Gosia i Bartek
Fanka BB :)
Ka.wo super
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Dzien dobry.
Elifit, ja ostatnio tez zrezygnowalam z chusteczek nawilzanych i stosuje waciki z woda do przemywania pupy. Niby nie mamy odparzen ale mam wrażenie ze malutek ma tam mała ranke i chce ja wyleczyć.
Próbuje tez troche wietrzyć pupę ale nie jest to łatwe bo mały jak jest goły to sie strasznie wierci na podkladZie. Musiałabym mu zdejmować pieluchę na śpiocha i wtedy byłoby ok ale jak na razie tylko raz sie tak udało.
Lilla jeszcze czekam na efekty herbatki. Dam znac.
Acha, w nocy pojawiła sie kupa ale mały i tak sie mega pręży wiec baki go nadal męczą.
Katka, utwierdzam sie w przekonaniu ze cos sie dziejenawet jesli spisz to uznam to jako pierwsza fazę porodu
![]()
Odbijacie po kazdym karmieniu? Nawet jak dziecko zasnie podczas karmienia?
Tusiaczek - a jak maly lezy, to ma glowke na boczku?
Ja odbijam po każdym karmieniu mimo to Julka ulewa, tez zawsze po jedzonku czuwam, ale ona potrafi ulać nawet po 2 godzinach... Klina nie mam bo lekarz odradził, za to kupilismy sklejkę w castoramie i wsadzilismy pod materacyk a pod sklejke kocyk i ma delikatny spad.
Wasze maluszki też się przemieszczają podczas snu? Ja ją kladę w łozeczku, a ona tak się wierci, że potrafi się obudzić w poprzek, a nawet do góry nogami!
A co ze szczepieniami...
Szczepicie dzieci?
Jeśli tak to w terminie, czy będziecie opóźniać?