reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Lipiec 2014

Karola- Ja biore Salbutanol i do tego na serce Staveran bo Salbutamol powoduje dużo skurczy serca i przyśpiesza znacznie jego pracę. Salbutamol to odpowiednik np Fenotrolu.. Działa na tej samej zasadzie.. Tylko Fenotrol podobno już jest wycofany - mój Gin coś mówił. Ja na szczęście mimo skurczy i bardzo twardej macicy skróconej szyjki nie miałam.. Ja też wieczorami dostanę jakiś skurcz.. Ale jest lepiej niż było we wt.. Chociaż bałam się bo po 2 dniach brania nie było lepiej.. Oby to nie wróciło i nie zaczęło postępować.. I Tobie też tego życzę i żeby nasze bobaski były zdrowe jak rybki i urodzone chociaż w 36/37 tyg bo wtedy to już chyba nie jest źle urodzić?????

Katka- Domyślam się że nie jestem sama:D Taki już ich urok:p A o coś poprosisz to zabierają się pół dnia albo wszystko idzie jak krew z nosa:p Dobrze że u mojego jest więcej plusów niż minusów:p

reklama
Hej
Nie było mnie dwa dni a nie wiem czy dam rade nadrobić tyle produkujecie. Z tego co pamiętam to
Do piwa mnie ciągnie masakrycznie. Do palenia w ogóle bo rzuciłam w pierwszej ciąży. Apropo dzisiaj jest światowy dzień tytoniu ;)

Jagódka dobrze że masz fajne roomatki szybciej czas zleci :)

Zgage też mam często teraz. W nocy wstaję przez nią :/

Katka 18% chyba do ciasta nie przejdzie. Współczuję buntu znam to co średnio dwa dni. Aru nas nue bije ale rzuca się i rzuca tym co znajdzie pod ręką. Ja po prostu czekam aż mu to przejdzie.
DZIŚ BYŁA KUPA W NOCNIK :D
Małgorzata jak tam u was?

Makota to udanej randki. Korzystajcie póki możecie potem będzie ciężej. Mi najbardziej brakuje beztroskich spacerów z m.

Ostatnia edycja:
Wróciłam z ryneczku, a mój zabiera się za malowanie tzw klatki schodowej :D wczoraj spokojnie mu powiedziałam, że jak pomaluje to potem na rybki będzie mógł pojechać, więc postara się szybko skończyć. a ja leżę!!!

poobcinałam trochę zwiędłych kwiatków z margaretek w ogródku (teściowa poprosiła, a ja potem będę jej wypominać, że jak prosiła to robiłam) i dostałam zgagi bo słońce grzeje od rana jak diabli.

wstawiłam pierwsze dzidziusiowe pranie :D DUMNA!!!! na razie kocyki, prześcieradełka. Wywieszę niedługo to wyschnie na słońcu, zawsze to lepiej niż w maszynie do suszenia.

pytanie może wydać się wam niemądre: po co się prasuje ubranka dla dzieci?
ja nie lubię prasować, więc nie wiem czy koniecznie muszę.

Gratuluję kupy w nocnik :-D :-D

Teraz tak sobie myślę co za śmietanę ten mój mi kupi... Mam nadzieję że się nie wścieknę jak wróci z zakupów :-D

U mnie dziś grill ;-) zapraszam ;-)
Fajna pogoda. Pranie wywaliłam na taras. Kuzyn męża ma wpaść z nową laską. Już się boję co to będzie za stworzenie :-D
I brat z rodziną wpada. Lubię bratową ale wydaje mi się być fałszywa... A po ostatniej akcji z moimi urodzinami to jednak jej nie lubię :p jak mi coś sprezentują to zamierzam podkreślić że urodziny już miałam!!!

Lillaa My- Chyba po że np jak są duże zagniecienia to mogą podrażnic skórę dziecka.. No i potraktowanie parą - zabije bakterie... Tak mi się wydaje.. Ale najbardziej chyba dla estetyki... Ale ubranka są chyba łagodniejsze w dotyku:-)

Apropo dzisiaj jest światowy dzień tytoniu ;)

Zgage też mam często teraz. W nocy wstaję przez nią :/

Współczuję buntu znam to co średnio dwa dni. Aru nas nue bije ale rzuca się i rzuca tym co znajdzie pod ręką. Ja po prostu czekam aż mu to przejdzie.
DZIŚ BYŁA KUPA W NOCNIK :D
Małgorzata jak tam u was?

Makota to udanej randki. Korzystajcie póki możecie potem będzie ciężej. Mi najbardziej brakuje beztroskich spacerów z m.

wczoraj był dzień bez stanika :-D

zgaga też mnie męczy. szczególnie wieczorem i w nocy. jak tylko się położę, zaraz się zaczyna...

gratuluję kupy i wszystkim Wam współczuję tego buntu, ale widocznie każdy wiek ma swoje prawa

musimy korzystać z czasu na maksa :-D

U mnie dziś grill ;-) zapraszam ;-)

a na którą? bo wiesz. ja autem potrzebuję około 6 godzin :-D piękny ten Wasz Wrocław swoją drogą :cool2:

Lillaa My- Chyba po że np jak są duże zagniecienia to mogą podrażnic skórę dziecka.. No i potraktowanie parą - zabije bakterie... Tak mi się wydaje.. Ale najbardziej chyba dla estetyki... Ale ubranka są chyba łagodniejsze w dotyku:-)

obstawiam te 2 pogrubione opcje :)

Małgorzatka - współczuję. mam nadzieję, że poczujesz się lepiej. ja puściłam pawia, zrobiłam dwójeczkę (o ile kogokolwiek to obchodzi ;-)) i już mi lepiej... może jednak się czymś zatrułam. Ty ewidentnie masz jakiś ciążowy problem, bo i złe samopoczucie i ciśnienie :-(

ja zrobiłam i wywiesiłam pranie. koleżanka mnie wystawiła, ale była u mnie mama. zaraz zabiorę się za obiad, poczekam na M i pójdziemy na randkę :-D jutro mamy to USG i muszę wpaść do siostrzeńców na dzień dziecka więc weekend szybko przeleci.

swoją drogą, moja mama, w końcu zmieniła swoje nastawienie co do braku ślubu... aż mi się tak lekko na sercu zrobiło...

idę po ogórka - będzie mizeria :-D

Lilla prasuje się, żeby zabić bakterie, bo pierzesz na 40st więc nie gina wszystkie.

Śniadanie jadlam, kawę wypilam druga i postawiła mnie na nogi :) a mdłości mam już z tydzień...tak sie zastanawiam, czy one sie nie zaczęły od czasu założenia pessara, może po prostu poniosła sie dzidzia do góry i siedzi na jelitach czy żołądku?

Elifit u nas kupa w majtki... Ale już 90% sikow w nocnik albo sedes :) w ogóle to coś jej sie poprzestawialo i nie chce na nocnik tylko sedes, a sama nie da rady usiąść i muszę jej pomagać. Na nocnik sama biegła. Wczoraj nawet wytrzymała cala drogę w samochodzie bez sikania, a dziś pierwsze w plenerze było :)

kurcze posta mi skasowało :/

Myślałam, że po to piorę, żeby bakteryjki zabić. Prasować nie będę bo ubranka mam w większości używane, więc mówiąc slangiem chustowym "złamały" już się i nie gryzą.

Zjadłam właśnie michę kalafiora gotowanego, z bułką tartą i masełkiem mniam

edit: doczytałam kolejne posty o tym prasowaniu i chyba jednak trzeba je prasować :( damn it.

Ostatnia edycja:
Malgorzatka, moze faktycznie przyspiesz wizyte, niech gin sprawdzi,czy pessar trzyma i czy jakiejs infekcji nie masz. Przy pessarze o infekcje nie trudno.

Lila, ja tez nie wiem, po co sie prasuje dzieciece ciuszki. Ja prasuje, bo to takie przyjemne moc wwyprasowac takie malunie ubranka :)

Catsun, bedzie dobrze, tylko sie nie nakrecaj na skurcze i bole, bo im wiecej sie o nich mysli tym wiecej ich jest.

Katka, no ciekawe, jak sie dzis mezus spisze. Po nocnym koszeniu mozg bedzie dzialam, jak nalezy :)
Udanego grilla. Dzis pogoda idealna :)

reklama
dzien doberek:)

od rana mam lepszy humor bo wzielismy sie z mezem (glownei on) i posprztalismy caly dom,posciel nam pozmienial,podlogi pomył,najpierw odkurzyl he he :))))))chlopina sie nameczyl ,nie powiem bo mamy ok 200 m2.noo musialam sie/GO pochwalic;)od razu inaczej sie czuje:)))

komoda dzidziusia pelna ubranek,wsio poprasowane i czeka:)troche przesadzialm z ilsocia ubranek:szok::-Dzaczelam liczyc ale przestalam bo konca nie widac:cool2:

teraz leze i odpoczywam,zaraz troche na dworek wyjde ,bede siedziala a Ola bedzie w piasku urzedowala:)
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Katka ja keidys smeitane 18 ubilam z zelatyna rozrobiona ,wyszlo ok:)wspolzcuej buntu 2 latki ale uwierz moja 4 latka tez maniezłe jazdy ostatnio:rofl2:

makota udanej randki zycze:)

Lily ja prasuje dla dzidzi wszystko,dla nas praiwe tez no oprocz majtasow :-Dlubue takei miłe sa wtedy w dotyku:)aaa i nei daj sie tesciowej,za dobrze ma z Toba,obiadki itp

Doti ja jeszce posylam Ole do pzresdzkola mimo ze czasami nei chce ale tearz mi to odpowiada bo mam wiecej czasu an odpozcynek/lezenie

haust
wiem ze towczoraj byl temat ale ja na cc szlamdziebn wczesneij a nast dnia rano cc.ja mialam 12 dni przed termineem,lekarz nei chciualzeby mnei cos zlapalo

emyly
zdrowka dla Igora:)

ianka moja Ola jaknie miala laptopa to barzdo chgciala gomeic,tearz ma i lezy,szalu nei ma:baffled:

karola padalm z dziadka:-Dbiedny ....

malgorztaka oby złe samopoczucie mienelo,ja tezx mam niskei cisneinie ale przestalam pic kawe bo mialam wrazenei ze spac pzrez nia nei moglam:sorry2:

jeszce cos mialm napisac i zapomnialam:dry:

milej soboty:)

ciekawe co u jagodki?

Do góry