowiem jutro, albo na priv. Buziaki dla Was i maluszków, śpijcie szybko

Ostatnia edycja:
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry