reklama

Lipiec 2014

Dzień dobry!

U nas dziś dużo chłodniej.

Byłam z Adasiem u pediatry i okazało się, że ma nietolerancję laktozy - ja się chyba zachlastam, albo poprostu zacznę karmić MM i będę miała za przeproszeniem w dupie :( nie dam rady nie jeść niczego - tzn tak mi się przynajmniej wydaje.

czy któraś z Was ma ten sam problem??

Oddałam kupę na posiew kału (na szczęście zabrałam ze sobą porannie zakupanego pampersa i miałam z czego zeskrobać na miejscu)

przepisała nam debridat i delicol albo kolaktazę - ta kolaktazja jest dużo tańsza od delicolu - mam odebrać z apteki po 18.

pomijam fakt, że jak mówiłam pediatrze, że on się jak dla mnie bardzo męczy, to twierdziła, że tak musi być, a jak zobaczyła wynik badania kału uznała, że trzeba chłopcu pomóc!

Angelika - moje gratulację!
Lilla - super pomysł ze zdjęciami. mój wiercipięta chyba nie dałby rady :-D
Michalina - ja ostatnio karmiłam w aucie na parkingu tesco. jak ostatnio nie ulewał, tak tym razem pochlapał mi całą bluzkę:)

reklama
Adaś mi coś mocniej ulewa ostatnio, też wiecznie obrzygana jestem, jutro pediatra zapytam o to. Niedługo w torbie dzieciowej będę też nosić ubrania dla siebie na zmianę:-p Zamówiłam delicol (znalazłam za 20zł) i windi. U mnie też chłodniej, w domu tylko 25 stopni;-) Ogarnę trochę chałupę i chyba na dwór wyjdziemy.:tak: Może do tesco, popatrzę za biustonoszem na fiszbinach i sukienką na wesele brata

Makota, na jakiej podstawie lekarz stwierdził nietolerancje laktozy?
Ja trz ja u siebie podejrzewam ale na razie nic z tym nie robie. Chciałabym miec pewność ze to to.
Chciałam kupic delicol ale nie wiem czy zeby zadziałał konieczna jest zmiana diety - wyeliminowanie nabiału??? Co Ci lekarz powiedział?

Jagódka, gdIe dorwalas delicol za 20 zł???? U mnie kosztuje 50!

Michalina, zgadzam sie w 100% z twoim wnioskiem!

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry