reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2014

U mnie dziecko też miesozerne. Właśnie woła kabanosa. Po ojcu na pewno :D

Pola pokój jest zamknięty. Tam się wietrzy. My siedzimy w salonie lub u Aru.

Kopacz hemoroidy. Zmień dietę a po porodzie Proctohemolan np.

Dziś na obiad Indyk. Ta pojdka ciekawa ;)

A na święta ma być ciepelko :)

reklama
Pierogi kupne mi przestały smakować odkąd robię swoje :) ale to dobry sposób na szybki obiad. Ja mam okropna oochotę na bigos...

Kopacz q nie ma jakis czopków? Nam ostatnio położna mówiła, że w szpitalu po porodzie mogą się pojawić i żeby czopki stosować ale wiadomo- to już będzie po porodzie. Przejdź się do lekarza dla spokoju ducha.

kopacz -hemoroidy jak ta lala, nie musza bolec...... mam to samo..... dla pocieszenia napisze ze po porodzie bedzie gorzej...:confused::confused::confused: do czasu poki sie nie zaleczy tego dziadostwa

Kopacz - ja też bym obstawiała hemorody, ALE pamiętam, że kiedyś miałam wrażenie, że krwawię z odbytu (;)) a po jakimś czasie sobie przypomniałam, że dzień wcześniej zjadłam dużą ilość spaghetti - kupka mi się zabarwiła na czerwono... może też tak miałaś?

dziewczyny jak rozpoznać te skurcze braxtona ?
mnie czasem brzuch twardnieje i tak się zastanawiam czy to to :confused:
w ogóle to coś mnie zaczął pobolewać brzuch na dole, mam nadzieję, że to tylko chwilowe

s.michalina taką
d327_2.jpg
i jakaś taka cienka jest i sztywna, chociaż to sztywne to chyba po prostu tkanina jakby ukrochmalona i po praniu powinna być ok

Ktos prosił o przepis na racuchy..Już jest na wątku przepisowym

Elifit, kabanosy to u nas stały punkt programu

Kopacz, na zaparcia ponoć dobre są suszone morele

Ostatnia edycja:
kopacz mi się też zdarzyło mieć czerwony papier, ale to było jednorazowe i pewnie coś się obtarło, ale jak to się powtarza to raczej hemoroidy:-( Jak mam problemy z zaparciami to sobie robię kurację naleśnikową. Poznałam raz taką trochę szaloną kobietę, która obmyśliła przepis na naleśniki, które nazywała makrobiotycznymi, wierzyła, że one leczą wszystko, w wiele rzeczy wierzyła:-D w każdym razie pomagały mi na układ pokarmowy i na moje wrzody i na zaparcia, bo składniki ma rzeczywiście wartościowe, choć nie są to rzeczy, które masz na co dzień w szafce - łyżkę siemienia lnianego miksujesz z jajkiem i odrobiną wody, dodajesz łyżkę inuliny (dobra na florę jelit), dwie łyżki mąki ziemniaczanej i łyżkę babki jajowatej (nazwa handlowa ispagul). Smażysz jak normalnego naleśnika. Mi służą:-)

seroise jak miałam uczulenie na brzuchu to pomagało też psikanie wodą termalną, i przerzuciłam się na smarowanie brzucha emolium, mydło dla alergików i proszek dla dzieci/orzechy Dostałam też jakieś sterydy, ale się obeszło bez nich.

Angelika czy mi się dobrze wydaje, że dopiero co rocznicę ślubu obchodziłaś? tak mi się z suwaczka wydawało...

reklama
Seorise są kremy lub balsamy ze środkami przeciwświądowymi, które działają:
balneum optiderm
SVR różowy,
La roche posay..... coś tam.
Z SVR i la roche dostałam próbki. JEdną od dermatologa 2 w aptece z tymi specyfikami. Wszystkie działają i po kilku minutach świąd ustępuje lub robi się mniejszy. Pod pachy stosowałam la roche a miałam mocne podrażnienie i świąd. Nie wiem jak balneum ale resztę można stosować w ciąży na bank. Mój syn natomiast stosuje balneum. Mogłam go smarować kilka razy dziennie. Aczkolwiek są to drogie specyfiki. Zapytaj w aptece tam gdzie mają duży wybór dermokosmetyków i powinnaś dostać próbki.

Do góry