reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2014

Dobry ;-)

Się nacieszyłam spokojnym dzieckiem. Od wczoraj jak w zegarku 16.30 i mała tylko cyc i wnerw jak nie ma cyca. Dzisiaj strasznie płakała, teraz śpi na brzuszku na moim brzuchu. Oczywiście już po jakimś czasie nie je, tylko trzyma w buzi albo lekko ciumka, tak, że mleko bokiem leci. Nie wiem czy to jakieś zaczątki kolek czy co.... zobaczymy jak będzie jutro.

W ogóle mam agenta w domu. Mój mi niekiedy podaje małą do karmienia. Ja się usadawiam, wystawiam cycki, a on tylko pytanie który i kładzie na podusi. No i tak technikę z małą opanowali, że ona jeszcze w locie już cyca chwyta. Ale się uśmiałam przy pierwszym razie, bo akurat był płacz i nagle cisza, patrzę, a ta już je :-D

Graza zdrówka dla maluszka. Bidulek, ale dobrze, że szybko wyłapane. Zapewne już nic nie pamięta. Tobie też życzę odpoczynku po szpitalu.
Michalina ja też się modlę na spacerach o ciszę. Syrenka niestety mi się załącza, więc nie oddalam się jakoś bardzo od domu. Z moim bym się pewniej czuła, ale on przez swoją pękniętą stopę z nami nie chodzi.
Tusiaczku jak to mówią: szczęśliwa mama, to szczęśliwe dziecko. Poza tym mama najlepiej wie co dla dziecka dobrze ;-)
Jagódka mam to samo wrażenie jeśli chodzi o czapeczki - szyć nie potrafią. Masakra jakaś, dzisiaj kupiliśmy w końcu małej w Tesco, bo jeszcze nasza maruda nie lubi mieć zawiązanej pod szyją i tam dopiero znalazłam coś normalnego bez wiązania.
Hubson dobrze, że u Ciebie już lepiej :tak:
Catsun jeśli chcesz karmić malucha, to spróbuj faktycznie z doradcą laktacyjnym. Proszę się w sobie zawziąć i znaleźć czas.
Undomiel a Ty myślałaś o jakiejś poradzie w związku ze złym chwytaniem? No chyba, że coś przeoczyłam :zawstydzona/y:

Ja wczoraj robiłam zapas mleka na czarną godzinę i udało się prawie 100ml, to chyba na karmienie jak coś spokojnie starczy? Młoda żeby było zabawniej jeszcze potem dopróżniła mi tą pierś, z której ściągałam. Dziecko to jednak najlepszy laktator.

reklama
Jejku moje dziecko od 2h płacze non stop. Masakra. Glodna nie jest bo już pluje mlekiem i szarpie się. Kupa poszla i brudne bqki. Kolki?

Bellina moja tak samo miała i ma.dalej. Odkąd wrocilismy do domu od 16 do 20 nie spi tylko marudzi. Ale dzisiaj to już przechodzi samą siebie...

Mąż ja przejął a mi się serce kraje.

Michalina- :* tule Cie biedulko.. Nie wiadomo co mnie dzis w nocy w sumie czeka. Wczorajsza noc byla kiepska.

Mnie znowu bardzo boli brzuch na okres:(( Do tego glowa wybucha:(

U mnie coś ok godziny płaczu, a raczej dzikiego krzyku, stąd brak pewności czy to kolki. Tylko, że kupy nie było, co u mego dziecia dziwne, bo ona puszcza bąki jak stary chłop, a do tego kupki robi przynajmniej co godzinę. Teraz śpi dalej, chyba mi się zmęczyła. A tu cycki zaczynają boleć...

U nas godzina krzyku, teraz od tego ciumkolenia na uspokojenie i spinania się ulało mu się:baffled: i marudzi, zaraz kąpiemy. Ech i tak jest super, bo spał w dzień..

O jeju nie wspominajcie nawet o wizycie u gina po połogu bo ja na samą myśl umieram!!! Mam taką traume po porodzie że chyba tydzień przed wizyta będę brać coś na uspokojenie....................... A zbliżenia z mężem sobie nie wyobrażam......... :-(

Przedszkole - zbliża się tej dzień wielkimi krokami. Z racji na to że niedawno urodziłam to jakoś o tym nie myślałam. Oj mnie też się łza w oku zakręci... A raczej będzie to morze łez... Stara a głupia jestem :p

U mnie w rodzinie odnośnie karmienia jest taka reakcja:
Karmisz???????????????

Jakby to coś dziwnego było. Mama rad mi nie daje odnośnie kp bo sama krótko karmiła. Mam nadzieję że to się nie zmieni.

Alkohol - nie ciągnie mnie.

Undomil - u mnie karmienie trwa z 20-30 minut ale z przerwami. Takie efektywne to może 10-15 minut jak nie mniej. Ale najada się, śpi ładnie.

Położna środowiskowa - dzwoniła, będzie u mnie w czwartek :-)

Lecę coś zjeść w końcu!

Ja podaję butelkę wieczorem i mogą się mnie czepiać, mam to gdzieś. Ogólnie chyba przestanę karmić, bo coraz gorzej czuję się psychicznie, mam straszne dolegliwości somatyczne i chyba znowu muszę powrócić do moich tabletek. Tylko jak zatrzymać laktację? Wiem, że są tabletki, ale skąd je wytrzasnąć?

Moja Mania zmienia przedszkole, ponieważ się przeprowadziliśmy, też mam mega stresa.

Hubson, cieszę się, że u Ciebie lepiej. Często o Tobie myślę :)

Tak na marginesie mieliśmy dzisiaj ważenie: Nikodem 6050 g a Hania 5500g.

reklama
Do góry