reklama

Lipiec 2014

Jagodka super wiesci!!!

Moja pediatra nie miala wagi, więc albo się przejdę do przychodni albo w pn położna zważy. Ale powiedziala mi, że stan dobry ale lekko przeglodzony:( chyba poznała po tym że się darl... I mowila, że max po 20 min każdy cyc i potem smoczek. Tylko jak on kończy to ja mam jeszcze mleko. Może spróbuje odciagac? Tylko jak raz próbowałam to mi nie szło:/

reklama
No to karmie :) oby sie najadł i oby go nie wytrzeslo w aucie.

Jagódka gratulacje dla Adama! Piekna waga.
Lekarka głupia!
Nic mi nie wiadomo o tym zeby biogaia była wycofana. To chyba jakies przekłamanie.

Oj cos czuje ze Katka rodzi :)

Undomiel dziecko ma jeść z zegarkiem w ręku? Byzydura. Niech je ile chce, nie dłużej niż 30min z jednej piersi, potem zmiana, jak chce jeszcze to zmieniaj pierś dalej.
Pola niestety świeże info od farmaceuty

Tylko on dość leniwie pije, czasem aż się przyglądam czy połyka. Są chwilę że pięknie pije a potem takie ruchy pyszczkiem jak chomik i co jakiś czas połknie. Probuje go pobudzać, ale to nie działa.

Ale wg pediatry mam za mało pokarmu i mam go ważyć przed i po jedzeniu. Oceniła to na oko;)

Nie chcę mm bo się boję kombinować, bo on wtedy pachnie tym mlekiem i nie lubię tego i dlatego, że też wiem jak to się skończy.

Jagódka, wkurzajacy są tacy lekarze. Ja pierwszego pediatrę zmieniłam z tego powodu.
Po wizytach czułam się jak idiotka, ponieważ lekarka za każdym razem mówila coś innego. Ja trzymałam się jej zaleceń a na następnej wizycie była nimi zdziwiona, nie pamietala,że to jej pomysły i wymyślała coś innego:no:

Undomiel, dziwne,że pediatra nie ma wagi. Nie dość ,że Cię straszy to jeszcze musisz drugi raz chodzić.

Ja mojego chyba dziś zważę wieczorem, bo też się zaczęłam martwić po tych szarpaniach:-(

A próbowałaś tego triku z palcem na podniebieniu? (wkładasz palec wskazujący do buzi dziecka, paznokciem do dołu i głaszczesz podniebienie z tyłu - powinno zacząć ssać Twojego palca, chwile possie, wyjmujesz i podajesz pierś)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Jagódka mój M. kupił ostatnio biogaie i nic mu nikt nie wspomniał, że wycofują. Ta pediatra chyba totalnie olała temat:/ co za ludzie... Zauważyłam, że jak chodzi o kolki to się lekarze nie wczuwają-podejście,że samo musi przejść...

Undomiel
to niezłe ma wyczucie ta lekarka heh ciekawe jak się uczyła ważyć na wyczucie ;)

Jagodka no właśnie, głupia baba. Bo jak nie wiadomo co to na bank mleka mało. A jak już słyszę te Mongolskie teorie o chudym mleku to mi żyłka skacze.
A wiecie co dzisiaj zauważyłam? Jest reklama Espumisanu w tv, no i tam dziecko płacze a tatuś co mówi? Może jest głodny!!! Czy tylko ja jestem uczulona na ten tekst? W reklamie jest też starsza Pani, na bank teściowa:p:p

Undomiel a Twoja pediatra to czym stwierdziła że przegłodzone? Bez wagi? I skąd ona wie że masz mało pokarmu? Omg No czyste szaleństwo dzisiaj widzę
Zupełnie jak ta moja położna co na oko AZS stwierdziła i tylko mnie w nerwy wpędziła. Szkoda, że szklanej kuli do tego nie mają:eek:

cześć dziewczyny :tak:
udało mi się przespać z małą 2 godziny i chyba zaczynam funkcjonować:tak: ale jak pomyślę o olejnej nocy to chce mi się wyć :-( dziś była masakra od 20 do 5 nad ranem gdzie już chyba z wykończenia zasnęła...ale o 8 znów pobudka i zasnęła o 12 w końcu twardym snem. Jak Julka zaśnie to nie wiem c mam robić czy spać z nią, czy zjeść, czy może ogarnąć mieszkanie - już mam taki syf, że głowa mała....

venus - Twoja historia mnie przeraża, jak będzie tak u Nas to ja nie wiem jak podołam, też przestaje mnie cieszyć macierzyńśtwo, kocham malutką, ale jak tu się cieszyć kiedy dziecko ciągle płacze, a ja ledwo stoję na nogach ? :-(

jagódka - Adaś bardzo ładnie przybiera, jak byłam tydzień temu na ważeniu to też kobitka sprawdzała czy dziecko jest niedożywione, strasznie mi głupio było, bo przecież nie głodzę jej, małą ma wręcz ogromny apetyt i wyciąga 100ml przy karmieniu... co do pediatrów to niestety ja też nie spotkałam się jeszcze z kimś sensownym... wczoraj jak byłam na ważeniu to też usłyszałam, że "trzeba to przeczekać"

reklama
Dziewczyny a maluszki waza wam w ubrankach czy na golaska? bo ja bylam teraz i pani nie kazala go rozbierac i tydzien temu w czw w szpitalu wazyl 3089 a dzisiaj w przychodni 3470, ciekawe ile z tego rampers i pampers
A swoja droga jak ladnie przybral a w szpitalu mnie straszyli ze spada i bez mm ani rusz

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry