reklama

Lipiec 2014

reklama
Dzień dobry :)

Kurde nie było mnie od wczorajszego popołudnia a tu takie wieści. A jesze kilka dni temu mówiłyśmy, że to ja będę druga.

Pola nie martw się lekarze wiedzą co robią. Ja też będę miała wywoływany poród w czwartek, też się stresuje ale wierze, że będzie dobrze :)
Lilly trzymam kciuki :)

Powiem wam, że ja sie gorzej czuje, od wczoraj mam mega swędzenie więc albo mi sie wyniki pogorszyły albo nie mam pojęcia. A juz było znośnie a teraz nawet w ciągu dnia dużo bardziej mnie męczy. Pół nocy też nie spałam, a dodatkowo czułam dzisiaj w nocy bóle jak przy okresie. Nie były jakieś silne i częste ale były. Także wziełam magnez i nospe narazie jest dobrze.

Jagódka ja mam tak jak ty główkę bardzo nisko, na tyle że na usg nie można jej dobrze zmierzyć, więc nawet nie wiadomo czy dotrzymam do tego czwartku. Mam nadzieję, że tak.

Też mam już coraz większego stresa :/

A z dobrych rzeczy to właśnie przyjechał wózek z Polski i bedę zaraz rozpakowywać :D:D

image.jpgDziewczyny mniammm!!

Załączniki

• image.jpg
    image.jpg
    30,6 KB · Wyświetleń: 47
Nie wiem czy w dobrym watku piszę :-P.

Ok 6.30 maz przyjechał, skurcze znosne co 5 minut wiec jeszcze sobie na kanapie pospal.
Ok 8.30 zaczęła się grubsza. akcja. zmierzyli rozwarcie 4cm wiec dlyga droga jeszcze byla przede mną.
ale skurcze nawalaly jak szalone. mąż mi przypominał o oddechu a ja myślałam ze zaraz zrobię dwójkę.
Zmiany pozycji nie pomagały, chcialam morfine ale sie nie doczekalam.
Slyszalyscie kiedyś niedźwiedzia lub jelenie na rykowisku? Nie. To poproszę męża żeby filmik wstawil bo mnie nagrywal w trakcie niektórych skurczy i wydaje takie dźwięki o których nie miałam pojęcia.
Następne badanie rozwarcia między 8.30 a 9.30 i bylo juz ok 9.5cm. Pchanie straszne, popekaly mi naczynia na twarzy, ramionach, karku. jakbym cala w piegach byla :-D. Juz sily nie mialam ale maz mi. owi ze juz widzial czubek glowki, przy nasteonym skurczu i ja go zobaczylam i to dodalo mi sil jak Tiger. O 10.17 przyszła na świat Zola Gabriela, 2200g 10Apgar. Mierza jej cukier, i temp co 3h bo ma nza niski cukier. Mam tez ściągać pokarmpo karmiebiu. jednodniowe przyssawki i buteleczki. przeniesli mnie na poporodowa sale. lozko dla meza obok mnie. nie wiem jak z tel zdjecia wstawic. spróbuję później.

Pola jak u ciebie? ja juz nie pamiętam bólu, jestem dumna z siebie ze wydalam na swiat taka piekna dziewczynkę. Buziaki

Pola dobrze, że znalazło się łóżko. Rozumiem, że wolisz jeszcze przetrzymać maluszka w brzuszku ale pomyśl, że lekarze na pewno wiedzą co robić.

Lilla wow, szok, w 30 minut skurcze co 5 minut i potem tak szybko pełne rozwarcie :) Niesamowite, wczoraj nieświadoma a dziś z rana już macie córeczkę przy sobie. Dzielna kobieta z Ciebie! Serdecznie gratuluje.

Tak ciężko czytać co się dzieje, jak jedna urodziła to mamy nowe wieści o kolejnych :) Ja jestem w szoku :)))) Oznacza to tyle co na tym etapie trzeba być już gotową bo nigdy nie wiadomo kiedy się zacznie :))

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry