reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Lipiec 2014

Katka, wiem, ze ciezko Ci na sercu. Ale tu tylko konsekwencja moze nas uratowac :) jak sobie pomysle, ze znowu bede przez to przechodzic to az mna telepie. Hubert takie cyrki odstawial, ze sasiedzi pukali i pytali, co sie dziecku dzieje.

Myslisz, ze to Twoj maz u mnie kosil? Wasze podworko w nocy obrobil? ;)

reklama
Zdążył obrobić :-D Najbardziej się uśmiałam jak latał z kosiarka dookoła wierzby :-D ale byłam ogólnie wściekła na niego.

Kurde noooo z jedną sobie poradzę to druga zacznie cyrki odstawiać...

Ej laski to jak z tą śmietanką do kremu??????

katka nigdy nie ubijałam śmietany 18% ale może spróbuj, dodaj do niej ze 2-3 łyżki cukru i ubijaj. Jak przez 10 min nie zgęstnieje to będzie wiadomo, że niestety nic z tego i musisz jechać kupić 30 %

a propo śmietany, ostatnio moja babcia wysłała dziadka do supermarketu po śmietane 30%, dziadka nie ma i nie ma, miał wrócić za kilka minut a godzinę go nie było, babcia cała zmartwiona, dziadek wraca wkurzony na nią na maxa i od progu, co ona wymyśliła za śmietanę, że godzinę chodził jak głupi po sklepie i szukał tej jej śmietany! Potem okazało się, że dziadek zrozumiał 13 zamiast 30 i biedaczek usilnie szukał tej śmietany 13%, wszytsko było, 12%, 18 %, 30%, 36% a tej 13% za cholerę nie mógł znaleźć :-D:-D:-D:-D:-D:-D

Cześć dziewczyny!
Skurcze z boków brzucha trochę ustąpiły to mnie w podbrzuszu czasami coś gniecie.. Ale skoro to nie ból menstruacyjny to nie mam się co martwić?? ,ały w brzuchu całą noc imprezował:p Nie wyspałam się.. Ciągle leźe..

Katka- 18% Ci sie nie ubije:( Tak myślę

mój maż też często mówi zaraz... A długo na coś czekam.. Albo słynne "już kończe" i dalej siedzi przy kompie:/k

Karola- Rozbawiłaś mnie swoją historią o dziadku:) I tak podziwiam że tyle łaził:D

Ostatnia edycja:
catsun mnie położna mówiła, że można się zacząć stresować dopiero jak skurcze są bolesne i regularne. W sumie co do bólu jak podczas miesiączki jakoś nic nie kojarzę czy to groźne czy nie :zawstydzona/y:

znajoma ostatnio pojechała do szpitala bo miała bolesne skurcze ale nie były regularne, dostała kroplówkę z magnezem, potrzymali ją kilka dni i wróciła do domu.

Znow mnie mdli... I ciśnienie mam 105/70.... A już kawę pilam... M robi mi właśnie druga kawę, dobrze ze u rodziców jesteśmy, to Ola poszła z dziadkiem na podwórko a ja leze... Próbuje sie oszczędzać, już mi nie przeszkadza syf w domu, więcej leze, obiady robię na zasadzie mięso do pierkarnika i samo sie robi... Ale chyba nie ma różnicy czy leze pół dnia czy nie... I tak i tak wieczorem jestem do niczego...

A poza tym piękne słoneczko u nas, idę zaraz w ogrodzie polezec :)

Karola- Ja już dostałam leki na skurcze bo były częste, bolesne i dopiero teraz od wt coś puszcza... Nie wiem czy czasami wsłu****ąc się w swój organizm po tych skurczach nie wmawiam sobie tego gniecenia w podbrzuszu:p Dzięki za info:)

Malgorzatkar- Oszczędzaj się jak tylko możesz:)! I uważaj na siebie:)

Ostatnia edycja:
catsun jakie leki bierzesz?
ja od 18tc do 32 byłam na Luteinie i magnezie właśnie z powodu zbyt częstego stawiania się brzucha, co w 18 tc przyczyniło się do lekkiego rozwarcia szyjki, które całe szczęście potem się cofnęło.

stresowałam się, że jak odstawię Luteinę to będzie gorzej ale paradoksalnie teraz jestem na samym magnezie 3 x 1 tab a brzuch stawia mi się rzadziej, w sumie to jak się stawia to najczęściej wieczorem lub w nocy, zwłaszcza przy zmianie pozycji, jak wracam z wc do łóżka lub jak przekręcam się z boku na bok.

małgorzatkar niskie masz rzeczywiście to ciśnienie, ale kurcze z tą kawą to ostrożnie bo to też nie za dobre jest...

co do mdłości to długo już je masz? może coś zjadłaś nie takiego i to z tego powodu?
biegunkę też masz?

A dzięki. To nie do ubijania tylko zagotowania - taki przepis na krem. Trzeba zagotować z cukrem i zawartością saszetki. Ma się z tego zrobić coś jak budyń.

Ale już wysłałam mojego do sklepu.

Natalka śpi już dawno :-) zupka się robi to ja korzystam i leżę bo mi brzuch się nagle mega ciężki zrobił.

Catsun to słynne "już kończę" powtarzane przez okrągłą godzinę to faktycznie słynne. U mnie też występuje ;-)

Karola biedny dziadek :-D

Małgorzata weź może coś zjedz a nie tylko tą kawę? W miarę możliwości. Współczuję samopoczucia :-(

reklama
Dziewczyny może to jakiś paskudny ciążowy wirus.Mnie też kilka dni temu dopadło, nudności, biegunka, bóle brzucha.
Ciężko wyczuć czy to ciążowe dolegliwości czy tylko jakaś jelitówka?
Trzymajcie się ,w każdym razie.

Do góry