reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Lipiec 2014

Karola w ciąży interesują się dopiero ciśnieniem 140/90. Podwyższony puls to norma, ja po spaniu potrafię mieć 80:-p Także luzik, możesz mierzyć dla świętego spokoju i pogadać z ginem na kolejnej wizycie, ale jeśli nic Ci nie dolega i tylko to ciśnienie lekko wyższe, to nie ma powodu do zmartwień.

reklama
Karola, mój puls w ciąży wynosi zawsze ponad 100. Czasami dochodzi nawet do 120!

To teraz ja posmęcę... Od zawsze dbam o higienę w kuchni. Jem tylko umyte owoce a deskę i noże po krojeniu miesa zawsze dokładnie myje. Dzis stało sie jednak inaczej. Wczoraj przygotowywalam sobie mieso na dzis i zostawiłam na blacie deskę razem z nożem, ktorym je kroilam. Rano natomiast radośnie sobie przygotowalam kanapki, krojąc warzywa na tej samej desce i tym samym nożem.... Dopiero teraz gdy wkladalam wszystko do zmywarki to skumalam co zrobiłam... Oczywiscie przed oczami mam juz wizje toxo i ogólnie panikuje... Mam jednak nadzieje ze ten kurak był nafaszerowany antybiotykami...

ja sobie nie mierzę ciśnienia regularnie :no: mam nadzieję, że nie mam z tym problemów.

Pola, spokojnie. na pewno nic się nie stało. jeżeli się martwisz zbadaj sobie krew. prawda jest taka, że badanie na toxo robione było jakoś na początku ciąży i od tej pory każdej z nas mogło się coś zadziać... ja najczęściej boję się o niedomyte owoce lub warzywa. poza tym te wszystkie deski do krojenia i noże są wątpliwej jakości, albo ciężkie do solidnego domycia.

Karola, a Ty nie czytaj NIC w necie :angry: w necie straszą, że od ananasa poronię i że upiję się kefirem ;-)

wyprałam aż 3 partie prania (tzn wszystkie ubranka) zmieściło mi się na dużej i małej suszarce.
spakowałam też swoją torbę :tak:

jestem z siebie dumna :-D

Shiny box napisał, że bardzo im przykro i poprosili o podanie adresu do wysyłki nowego płynu, czyli tak jak mówiłam.

Majtki się odnalazły:-D Tak jak myślałam, zaplątały się w piżamkę:tak:

Zachmurzyło się, chyba popada na wieczór. Ale za to całe pranie już mi wyschło. Było tak ciepło, że zaprotestowałam na normalny obiad i robię kluski z truskawkami omnomnomnom:-)

U mnie dziś na obiad salatka (sałata lodowa, pomidor, cebula, suszone pomidory, czosnek, pestki dyni i słonecznika, sezam, pietruszka) z kurczakiem,

reklama
no u mnie już prawie od godziny leje i grzmi,a mój m jest w centrum i u nich jeszcze nie pada więc to chyba jakieś lokalne

powiedz mi jak to jest jeśli wynajmę położną, a ona akurat tego dnia będzie miała dyżur w szpitalu? albo inną pacentkę? przecież nie jesteśmy w stanie przewidzieć dokładnej daty porodu....

One zazwyczaj są dogadane z koleżanką na zastępstwa, jeśli ma dyżur to przyjeżdza ktoś do niej na zastępstwo a ona zajmuje się tobą, jeśli nie może bo jest chora albo coś to przysyła Ci też jakąś swoją zastępczynie. Przynajmniej u mnie tak było.

Do góry