reklama

Lipiec 2014

...ale mam helikopter od 30 min.. nie mogę prosto chodzić.. mąż pojechał załatwiać z papierami młodego,
a mi się tak kręci w głowie, że masakra..
zjadłam coś, położyłam się, ale nie przechodzi.. wzięłam jeszcze potas i żelazo.. bo wczoraj wieczór bardziej krwawiłam..
dzisiaj już norma, ale nie wiem skąd te zawroty...
zadzwoniłam do rodziców, którzy mieszkają obok, żeby mnie sprawdzili za godzinę, jakbym zemdlała czy coś.. :(

u nas na polu/dworze ;) 17 stopni !!! młody śpi w wózku na tarasie, okutany na wszystkie strony.. ale mam obawy czy się nie nałyka takiego zimnego powietrza..
z drugiej strony jak córę urodziłam w grudniu, to wychodziłam z nią na 15 minut przy 0 stopniach żeby się hartowała..

dzisiaj..jak weszłam do mojego biura w pracy - to się pobeczałam! MOJE DZIEWCZYNY kupiły dla młodego leżaczko-bujaczko-huśtawkę FisherPrice!
stała złożona z wielką czerwoną kokardą :D rewela!
..no i tak sobie uświadomiłam, że chyba trochę mnie lubią bo tak zaszalały więc było to bardzo wzruszające..

Lilla My, ale ja od piątku jeżdzę do pracy na 2h i zostawiam małego z mężem w domu.. w poniedziałek mąż wraca do pracy (chociaż jeszcze 2 dni urlopu okolicznościowego może uda się dzisiaj rozpisać) no i musze mieć
kogoś do bobasa.. Pani sąsiadka już mi się kiedyś zgodziła, idę teraz umówić termin.
Mam swoją działalność i minimum pracy które muszę zrobić w biurze, resztę dam radę z domu.. ale te 2h muszę być..
a ze młody akurat śpi, to niania będzie patrzeć jak śpi ;)

makota89
tez mnie zmartwiłaś, że na boku źle.. podobno przy kp nie trzeba dziecka odbijać, gdy ułoży się na boku, więc tak robiłam...
jeżeli chodzi o mleko - można kupić małe buteleczki z gotową mieszanką, w aptece /zazwyczaj na zamówienie konkretnego pacjenta/
cena ok 3 zł/buteleczka. U mnie w szpitalu takie właśnie dawali.

reklama
Magdalenka - nie wydaje mi sie, abys zrobila krzywde dziecku kladac je raz na jakis czas na boczku. Tez tak kladlam po jedzeniu, ale Adas sam przewracal sie na plecki. Tak mi chyba wygodniej.

Myslisz, ze jak pojde do apteki i poprosze zeby mi zamowili takie buteleczki to zamowia? Moze w necie sa dostepne. Musze poszukac. Takie wlasnie mieli w szpitalu

Haj
Noc jak zwykle za to poranek masakra. Dwie godziny stękania a na dodatek znów lewa pierś nawałowa : / w końcu mąż przejął stery i usnęła. Teraz już drugą godz śpi na brzuszku.

Dajcie tego chlodku. Rano było fajnie a teraz znowu duszno na burze.

Jagódka widzisz jak świetnie radzisz sobie bez A :) brawo :)

Magdalenka super prezent :) a zawroty głowy to nie anemia? Ja też miewam :(

Sokoja jak brzuch? Może to niestrawność?

Czekoladę jem ale w czymś

Magdalenka to przez Ciebie ;p oficjalnie przyznaje, ze jem czekolade. Mojemu malutkiemu bardziej szkodzi kalafior niz czekolada. I tal ja wyrodna matka zjadlam wiecej ni jeden kawalek, ale za to jakiej?. Studencka z Czech ktora malutek dostal na slodkie zycie ;p

Mialam rano zapytac, ale zapomnialam: na ile porcji lub na ile dni wystarcza mm? Wiem, ze sa rozne pojemnosci itd ale tak z ciekawosci. Szukalam jakiegos malego mm, zeby miec w razie wypadku, ale widzialam same duze opakowania... W szpitalu mieli fajne butle z mm.

wydaje mi się że widziałam w kauflandzie właśnie takie buteleczki. chyba było 12 w paczce, bebiko. w szpitalu dawali nam bebiko właśnie. także możesz w marketach sprawdzić. ja kupiłam w razie W normalne pudełko bebiko 350g, pisze na pudle że starcza na 25 porcji po 100ml. no i butle kupiłam aktywne ssanie - niby nie zaburza ssania cyca, ale i tak leci o wiele szybciej... odkąd jesteśmy w domu, czyli 2,5tyg robiłam mleko 4 razy. ostatnio w sobote - czasem kryzys sie zdarza, wydaje mi sie ze mu czasem malo z cycków, mały głód meczy :)

Magdalenka to przez Ciebie ;p oficjalnie przyznaje, ze jem czekolade. Mojemu malutkiemu bardziej szkodzi kalafior niz czekolada. I tal ja wyrodna matka zjadlam wiecej ni jeden kawalek, ale za to jakiej?. Studencka z Czech ktora malutek dostal na slodkie zycie ;p

a mój kurde 1kg cukru dostał a nie czekolade :)

ja ma lovi i nie leci z niej po przechyleniu. powoli bardzo kapie, ale jak maly sie zassie to leci mocno... ma problem aby sie dobrze zassac bo woli cyca ssac a nie plastik :)

reklama
Ja przed porodem nie pomyslalam, aby rozejrzec sie za smoczkami. W akcie desperacji jako uspakajacza dalam nuka, a jako baby ono i tomme tippie. Ta butle aktywne ssanie dali mi w szpitalu, ale zanim sie do niej dogrzebalam juz podalam malemu tamte.

Odebralam wyniki badania kalu. Adas ma leukocyty. Pewnie biegunka. Gorzej, ze dziecko meczy sie juz z tydzien. Zanim dotarlam do lekarza, zanim wylapalam kupke, zanim dostalam wyniki, do tego weekend... Jutro idziemy do lekarza

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry