• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Lipiec 2014

Hello nocą,
na zewnątrz, aż czarno. Pod tym względem nie lubię jesieni i zimy.
Wczoraj obudzilam młodą na kąpiel kolo 20 (zasnela kolo 19 przy jedzeniu) i po wszystkich kosmetycznym czynnościach (ok 20.40) znowu dostała cycka i zasnela. Do teraz spała :)
GiB ja też wychodzę jak wieje bo teraz coraz częściej będzie taka pogoda. Czytałam, że tylko - 20C usprawiedliwia brak spaceru z dzieckiem.
Jagoda jak się czujesz?
Chore zatoki to na pewno okropne są :( Zdrowia!!
Co do leżenia na brzuchu to Kopacz dobrze robisz 'nie słysząc' lamentow. Z tego co slyszalam to większość dzieci nie lubi leżeć na brzuchu i należy mimo krzykow i płaczu kłaść je na brzuszkach.
Limonko po mm kupa powinna być codziennie, max co 2 dni, więc ten płacz mógł być przez nią spowodowany. Zastanów się nad zmianą mleka, lub zacznij masowac J. brzuszek przy zmianie pieluchy. Ja u swojej karmionej piersią, tez zauważam zmianę gdy długo kupy nie ma. Wtedy mniej spi (drzemki po 15-20min)i jest taka marudna że glowa boli. Po kupie znowu cudowne dziecko.
Bylysmy na basenie i bylo super. Ponad pol godziny w wodzie, z krótka przerwa na karmienie. Wcale nie płakała, nawet jak jej buzię pod wodą moczylam. Dzięki Malgorzatkor za porady w tych sprawach :-*
Elifit Zuzia ci zegareczek robi :) Brawo. Fajnie ze, juz gadula się robi. Teraz już się zacznie coraz głośniej i przyjemniej :)
Mamo Bobasa naprawdę niebezpieczne to nowe hobby Laury. Dobrze, że z nią walczysz. Swoja drogą po kim ona odziedziczyla taki charakterek buntowniczy? :-P
Mika na lezaczku probuje się podnosic? Niezly gagatek ;)

Graza ja radzilabym isc do fizjo jeśli naprawdę niepokoisz się o rozwój/napięcie dziecka. Wejdz na stronę ndt-bobath i na niej poszukaj kontaktu do dobrego fizjoterapeuty. Ostrzegam, że w większości przypadków coś znajdują i zalecają ćwiczenia stymulujące.
Makota na tez masuje miedzy oczami, ale swoja psine. Też na to uspokaja :)

reklama
Dzien dobry!
Pierwsze karmienie, no ale nie dziwne bo po 23ej dopiero usnela.

Lilla, jak tak sie zastanowic to niestety po mnie ma charakterek:D coraz bardziej da sie to zauwazyc:)

Kopacz, tak powinnam napisac:D nie o to mi chodzilo:D ostatnio jest tylko deszcz, deszcz i jeszcze raz deszcz.. A jak slonce wyjdzie to jest luksus:D tak mialo to brzmiec:)

GiB ja nawet wczoraj z Laura wyszlam w deszcz na spacer, wychodze w kazda pogode, czy wieje czy pada to ide bo tutaj to nie wiadomo kiedy bedzie idealna pogoda na spacer:/ a tez czesto wieje bo mieszkamy blizej morza.

Milego dnia!

Ja czytalam, ze od -8 zostaje sie z maluchem w domu, ale u mnie wiatr poteguje uczucie chlodu. Tez wyszlam w lekki deszcz. Tylko 2 spacery ominelam w wietrzne dni.

Mam katar i spac nie moge - pewnie emocje przedslube :p wyczytalam, ze przy kp mozna sudafed. Sprawdze jeszcze w innym zrodle, bo akurat mam w domu.

Tyle kasy poszlo na slub, ze z niecierliwoscia czekam do konca miesiaca na wyplate ;) na grube koperty nie licze :p

Wczoraj sie okazalo, ze wlascicel knajpy, w ktorej robimy przyjecie pozwolil wniesc alkohol na ktory sie nie nastawialismy i teraz mysle, czy jest sens. Bedzie tylko szampan i pikolo. Postawilabym wino, ale beda mi marudzic, a wodki jakos nie chce.

Ktoras pisala o nozkach w szczebelkach - moze kup ochraniacz? Ja chce kupic taki na cala dlugosc, ale nie wiem czy sie przyda po obnizeniu poziomu lozeczka...

Ja spie z Dasiem jak jestesmy bez M i tylko rano - wtedy mam slabszy sen

Milego dnia!

Dzień dobry:)
Standardowa pobudka o szóstej, no nie pośpi dłużej ten mój łobuz i co mu zrobić? Obawiam się tylko że po przestawieniu czasu to będzie piąta:eek:
Jakieś pomysły na przestawienie dziecka? Dodam, że wstaje o tej godzinie obojętnie o której poszedł spać i o której jadł:o
Ja nie wiem po kim on to ma, bo matka to raczej z tych co mogą spać dd południa;)
No to sobie pomarudziłam:p

Dziękuję Dziewczyny. GiB coś w tym jest
Kornela spóźnione sto lat
Nadal źle się czuję. Wczoraj o 21 poległam. Plus jest jeden, katar zaczął ściekać nosem wreszcie, bo wcześniej podrażniał mi gardło. Mocno się wygrzałam w nocy. Niestety Adaś złapał katar:-( Czyli już we troje chorujemy. Wczoraj cały dzień domu, bo wiało, padało, a nawet jak wyszło słońce, to łeb urywało. Dziś jest ładnie, ale nie mam nawet siły o spacerze myśleć. Nienawidzę chorować..

Dzien dobry.
Graza, sprawdziłam i jest tak jak mówiłam. W szpitalu szczepilam engerixem. Płaciłam za ta szczepionke 75 zł.

Co do brzuszka to mój dotychczas nie wytrzymywał dłużej niz minutę. Wczoraj jednak nastąpił jakis przełom i przetrzymalam go prawie 5 minut. Nie nastawiam sie jednak na to ze polubił lezenie na brzuszku. Mam jednak nadzieje ze polubi.
Co dziwne, on zamiast sie podnosic na rękach, próbuje pełzać. Przebiera nogami jak szalony i nawet mu to pełzanie wychodzi.

Makota, mam ochraniacz, ale ona zaklada noge na niego i co jej zrobisz:D ale mam taki waski, ze ja widze nie podnoszac glowy z lozka :P moze i faktycznie zrobie jej szerszy wtedy juz tak wysoko nie podniesie nogi.
Na poczatku nie miala nic w kolysce, ale jak juz miala miesiac zaczela mi raczki wystawiac przez szczebelki:/

Kiedys upralam ochraniacz i nie zalozylam go na noc, budze sie a ona na boku, dwie raczki, dwie nogi w szczebelkach.

Ciekawe co tam u Agulam i jej siostry. Mam nadzieje, ze z maluszkiem wszystko dobrze:(

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry