Hej,
Ja też daję dicoflor, dawałam 5 kropelek, przez podejrzenie kolek. Ostatnio z tydzień coś się zapuściłam, na ten czas problemów nie odnotowałam, ale podobno działanie probiotyków się kumuluje.... Bynajmniej mam w planach do końca 3 miesiąca podawać.
Catsun jak małemu będzie służyć, to ja kupowałam w gemini, jest taniej...
Tak mówicie co Wasze dzieciaczki robią.... A mi na szczepieniu zwróciła uwagę pediatra, że mała ma słabe mięśnie plecków. Co prawda była zaspana i nie miała w planach się podnosić, ale ona ogólnie nie lubi leżeć na brzuszku. Jak kładę ją sobie na klacie, to obserwuje świat i do odbicia to samo, ale na podłodze na brzuszku nie chce. Staram się teraz częściej ją kłaść, ale coś się nie chce przyzwyczaić.
No i do tego wygina mi się panna w c. Lekarka stwierdziła, że kłaść więcej na brzuchu, trzymać troszkę pupkę by się nie wierciła i poprawiać i jak na następnym szczepieniu nie będzie poprawy to do fizjoterapeuty. Ale kurcze tak patrzę, że jak na plecach leży to też się przegina i chyba się muszę nieco szybciej wybrać... Bo skoro mogę już zacząć coś więcej ćwiczyć, to to raczej pomoże, nie ma na co czekać.
A i lekarze podnosząc dziecko do siadu to sprawdzają czy trzyma główkę. Mam w ogóle w książeczce wpisane co ma dziecko na jakim etapie robić i to też tam jest.
Agulam trzymam kciuki za siostrzeńca!!! Dużo zdrowia!!! Mój chłop też miał 2 pkt. po urodzeniu, zielone wody, potem jeszcze operacja przepukliny pachwinowej i radzi sobie chłop, tak już 32 lata ;-)
Byliśmy dzisiaj pograć ze znajomymi w planszówki i sukces, mała nawet nam dała pograć. Siedziała w leżaczku i zezowała na sówkę

Leżaczek to jednak był strzał w 10

Ale ehhh moje sporo śpiące dziecko, ma ostatnio 15 minutowe drzemki, a spała po 1-1,5h... Czas się przyzwyczajać