reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2014

solenizantkom samych pozytywów a dwupakom rozpakowania w ekspresowym tempie!

Polozna mi mowila jak jeszcze bylamw szpitalu ze codziennie po 10min maly ma cwiczyc podnoszenie glowki. Denerwuje sie jak lezy na brzuszku wiec cwiczy glowke jak go trzymamy w pionie albo lezy na M klacie. Widac rezultaty. Tez mi sie zdawalo ze to szybko ale daje rade i lubi sie rozgladac itp.

U nas od 5 noc nie spimy dopiero o 11:30 maly poszedl spac ;/ Zauwazylam ze jak spi dlugo na spacerach to potem w nocy nie spi... I kto wymyslil ze takie maluchy spia prawie caly dzien i noc? :D

reklama
Lilly Hubson wszystkiego naj naj
Małgorzatkar zaproszenia pierwsza klasa :tak:

Kupiłam dziś butelke medeli z tym śmiesznym smokiem co udaje pierś, ciekawe czy Mały będzie ładnie pił odciągane:-p

Ostatnia edycja:
joł

do 15 fukcjonowałam jeszcze ok, a potem padłam..
po powrocie z placu zabaw szukałam w domu niemowlęcia, zaczynam mieć kuku chyba ;)
ogólnie brzuszkowy spokój.. wczoraj wieczór myślałam, że pępkiem wyjdzie, tak go wzięło na rozpychanie, ale ogólnie jest całościowo mniej ruchliwy.

lui no to moja też ostatnia ciąża, więc jak czasem mam dość ,to sobie podumam, chwilę podoceniam.. a potem i tak wyganiam ;)
robi się jakoś sentymentalnie..

Lilla i Hubson wszystkiego NAJ !

emyly probiotyk ma inny mechanizm niż sab simpl. - ja bym podawała przy problemach z kolkami, nieładną kupką etc.
Bobasy mają niedojrzały przewód pokarmowy, dodatkowa flora normalizuje jego pracę i poprawia trawienie.

michalina.... jesteś szczęśliwym jednopakiem z bonusem w ramionach?

Hubson są dzieciaczki bardzo silne, które dźwigają głowę praktycznie od razu... moja druga córa tak miała.
Czasem może być coś z napięciem mieśniowym, ale ja bym się nie nakręcała.. możesz zapytać pediatry na wizycie.

Magdalenka - dziękuję :) dobrze mieć "znajomą" w brAnży farmaceutycznej :) Musisz mieć szaloną wiedzę
ciekawe co u szmaragd, mam nadzieję, że urodziła zdrową córeczkę
ajj wyłożyłabym się na plaży i zajadała lody. Człowiek by pomyślał kiedyś, że będzie miał takie marzenie przyziemne :D i teoretyczne łatwe do zrealizowania

Doti - a ze zwykłej pił czy nie chciałaś próbować żeby nie polubił butli bardziej niż cyca??

Wróciliśmy dziś, bo Klaudia marudziła. Dziś już została bez problemu, my we wtorek wieczorem, albo środę do niej dołączymy. Strzaskałam się na mahoń. Adaś lepiej, w piątek mieliśmy armagedon - od 17 do 21 się darł, ewidentnie problemy z brzuszkiem, bo bąki szły razem z nasileniem wrzasku. Daję mu espumisan, odstawiłam chwilowo witaminy i się obserwujemy. Dalej tylko na cycku, Adaś konsekwentnie odmawia butelki - mądre dziecko;-)

W szpitalu dostawał butelkę, bo laktacja nie ruszyła, ja chciałam powalczyć, ale by mnie nie wypuścili ze szpitala :baffled:
Jedzenie ze zwykłego smoczka kiepsko mu szło, bardzo dużo powietrza łapał bokami:dry:

Ostatnia edycja:
Nie nadazam z odczytaniem was:p

U mnie jakos leci... Wczoraj byl pierwszy spacer mojego Hubiego a dzis zrobilismy mu sesje zdjeciowa:) Balam sie ze bedzie ryczal ale Pani gotograf byla super a Hubi dosc spal i nawet dal sie troche poukladac;)

Powiedzcie mi czy jak np jest cieply lekki wiaterek to powinnam zakladac na spacer czapeczke tygodniowemu dzieciatku? Unieram mu skarpetki, body na dlugi rekaw i przykrywam tetra..

Hubson- Mam nadzieje ze Ty juz w lepszym humorze po porodzie:)) i ze porod nie byl ciezki:* Ucaluj ode mnie maluszka:)

Moj Olek dzis 1 raz dal popalic, nie spal od 16 do 20, chyba przez brzuch, bo uspokoil sie dopiero w cieplej kapieli i na koniec zwalil kupe do wanienki :) najadl sie i wreszcie spi. Stawiam tez na upal, dzis bylo niemilosiernie goraco.

Catsun, dziekuje, ze pytasz co u mnie. Moj porod byl lajtowy, dziecko mam cudne i grzeczne :) dokucza mi tylko upierdliwy bol spojenoa lonowego :( i to mnie dobija , bo nie moge byc aktywna jak powinnam :(

Ja Olkowi nie zakladam czapki jak idziemy na dwor. Wg mnie za cieplo na czapke.

Sliczne imie wybralas dla synka :)

Hubson- Mi tez sie imie podoba:) Uwielbiam mowic do synka Hubi:) To ciesze zie ze porod byl lajtowy:) Moj to katastrofa.. Pozniej mialam przez to dola.. Powoli zapominam. Mnie blizna ciagnie wiec nie jest za kolorowo.. Ale zdrowy dzidzius wynagradza duzo.. Najbardziej lubie jak sie naje i zasnie mi na rekach i przez sen zawsze sie usmiecha:D (tylko po karmieniu) :D Taki banan:))

Moj Hubi ma taki problem ze drapie sie po twarzy:/ Mimo obcietych paznokci.. I do dzis ma niedrapki. Wczoraj mu nie dalam i pod oczkiem mial juz czerwone:/ Jak jest glodny jak sie budzi ma nadpobudliwe raczki...

Hubson dajesz cos do picia malemu oprocz mleczka? Ja mysle zeby jutro kupic koperkowa herbatke.. Jest od 1 tygodnia.. Ale czy bedzie synkowi smakowac to nie wiem...

Ostatnia edycja:
reklama
Catsun jeśli karmisz piersią to nie podaje się dziecku żadnych herbatek, sama pierś na żądanie wystarczy.

Do góry