reklama

Lipiec 2014

jak dziś przyjemnie chłodno na dworze! dziś w planach usg bioderek, poczta (udało mi sie sprzedać spodenki ciążowe :) ) i biedronka, jak małej sił starczy. a jutro ortopeda, obydwie panny idą, tylko neistety tak kijowo wizyty są, u jednego lekarza, ale jedna na 10, a druga 11:20... ale mam nadzieję, że przyjmie je obie na raz

u nas noc ok, pobudki o 1, 3 i przed 7 :)

reklama
Mialam rano zapytac, ale zapomnialam: na ile porcji lub na ile dni wystarcza mm? Wiem, ze sa rozne pojemnosci itd ale tak z ciekawosci. Szukalam jakiegos malego mm, zeby miec w razie wypadku, ale widzialam same duze opakowania... W szpitalu mieli fajne butle z mm.

Maktotka moj teraz na raz moze nawet zjesc 150.mleko starcza na jakis tydzien troche wiecej moze.nie licze dni.ale uwazam ze chyba bardzoej oplaca sje zrobic mleko niz te gotowe buteleczki kupic...

Elifit mojej aventu leci ciurkiem, z nuka tez, z dr browna tez. Planuje kupic tommie tippee czy jak to sie pisze, bo sprawdzalam na smoczku, ze kropelki jkk ciekna to bardzo wolno.

Ja mam butelki tt i sa bardzo fajne.leci z nich jak maly pociagnie i nie ma przez to zaburzonego ssania cyca

Aniewiele daj znac co i jak z glowka...

Moj sam.sie przekrrca na bok nawet jak go na plecki poloze

Dzis spal od 23 do 2 i od 2 z minutami do 5:30 i potem.do 7

Ja mojemu daje kropelki soli morskiej na malym patyczku do ucha.czasem przy okazji wyciagne jakiegos gluta.i na troche robi mu sie lepiej.

Ostatnia edycja:
W nocy spokój, 20 śpi 24 obudziłam ją na karmienie i później o 4 rano na śpiocha i dopiero o 7 poranne.

Już jesteśmy po wizycie położnej, zważyła mała i szok jak to dziecko tyje! W ciągu trzech dni przybrała na wadze 400g. Teraz ma wagę 3510g. choć wygląda ładnie proporcjonalnie, nie robią jej się specjalne oponki. Położna z niedowierzaniem pokiwałam głową, że nie dokarmiamy MM i stwierdziła, że nie mamy czym się martwić bo ona ie słyszała o przypadku żeby na piersi przekarmić dziecko... czyżbyśmy mieli obalić ten stereotyp? :eek:

Poranna toaleta za nami, przy ubieraniu już odłożyłam kilka ciuchów z których młoda wyrosła :laugh2: i teraz tatuś usypia. Ale komedia, bo oboje czytamy dalej tą książkę o Rydzyku co wam kiedyś pisałam i teraz czytamy ją dziecku na głos - bo nie mamy kiedy czytać a książkę trzeba do biblioteki oddać. Ciekawe co nam z tej Melanii wyrośnie :sorry:

Katka - jak znikniesz pewnego dnia, nie wiem czy damy sobie z tym radę :rofl2: ale widać musisz codziennie filmy oglądać, żeby ładnie spać :happy:

Macierzyństwo - wniosek I
jeżeli mama ubrała ładną, nową bluzkę żeby podobać się mężowi to dziecko na pewno tą bluzkę zażyga

Uwaga - dziecko zasnęło przy Rydzyku :-D

Gratulacje 2000 strony;p

Franuś ma dziś 2 miesiące!!!!!!!!!!!!!!!!!!

u mnie jest tylko 500 :)

NAjlepszego dla Frania!!!

Kopacz, twój genialny synek dorwal sie do forum?

spalysmy do 9. komary mnie pogryzly. mam nadzieje ze dzisiaj dziecko ma lepszy humor niz wieczorem, juz ie marznie wiec powinno. na razie daje sniadanko, a sama grzecznie czekam w kolejce zeby swoje zrobic.

DZIEN DOBRY!!

Michalinko skoro Melania ładnie rośnie to możesz czekać aż sama się na karmienie obudzi. Położna mówiła abyś budziła co 3h?

Angelika - jutro Zola skończy dwa miesiące i idę zrobić jej zdjęcie paszportowe. Postanowiłam robić je co miesiąc do 1rż, a potem co rok. Mamy taką ramkę na zdjęcia od teściowej na 12 zdjęć malutkich więc powkładam i będzie ładna pamiątka.

Mika tak normalnie z tej mini butelki 2 krople soli fizjologicznej? Nie zaleje mu płucek? Rano kichnal sam parę razy i jest ok, ale na przyszłośc będę wiedziala

Małgorzatkar trzymam kciuki za wizyty&&&

reklama
Michalinko skoro Melania ładnie rośnie to możesz czekać aż sama się na karmienie obudzi. Położna mówiła abyś budziła co 3h?

Angelika - jutro Zola skończy dwa miesiące i idę zrobić jej zdjęcie paszportowe. Postanowiłam robić je co miesiąc do 1rż, a potem co rok. Mamy taką ramkę na zdjęcia od teściowej na 12 zdjęć malutkich więc powkładam i będzie ładna pamiątka.

Super pamiątkę będzie miała:) kochane maleństwa nasze:) ale już są stare;p

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry