Witajcie koxchane1
Pogody nie skomentuje, bo szkoda nerwów!
Monia- tak jak Daga, proponuje moskitiery w oknach, my tego sie trzymamy, wiec cala noc okna uchylone. poza tym uzywamy w przedpokoju raid na komary z wymiennymi wkładami do kontaktu.Są jeszcze jakies inne urządzenia, które wytwarzają ultradzwieki, ale obstawiam ze to juz większe koszta.To dobrze że Kiniii gorsze dni juz przeszły.
U nas kupki do niedawna były zaraz po sniadaniowej kaszce, a teraz to roznie bywa, ale z tendencją, ze okolo 10 minut po kaszce jednak sie pojawia. chociąz czasem zdarzają sie kupki ponad program

i mimo ze wiem ze fifi lada moment po sniadaniu zrobi kaszkę, nie siada na nocnik, bo my rano wszystko w biegu, bo przecież do żlobka na 8. Wiec nawet nie mam czasu siąść przy nim przy tym nocniku, a sam Fifik nie usiedzi na nocniku, bo nie ma czasu na takie przyziemne sprawy

Wogole rano wygląda u nas na przysłowiowego wariata- wstaję rano, szykuje sie coskolwiek, budze Fifa w miare jak najpozniej, ale tez tak zeby zdązyl i zjesc i zrobic te kupkę i dopiero go przebieram i wio do złobka.w czasi oczekiwania na kupką, fifik sie bawi a ja szykuje dla siebie jakies sniadanie do pracy.Wiec widzicie , nawet nie ma kiedy odpieluchowywac...Mamuski, powiedzcie, doradzcie, jak tu sie wziąc za to odpieluchowanie przy naszym złobkowaniu? jak wy to widzicie?prosze o rady, moje kochane !
Daga- u nas podobnie, najdrobniejszy szczegolik filip zapamiętuje, dlatego trzeba naprawdę rozsądnie mu odpowiadac, bo kazdą odpowiedz zapamięta, a jak mu się cos niedorzecznego odpowie, to on zapamięta, a ty nie bedziesz wiedziec o co chodzi. Fifi zobaczy jakis przedmiot i całą historię ci przytoczy, ktora słyszal, lub ktora go spotkala. chylę czola pamięci dzieci!!
Corin- Ewa zatem bedzie jezdziła nie na naukę jazdy tylko na wstęp do nauki jazdy.
A ta pulapka Corin, to nie bardziej na dwor. bo czytalam kiedys o niej, bede ja nawet robic, ze powinno sie ja umiescic kilka metrow od miejsca gdzie przebywasz, bo sciąga do siebie komary, wiec w domu, nie wiem czy sie sprawdzi. chociaz...
Która z Was jest mamą kanapkowych niejadków?
pozdrawiam