reklama

Lipiec 2014

Ja przed porodem nie pomyslalam, aby rozejrzec sie za smoczkami. W akcie desperacji jako uspakajacza dalam nuka, a jako baby ono i tomme tippie. Ta butle aktywne ssanie dali mi w szpitalu, ale zanim sie do niej dogrzebalam juz podalam malemu tamte.

Odebralam wyniki badania kalu. Adas ma leukocyty. Pewnie biegunka. Gorzej, ze dziecko meczy sie juz z tydzien. Zanim dotarlam do lekarza, zanim wylapalam kupke, zanim dostalam wyniki, do tego weekend... Jutro idziemy do lekarza

a bardzo rzadkie byly kupki?? moj tez robi rzadkie.. wczoraj zrobil na przewijak to bardzo wodnista byla z fusami.

reklama
a bardzo rzadkie byly kupki?? moj tez robi rzadkie.. wczoraj zrobil na przewijak to bardzo wodnista byla z fusami.

Na pieluszcze nie widzialam, ale jak zrobil mi na przewijak, to taka piana szla. No i ilosc sie zwiekszyla. Nie liczac kleksow potrafi zrobic do 10 kup. Ja wiem, ze noworodek robi rozniste kupy, w rozniastych ilosciach, ale on sie cos zbytnio meczyl i dlatego wybralam sie do lekrza.

Jak wylapywalam kupe to probki to doslownie sama woda poszla :baffled:

no faktycznie 10 kup to dużo. poczytałam na necie, moga byc rzadkie, ale nie za często. najgorzej jak jest ich tyle ile karmień. u nas były 3 wczoraj więc w normie.

No to ja też moge dolączyć do klubu wodnistych kupek.Od wczoraj i do tego większe ilości gazów.
Chyba jednak muszę się skłonić ku diecie.

I mimo mało rozbudowanej diety poszukać ew czynnika drażniącego. O dziwo w szpitalu było ok, na początku w domu też. A teraz mamy jakieś gorsze dni. Dziś się zdziwiłam,że taka ilość gazów może sie w takim małym brzuszku pomieścić.

Kum, ale dzieci karmione piersią moga robić kupkę po każdym karmieniu.

Ostatnia edycja:
Kupki dzieci karmionych piersią mogą mieć konsystencję od jajecznicy po wodę .. i jest to całkowicie normalne! Byleby nie były twarde, ilość też może być różna od kilkunastu dziennie po jedną na kilkanaście dni (o ile znowu nie są twarde)
Co do butelek - polecam Tommee Tippe anti colic czy jakoś tak, z taką rurką w środku, ciężko z niej leci:tak:
Pierwszy spacer dziś trwał 2 godziny, Młoda się wyszalała na placu zabaw, ja poczytałam gazetę w spokoju, Adaś spał. Gotuję obiad, Adaś śpi, tym razem na brzuszku i idziemy na spacer do mojej mamy, potem A. nas odbierze samochodem. Powiem Wam, że bez męża jestem lepiej zorganizowana niż z nim..:-p

Moja robi po każdym karmieniu ale nie zawsze jest to duża kupa. Dziś jednak zauważyłam że większość kupy wchłania pampers więc na pewno bardziej wodnista jest.
Rano urządziła maraton stękania i preżenia i nie wiem czy to powiązane.

Przerąbane z tymi kupami. Mało że u Arusia to teraz u Zuzi. Moje życie się kręci wokół kupy :(

Magdalenka mam nadzieję że już lepiej!!! Uważaj na siebie!!!

Mój też często robi kupy i takie że wsiąka w pieluchę. Wczoraj zrobil przy położnej i go przewinela i mówiła że są ok. Także nie stresujcie się na zapas;)

reklama
Mika to chyba zależy od tego ile dziecko ma. Około miesiąca położna zwróciła mi uwagę, że kupek powinno być już mniej niż na początku.

Jagodka z tą organizacją to też zauważyłam, że mi lepiej jak męża nie ma:p

A propos męża biorę się za naleśniki bo niedługo wpadnie na obiad :)

Miłego popołudnia Mamuśki i Katko Ty nasz gatunku na wyginięciu :p;);)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry