reklama

Lipiec 2014

Natka też na brzuchu leżeć nie chce, ale siadać to już by chciała :dry: No ale mama jej na to jeszcze nie pozwoli ;-)

Dziewczyny po jakim czasie po przeziębieniu mogę z młodą iść na szczepienie? Wiem, że i tak lekarz ją będzie badał, ale tak się zastanawiam czy trzeba ileś tam odczekać czy jak?

Jagódka szkoda, że wcześniej o tym sklepie nie słyszałam :-( Fajne te ciuszki mają. A jak jest z rozmiarówką? Normalna, zaniżona czy może zawyżona? :-)

reklama
Jeśli z antybiotykiem to nawet 3 tygodnie. Jak tylko katarek, to myślę, że tydzień wystarczy.
Rozmiarówka sinsaya różnie. To, co kupiłam, pasuje na mnie w moim rozmiarze, ale mierzyłam jegginsy w takim samym rozmiarze i ledwo dupsko w nie wepchnęłam, o siadaniu nie było mowy:-D Mało strechu miały i nie kupiłam.;-)

Dzięki Jagódka :-)
Mamy tylko mucosolvan do inhalacji, mucofluid i nasivin do noska - poczekam ten tydzień (mam nadzieję, że przez ten czas Mati nie przyniesie nic nowego i jej ponownie nie zarazi) :blink:
Kurcze dawno nic dla siebie przez neta nie kupiłam - jak będzie za małe to będę miała większą motywację do odchudzania się ;-):-)

Ka.wo żyjesz??? ;-):-)

Laura nie za bardzo lubi lezec na brzuchu, ake tak jak u Makoty rwie sie juz do siadania.. Wszystko w swoim czasie, tak jej tlumacze :D Niech najpierw zabawki zacznie lapac w raczke:) choc nie narzekam, bo robi bardzo duze postepy.. Wczoraj zlapala sama sloneczko w bujaczku:)

Szczesliwa mamuska, mam nadzieje ze synek nie odczuje za bardzo szczepienia:(

Dzis nie chce mi sie wychodzic na spacer:/ wiec ubralam mala, w wozek zapakowalam i na balkon:P troche za bardzo nam tam wialo i krotko bylysmy.

Mam nadzieje, ze to wiszenie na piersi kiedys sie skonczy i bede mogla chociaz by zrobic cos na spokojnie, a nie szybko szybko bo juz ta wredota moja awanture na pol bloku robi:/

Wlasnie usnela przy karmieniu, tez idem:P

Taaa usnela... Juz wstala:)

Ostatnia edycja:
Lilly - rano rpzeczytalam twojego posta i chcialam odpisac ale musialam wyjsc.
tez sie zastanawiam jak to będzie z tym cycem. mój zasypia tylko przy cycu, na noc czy na na przedpołudniową drzemkę. czasem mu sie zdarzy że usnie na chwilę w wózku i ze 3 razy razy zasnął ze smokiem... nie może byc tak że tylko cyc.. ale na razie nie mam pomysłów. ja mam zamiar młodego dosyc szybko odstawiac, po 4 miesiacu zaczne mu dawac marchewke itd i zacznę sobie odciagac mleko - chce aby ciągnął z butli. może w ten sposób troche pojedziemy.. moja koleżanka usypiała na cycu dziecko półtora roczne które juz dawno nie karmiła...
taki filmik oglądałam na ten temat:
Odkryłam sposób, jak samodzielnie usypiać synka [edziecko] - YouTube

Limonka - w jakim sklepie kupilas sukienki?

Ja dziś mam wrażenie że czas mi dziś mija w zawrotnej prędkości. Może to zasługa mojej starszej córki ;-) jutro już idzie do przedszkola. Sytuacja z katarem dużo lepsza a kaszlu brak :-)

Mama bobasa - moja wisi mi na piersi wieczorami. I nie ma odstępstw. Raz dziennie da się przeżyć. Dajesz smoczek?? Może to cię trochę uratuje?

Haust - każda motywacja jest dobra do odchudzania ;-) szczególnie zakupowa :-D Miałam zacząć ćwiczyć... Ale od rana latam i sprzątam by mieć potem spokój.

Jagoda - ja mam wiecznego doła gdy chcę spodnie kupić. Kufra nigdy nie mogę bezproblemowo w nie zmieścić :-P a jak już zmieszczę to w pasie odstają i tak w kółko eh.

Limonko - pochwal się zakupami :-) ja lubię sukienki i spódnice :-)

Dziewczyny po wizycie na wazeniu będę teraz karmic co 2,5-3h, i będę budzić. Będę karmić dwoma, a jeśli potrzeba to i trzema cyckami bo nie chcę dawać jej jeszcze warzywek, czy kaszek ryżowych.

A dlaczego po wizycie masz takie refleksje??
ja na wieczór zawsze muszę dac 3 cycki, a teraz zawsze zmuszam do dwóch. żeby wytrzymał bez cyca choć 1,5h w dzień

mama bobasa póki co Antoś jest spokojny i nie ma gorączki...mam nadzieje,że tak zostanie :) pediatra się śmiał, że Antek przez 3 tygodnie przytył 1,5 kg i jak się urodził mierzył 60 cm a teraz ma 71 cm :tak::szok:

jeżeli chodzi o usypianie przy cycku...u nas tak średnio raczej Antek lubi sam się usypiać..no chyba ze go coś boli itp to wtedy ja tule się do niego :tak:ale jedno jest pewne przy cycku jest mega spokojny .smoczka używamy,ale od kiedy zrozumiał ze to nie cycek to służy nam jak płacze przed snem :tak:

reklama
Wow, Mamuska jestem pod wrazeniem, bo Laura w trzy miesiace przytyla 2200g:/ rosnie Antek:)

Katka, niestety corka jest antysmoczkowa:/

Moja zamiast spac to swiruje, a zaraz bedzie awantura ze zmeczenia!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry