reklama

Lipiec 2014

Katka jak się czujesz? Kiedy masz się do szpitala zgłosić?

My meldujemy się z placu :) w takiej formie macierzyństwo mi się podoba: kawka, ciasteczka myślane i BB. Melka śpi na zabke czasem jej tylko nóżki muszę poprawić.
Zmartwilam się bo zauważyłam że mała
1 nie lubi leżeć na plecach
2 jak już leży to główkę kładzie zawsze w prawo, jakby w lewo nie umiała
Teraz polozylam ja na zabke własne z główka w lewo...
Jutro muszę położna popytać.

Czekam aż mi laktator przyjdzie wtedy spróbujemy dac butle żeby zostawić tatusia z małą.

Emyly wiem właśnie że tam na październik terminy biiderek. U nas one w ogóle nie były sprawdzane i musimy to w ciągu miesiąca zrobić... Więc prywatnie :/ ok 80zł umowilam się na 28.08. Ale spróbuje jeszcze w katowicach poszukać.

A catsun się odzywala ostatnio?

Idę pranie wywiesić.

reklama
Czesc dziwczyny:* Malo mnie tu bo moj maluch ma dziennie kolki:(( Jestem tak przemeczona i senna. Sama sie zajmuje synkiem bo maz pozno wraca z pracy..

macie jakies dobre sposoby na kolke? Moze jakies kropelki? Albo jakies ciekawe naturalne sposoby? Ja stosuje ogrzewanie brzuszka, masaz brzuszka, kladzenie bobasa na brzuszku, wibruje go w bujaczku - co tez niewiele pomaga.. I tak zawsze konczy sie noszeniem i bujaniem na rekach i to nie zawsze pomoze.. Zawsze synka odbijam i t d nie jem zadnych zakazanych rzeczy przy karmieniu piersia.. Nie wiem juz jak mu pomoc.. Kregoslup mnie tak boli ze nie moge sie schylic:( W nocy maz mi wyciaga malego z kolyski bo nie daje rady tak zaraz po przebudzeniu go wyjac:(

Ostatnia edycja:
Ja na kolki zaczęłam stosowac espumisan ale nic bie dał. Pitem kupiłam sab simplex ale znowu lipa. Nie wiem czy to kolki. Byliśmy dzis u lekarza i dostaliśmy skierowanie na USG brzuszka. Ciekawe jakie sa terminy....

Przy okazji wizyty pan dr stwierdził u małego wysypkę. Ja tam nic nie widze! Wg mnie mały wyglada normalnie. Lekarz kazał odstawic lovelle i kupic płatki mydlane do prania....

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny! Kurcze ile śpią Wasze bobaski? Mój ma 3 tygodnie i od 8 rano dopiero zasnął i tak już kilka dni jest, że wcale nie chce mi spać albo zasypia na 30 min. Dopiero wieczorem śpi trochę dłużej. Zmęczona jestem bo w nocy też wstał o pólnocy po 40 minutowym śnie i zasnąl dopiero o 4.30. Są na forum dziewczymy, które karmią piersią a dodatkowo dokarmiają mm? Jeśli tak to ile podajecie swoim maluszkom? Bo ja dokarmiam go raz albo 2 razy dziennie bo by chyba wcale nie spał. Po jego maratonie kilkugodzinnym na cycach są po czasie miękkie i on się złości, płacze i ewidentnie jest głodny. W dodatku dokarmiam go bo w piątek wróziliśmy ze szpitala i tam okazało się, że w ciagu 2 tygodni spadł sporo z wagi i był już lekko odwodniony. (najlepsze jest to, że przez tydzien w szpitalu mialam duzo pokarmu i nie dokarmialam go wcale i ladnie przybieral, z tym że jadł 20-30 min i zasypiał na 2,5-3 godzinki i znow jadl i chyba tu jest caly problem).
Najlepsze jest to, że pediatra wczoraj mowila, żebym go nie dokarmiala bo cyc mu ma wystarczyc i probowalam ale naprawde on jest glodny i co mam robic w takiej sytuacji? Z kolei polozna twierdzi, żebym go nie meczyla i dokarmiala, tym bardziej ze spadl z wagi sporo.
Ktos pytal o jakies kropelki na kolki- ze szpitala dostalam zalecenie podawac malemu esputicon i delicol.

Kornela, ja w takiej sytuacji gdy dziecko spada z wagi i się odwadnia dałabym mm. Najpierw oczywiście pierś a później mm. Może nawet nie po każdym karmieniu, ale np co drugie. Albo wtedy kiedy po odstawieniu od piersi widać,że dziecko ciagle głodne jest.
Zacząć może od niewielkich dawek , na tyle żeby zaspokoić glód. Dasz odpocząć sobie , piersiom i maluszkowi.

Mika i tak robie ze ciagne poki moge go na piersiach a i tak 2 razy dziennie daje mu po 60 ml mleka (najpierw dawalam 30 ale i tak byl odrazu po wypiciu bek) a i tak widze ze on to lyka tak szybko ze zjadlby wiecej. Najgorzej boje sie zeby znow sie nie odwodnil bo ja moge byc dzielna i pozwalac mu wisiec ile wlezie ale widze ze on jest zmeczony tez bo jest glodny i senny. Nie wiem czemu teraz tak nie chce spac bo w szpitalu naprawde spal pieknie. Szkoda mi go, no i moj plan ze bede karmic tylko piersia poszedl sie walic

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry